מוזמנות ומוזמנים להצטרף לערב חשיפה של תכנית הייננות של הפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית. בראש התכנית עומד פרופ' זהר כרם, חבר הסגל האקדמי של הפקולטה לחקלאות של העברית, חוקר בעל שם עולמי בתחום הכימיה של המזון, איכות יין ושמן זית. מחקריו כוללים בחינת ההשפעה של טיפולים אגרונומיים חדשים על הרכב היין, שיטות אנאליטיות חדשניות לקביעת הרכב, ארומות וטעמים ביין, והשפעת מחלות בגפן על איכות היין.
תכנית הלימודים נמשכת 4 סמסטרים רצופים וכוללת לימודים עיוניים ומעשיים ביקב ובכרם. בנוסף, תתקיים סדנא מקצועית בחו"ל ובתום הלימודים תתאפשר התמחות מעשית ביקב מסחרי בארץ או בחו"ל. התוכנית מתמקדת בהכשרה מעמיקה במדעי היסוד ובהבנת כל התהליכים הקשורים בייצור יין. השיעורים והמעבדות מתקיימים בימי חמישי ושישי בפקולטה לחקלאות ברחובות וביקב הלימודי שורק. הלימודים מתקיימים בשפה האנגלית.
מפגש החשיפה יתקיים ב-21.06.2022 בשעה 18:00 ביקב מוני (ניווט ליעד)