ביקורו של גאון - 100 שנה לביקור איינשטיין בארץ ישראל | ארגון בוגרי העברית

ביקורו של גאון - 100 שנה לביקור איינשטיין בארץ ישראל

תאריך:
ה', 13/10/202220:30
Story Telling Festival by Yossi Alfi - 100 years since the visit of Albert Einstein

שמחים להזמין אתכן ואתכם לאירוע מיוחד לציון 100 שנים לביקורו של אלברט איינשטיין במסגרת פסטיבל מספרי הסיפורים של יוסי אלפי. איינשטיין היה אחד האבות המייסדים של האוניברסיטה העברית ובשנת 1923 נשא על הר הצופים את ההרצאה המדעית הראשונה שהתקיימה בה. האוניברסיטה יצגה עבורו שילוב של מחויבות לזהות יהודית, חתירה לאמת, וכבוד האדם. איינשטיין כיהן בחבר הנאמנים וכיושב ראש המועצה האקדמית של האוניברסיטה וקידם את התפתחותה ופעילותה לאורך השנים. בצוואתו הוריש את כל כתביו וקניינו הרוחני לאוניברסיטה העברית. כמו תמיד, פורמט האירוע מבוסס על מספר אורחים שיושבים יחד עם יוסי אלפי ומספרים סיפורים בנושא הנבחר. מי על הבמה הפעם?

המנחה: יוסי אלפי

הדובר המרכזי: פרופ' חנוך גוטפרוינד, פרופסור אמריטוס באוניברסיטה העברית בירושלים ובוגר תואר שני וכן תואר דוקטור מהעברית. כיהן כרקטור וכנשיאהּ. משנת 2020 מכהן כמנהל מרכז איינשטיין וכראש הוועד המנהל של הקרן הלאומית למדע.

המספרים:

• פרופ' ימימה בן מנחם, פרופסור אמריטה לפילוסופיה באוניברסיטה העברית בירושלים וכן בוגרת שלושה תארים של העברית. תחום ההתמחות העיקרי שלה הוא פילוסופיה של המדע, ובמיוחד פילוסופיה של הפיזיקה המודרנית. כלת פרס ישראל לחקר הפילוסופיה לשנת תשפ"ב
  • אילן שחורי, עיתונאי, איש תיירות וחוקר תולדות ארץ ישראל, המתמחה בהיסטוריה של העיר תל אביב
  • אורן נהרי, עיתונאי, עורך ומגיש תכניות טלוויזיה ורדיו ישראלי. למד מדע המדינה ויחסים בין-לאומיים באוניברסיטה העברית
  • פרופ' ברק קול, פרופ' לפיזיקה במכון רקח של האוניברסיטה העברית
  • פרופ' אריאל פלדשטיין, היסטוריון חוקר הרעיון הציוני. בוגר תואר שני ותואר דוקטור מהאוניברסיטה העברית

האירוע יתקיים ביום ה', 13.10.2022, 20:30 בתיאטרון גבעתיים.

בוגרות ובוגרים, סטודנטים וסטודנטיות, סגל אקדמי ומנהלי וכן בני משפחותיהם, זכאים להנחה של 46 שקלים לכרטיס!

לרכישת כרטיסים >>>
(המחיר מתעדכן בעמוד התשלום לאחר בחירת מקומות ישיבה)