מי הזיז את החלב? | ארגון בוגרי העברית

מי הזיז את החלב?

תאריך:
ד', 12/05/202118:00
Who Moved My Cultured Milk?

איך תראה ארוחת חג השבועות בעוד 10 שנים? ובעוד 30 שנה? מהי החדשנות הטכנולוגית שיש בעולמות החלב המתורבת, ומה זה בכלל חלב מתורבת למי שלא מכיר?!

הצורך לאתר ולפתח מזונות חדשים בעלי השפעה סביבתית מופחתת וצריכה אנרגטית נמוכה ולצמצם את השימוש במזונות מבוססים בעלי חיים, תפס בשנים האחרונות תאוצה. סיבות שונות ומגוונות הובילו את האדם לחפש תחליפי מזון בעיקר לבשר וחלב, עד כדי כך ששוק התחליפים למזון מן החי הינו מהצומחים ביותר בעולם.

במסגרת המפגש הדיגיטלי שתוביל רשות החדשנות לקראת חג השבועות, הידוע כ"חג החלב", תנחה אניה אלדן, סמנכ"ל רשות החדשנות וראש זירת הזנק, פאנל בנושא חדשנות טכנולוגית בתחום החלב המתורבת, בהשתתפות: יונתן ברגר, מנהל החממה של שטראוס; שי כהן, מנהל החדשנות של תנובה; ו-4 סטרטאפים הפועלים בתחום ומשקפים את הגישות הטכנולוגיות של חדשנות בתחום החלב ודרך ההתמודדות עם חלב מתורבת:
BIOMILK מפי תומר אייזן, מנכ"ל החברה (נוסדה על ידי ד"ר נורית ארגוב-ארגמן וד"ר מגי לוי, שתיהן בוגרות האוניברסיטה העברית בירושלים)
Remilk מפי אביב וולף, מנכ"ל ומייסד החברה
Fantastic Farms מפי אביאל אבן, מנכ"ל ומייסד משותף של החברה
MAOLAC מפי מאיה אשכנזי אוטמזגין, מייסדת החברה (מייסד שותף וה-CTO של החברה הוא אריאל אורבך, בוגר האוניברסיטה העברית)

הפאנל יעסוק בשאלות המעניינות בתחום הזה: מה הקשר בין טכנולוגיה לחלב? מתי אפשר לצפות למוצרים על המדף? מה שווי שוק החלב המתורבת כיום? מה התועלות של חלב מתורבת, מבחינת שטחים חקלאיים, גזי חממה ובכלל? על איזה צרכים תחליפי החלב באים לענות ומה עם ההיבט הבריאותי? תחליפי חלב ומוצרי חלב מבוססי מיצוי מצמחים - מה זה אומר? האם יש עדיין הססנות צרכנית בצריכת התחליפים, או שזה כבר עבר מהעולם? והאם הצרכנים הם עדיין רק צמחונים/טבעונים או שזה כבר לא רלוונטי? כל אלו, לצד שאלות נוספות.

הצטרפו לשידור הפאנל בפייסבוק.לייב ב-12/05/2021 בשעה 18:00