תערוכת אינשטיין בשנגחאי, סין | ארגון בוגרי העברית

מיקום:
Shanghai Expo Museum

Einstein Exhibit in Shanghai

ביום שישי, ה-02/08 נפתחה תערוכת Albert Einstein – Life in four dimensions בשנגחאי המבוססת על האוספים מארכיון איינשטיין באוניברסיטה העברית בירושלים. זו התערוכה עם חומרי המקור הגדולה ביותר שהייתה אי פעם על גדול המדענים בכל הזמנים, הראשונה בסדרת תערוכות במזרח המוקדשת לאלברט איינשטיין, חייו, המדע שיצר ואיך שינה את פני העולם. כחלק מכך, יוצג גם הקשר של איינשטיין כאחד מהאבות המייסדים של האוניברסיטה העברית.

התערוכה מתקיימת ב-Shanghai Expo Museum ומופקת על ידיJiefang Daily  שהינה חלק מShanghai Media Group-, גוף התקשורת הגדול באזור שנגחאי ותימשך שלושה חודשים לאחריהם התערוכה תעבור לבייג'ינג. אוצר התערוכה הינו מר אבי מולר.

אל אירוע הפתיחה החגיגי הגיעו עיתונאים, סגן ראש עיריית שנגחאי, זוכה פרס נובל הסיני פרופסור צ'ן-נינג יאנג (Prof. Chenning Yang), הקונסול הכללי של ישראל בשנגחאי דר' אייל פרופר, נשיא האוניברסיטה לשעבר ואוצר מדעי של תערוכת איינשטיין בסין פרופסור חנוך גוטפרוינד, וכן פרופסור אורון שגריר, סגן נשיא לבינלאומיות באוניברסיטה העברית.

לגלריית תמונות של התערוכה: https://alumni.huji.ac.il/galleries/einstein_shanghai

האוניברסיטה מרחיבה את הפעילות אל מול הקהל בסין במטרה לחזק את קשרי המדע והמחקר ולמשוך סטודנטים סיניים מצטיינים ללמוד באוניברסיטה העברית.

לפרטים נוספים על תערוכת איינשטיין אנא פנו לגברת חיה בקר, ארכיונאית בארכיון אלברט איינשטיין באוניברסיטה העברית טלפון 02-6585781 chayab@savion.huji.ac.il