מה חדש?

הטבות לבוגרים

Olive-Rimonim Hotels - HUJI Alumni Discount

רשת מלונות אוליב-רימונים

10% הנחה לבוגרי העברית - מזמינים אתכם למלונות הרשת לחופשה ארצ-ישראלית מלאה בחוויית אירוח, תוכן והיצע!
הרשת מעניקה לבוגרי העברית 5% הנחה נוספים על מחירי אתר שכבר מקנים 5% הנחה.

קרא עוד

תוכלו למצוא את המלונות שלנו בכל מקום בארץ שתרצו לטייל:

  • גליל מערבי על קו הים
  • כינרת
  • תל אביב
  • מעלה הגלבוע
  • ירושלים

בנוסף להנחה עבור האירוח, בוגרי העברית ייהנו מהנחות במגוון אתרים ואטרקציות בסביבת המלונות.
לאורחי המלון בגליל מערבי: ראש הנקרה והופעות בפאב הפרה המפורסם שבשבי ציון.
לאורחי מלון אוליב בגלבוע: 10% הנחה במסעדות קימל וחוות התבלינים.

להזמנות ופרטים נוספים צלצלו עכשיו למרכז ההזמנות הרשתי בטלפון: 04-9531153 או *6333

אתר מלונות אוליב >>>
אתר מלונות רימונים >>>


לאחר ביצוע ההזמנה באתר יש לשלוח במייל תעודת בוגר/או להציג את התעודה בעת הגעה למלון לקבלת 5% הנחה נוספים.
(בשליחה במייל יש להוסיף הערה עם שם מלון ותאריכים).
מלונות אוליב: info@olivebb.com
מלונות רימונים: info@rimonim.com

מצפים לראותכם בין אורחינו!

קראו פחות
Clal Insurance - HUJI Alumni - Car

הצעה מיוחדת על ביטוח רכב מחברת כלל

חברת כלל לביטוח ופיננסים שמחה להציע לבוגרות ובוגרי האוניברסיטה העברית סל הטבות במוצרי ביטוח רכב.

קרא עוד


מסלולי ביטוח:

"מסלול ירוק/און ליין" - מציע פוליסת ביטוח מקיף וחובה לרכב כחבילה. עיקרי התנאים והכיסויים:

  • מיועד לנהגים מעל גיל 21 ללא תביעות/עד תביעה אחת ב-3 שנים אחרונות, למעט בשנה האחרונה

לפרטים נוספים כנסו לעמוד ייעודי לרכישה מקוונת או חייגו: 03-9420615

לרשות המבוטחים יעמוד מוקד לניהול מכירות תוספות ושינויים ומוקד תביעות לאורך חיי הפוליסה.

מגוון מסלולים נוספים:

  • כלל BEHAVE - הנחה בכל חודש מחדש, בהתאם לכמות הנסועה ולאיכות הנהיגה, עם ביטול השתתפות עצמית והטבות נוספות
  • כלל מטראז' – הנחה של עד 5% לנהגים הנוסעים עד 12,000 ק"מ בשנה
  • נבחרת מוסכים – במסלול ביטוח מקיף זה מבוטח שבוחר מראש להיכנס בזמן תאונה לאחד ממוסכי ההסדר של החברה זוכה להנחה של 7.5% על תעריף הביטוח. לחברה 160 מוסכים נבחרים בפריסה ארצית
  • הנחות משתנות לבעלי מערכת חכמה ברכב, שומרי שבת ועוד

"מסלול רגיל" – מציע פוליסת ביטוח מקיף/צד ג' או חובה לרכב. עיקרי התנאים והכיסויים.

  • מספק מענה גם לנהגים מעל גיל 16 ו-9 חודשים
  • למבוטחים עם עבר ביטוחי מעל תביעה אחת ב-3 שנים אחרונות, בכפוף לחיתום פרטני

 רכישה זו תעשה באמצעות המוקד, חייגו: 03-9420615
 
בנוסף לכל ההנחות האמורות במסלולים השונים, ייהנו חברי הארגון ובני משפחותיהם בתוספת הנחה של 5% נוספים על כל מסלול בו יבחרו. ההנחות המצטברות יכולות להגיע לעד 45% הנחה מתעריף החברה! (הנחת ה-5% זו לא חלה על כתבי השירות נלווים).

דגשים חשובים:

  • בביטוח רכב "מסלול ירוק" ו"מסלול רגיל" מוגבל לרכב פרטי ומסחרי עד 3.5 טון ששווים עד 500,000 ₪ וגילם עד 15 שנה למעט דגמי ספורט/יבואן
  • ברכבים ששווים מעל 500,000 ₪ ו/או רכבי ספורט/יבואן יבוצע חיתום בתנאים מיוחדים על ידי החברה
  • מידע מפורט יותר הנוגע לכיסויים ולתנאים הכלולים במוצרי הביטוח השונים יינתן בהמשך
  • ההצטרפות לביטוח הינה בכפוף לדרישות החיתום של החברה
  • חברת כלל אינה מתחייבת למחיר הזול ביותר. החברה מציעה ביטוחים מאוד אטרקטיביים הן במחיר והן בכיסויים
  • ההטבה ניתנת בכפוף לווידוא זיקה לבוגרי האוניברסיטה העברית
  • לא ניתן לממש את ההטבה במידה והלקוח מבוטח בחברת כלל באמצעות סוכן. לקוח כזה יופנה לסוכן שלו

 

קראו פחות
Khazon Leumi Leadership program

חזון לאומי - התכנית למנהיגות ציבורית

15% הנחה נוספים בתכנית "למנהיגות ציבורית"

קרא עוד
 ארגון "חזון לאומי" הינו ארגון המפעיל תכניות לפיתוח מנהיגות בקרב צעירים, סטודנטים ובוגרי אקדמיה. התכנית המרכזית שלנו "למנהיגות ציבורית" הינה תכנית שנתית ובה המשתתפים נחשפים להרצאות, סדנאות וסיורים בנושאים: זהות ישראלית, ממשל, מערכת המשפט, התקשורת בישראל, בטחון, ישראל והמערב, כלכלה וחברה, ניו-מדיה, רטוריקה, כתיבה פובליציסטית ועוד.

בסיומה של התכנית המשתתפים פורשים כנפיים כאשר הם מצוידים בארסנל של: ידע, כלים וחוויות מהשטח אשר יכולים למנף את עיסוקם לתחום המנהיגות בכל אספקט של עשייה ציבורית וקהילתית.

ניתן לשלב את התכנית עם משרה מלאה ועיסוקים מחייבים אחרים שכן מדובר על מפגש אחת לשבוע בשעות הערב.

ההנחה היא בהצגת כרטיס בוגר

הימים בהם מתקיימת התכנית ברחבי הארץ:

  • אריאל, יום ראשון, 18:30-22:00
  • חיפה, יום שני, 18:30-22:00
  • תל אביב, יום שלישי, 18:30-22:00
  • ירושלים, יום רביעי, 18:30-22:00

פתיחת תכנית מותנית במספר נרשמים מינימלי

לפרטים והרשמה - http://www.hazonleumi.co.il/

קראו פחות
לכל ההטבות >

הבוגרים שלנו

ערן זיני - מנכל בורסת יהלומים

ערן זיני

ערן זיני - מנכל בורסת יהלומים

ערן זיני, נולד בירושלים בשכונת בקעה. נשוי לדניאלה ואב לשחר, עידו ואיתי. בצבא שירת בחטיבת גולני כלוחם ומפקד. כיום מתנדב בחטיבת המילואים של גולני, בדרגת רס"ן. קיבל תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים ומדע המדינה מהאוניברסיטה העברית ובעל תואר MBA במנהל עסקים עם התמחות בניהול בין-לאומי.

קרא עוד
בתחילת דרכו המקצועית שימש כעוזר פרלמנטרי לח"כ (אלוף במיל.) דני יתום, ראש המוסד לשעבר. היה ליועץ בכיר לענייני ממשלה וכנסת לשר המשפטים פרופ' דניאל פרידמן (גם בוגר העברית) וניהל את תהליכי החקיקה במשרד המשפטים ובממשלה. בהמשך דרכו הוא כיהן עד שנת 2013 כראש אגף רגולציה וקשרי ממשל בחברת התשתיות והמכוניות החשמליות Better Place. לאחר מכן, כיהן כמנכ"ל בחברה הממשלתית "המשקם". נכנס לתפקידו כמנכ"ל הבורסה ליהלומים בשנת 2018.

ציטוטים:

  • "...תמיד חיפשתי אתגרים ותפקידים מורכבים מבחינת ניהול. במיוחד כשמדובר בגופים ציבוריים..."
     
  • "...יש משהו שונה בלימודים במוסד אקדמי וותיק ומכובד. מוסד רגיל יכול לתת את הידע האינסטרומנטלי אבל לא את החוויה, את העומק ואת המוסר שאתה מקבל מאוניברסיטה גדולה וללמוד ממרצים בעלי שיעור קומה..."
     
  • "...המסלול האקדמי נתן לי המון, בראש ובראשונה – בזמן לימודיי פגשתי את אשתי דניאלה וחברים קרובים..."
     
  • "...מנהל טוב? ג'ון סנואו. יש בו מנהיגות שקטה וכובשת. דבר הוא לא קיבל בקלות, תמיד ראשון, הכל נראה בלתי אפשרי בהתחלה ובכל זאת הוא לא נכנע ולפעמים מנצח. לא תמיד, כמו מנהל אמיתי..."
     
  • "...הילדים שלי הם המתנה הכי גדולה וההישג הכי גדול שלי. זה נאמר מיליון פעם ועוד מיליון אנשים יגידו את זה – אי אפשר לתאר איך משתנים חייך כשנולדים לך ילדים..."
     
  • "...השכלה יכולה לפתוח לך את הדלת אבל את השאר תצטרך לעשות לבד. בתור מעסיק אני מחפש בעובדים שלי ערכים ומקצוענות. לפעמים האדם הנכון לתפקיד, שמביא את הפתרונות היצירתיים, מגיע מרקע שונה לגמרי..."
     
  • "...גם בעולם הטכנולוגי של היום הייתי בוחר ללמוד יחסים בין-לאומיים ומדע המדינה. תכנות זה אמנם תחום נדרש מאוד ומרתק אבל זה גם תחום מאוד מצומצם..."
     
  • "...אולי הייתי חושב אחרת אם היה לי כושר טכני יותר גבוה. אני לא מדבר על תכנות או הנדסה. עבורי להחליף פלורסנט מהווה בעיה. זה משהו שבהחלט הייתי רוצה להיות הרבה יותר טוב בו..."
     
  • "...הילדים שלי משתגעים מה"קפיצות" שלי. התעסקתי בפוליטיקה, רכבים חשמליים, תעסוקה ועכשיו יהלומים. אבל הם כן רואים את המאמץ לתרום בכל תפקיד ונראה לי שהם קצת מעריכים את זה..."
     
  • "...ההכוונה היחידה שאני אתן לילדי בין אם מדובר בצבא או בלימודים אקדמיים – לא לרדוף אחרי האינסטרומנטליות או המקצוע אלא לדאוג להיות בני אדם, הערכים כבסיס..."
     
  • "... אני לא אוהב את הביטוי "אי אפשר". אתגרים חדשים ובעיות בלתי פתירות מדליקים אותי. אני אוהב את הרגע של קיפאון מחשבתי כשהבעיה נראית כל כך עצומה ושלא נראה כי ניתן להתגבר עליה ואז, לאט-לאט, מתחיל להתגבש רעיון, נמצאת דרך ומתחילים להתקדם..."
     
  • "...לא הייתי רוצה להיות מנתח מוח..."
     
  • "...הייתי מוציא איסור על לשון הרע ורכילות..."
     
  • "...לא משנה אם זה בארץ, באירופה או בארה"ב – טבע זה מה שמרגיע ומרומם אותי. יער, ים, הרים... זה לא משנה, רק לא משהו מדברי, לרבות צאלים..."
קראו פחות
VP R&D Orcam - Dr. Yonatan Wexler

ד"ר יונתן וכסלר - סגן נשיא מחקר ופיתוח של OrCam

VP RD Orcam - Dr. Yonatan Wexler

נולד ב-1971 בירושלים. נשוי לניקול ואב לשני ילדים. בוגר תואר ראשון במתמטיקה ומדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט מאוניברסיטת מרילנד בארה"ב. את הפוסט-דוקטורט שלו עשה באוניברסיטת אוקספורד ובמכון ויצמן למדע. בשנת 2006 עבר מעולם האקדמיה לעולם העסקי והצטרף לחברת מיקרוספוט בתור איש מחקר. בשנת 2010 הצטרף אל פרופ' אמנון שעשוע, שאותו הכיר עוד לפני, וזיו אבירם להקמת מיזם חדש – אורקם בו משמש כסגן נשיא מחקר ופיתוח.

קרא עוד

 

על החברה

אורקם נוסדה בשנת 2010 על ידי פרופסור אמנון שעשוע וזיו אבירם במטרה לרתום את הטכנולוגיות המתקדמות בעולם כדי לפתח מוצרי עזר מבוססי בינה מלאכותית.

המכשיר המתקדם ביותר של החברה הוא OrCam MyEye 2 - מכשיר עזר מהפכני המסייע לעיוורים ולקויי ראייה. ה-OrCam MyEye 2 הינו מכשיר אלחוטי וקומפקטי שכולל מצלמה זעירה וחכמה, המתלבש בקלות על כל סוגי המסגרות למשקפיים באמצעות מחבר מגנטי. בסיוע הבינה המלאכותית ובהוראת המשתמש, המכשיר מסוגל לזהות טקסט מודפס או דיגיטלי מכל משטח ולהקריאו באוזנו של המשתמש, לזהות פרצופים, מוצרים, שטרות כסף, צבעים ועוד. כל זאת, בזמן אמת וללא צורך בחיבור לאינטרנט. המכשיר האינטואיטיבי מופעל באמצעות מחוות ידיים בסיסיות, והוא עוצב ותוכנן לשימוש בכל הגילאים ובכל הרמות של לקויות הראייה.

כיום אורקם מונה כ-310 עובדים בארץ ובעולם. משרדיה הראשיים ממוקמים בירושלים ומשרדים נוספים באנגליה, ארה"ב, וגרמניה.

על השילוב

> את לימודיי באוניברסיטה התחלתי מלימודי מתמטיקה, את מדעי המחשב הוספתי מאוחר יותר. לתכנת למדתי עוד בתיכון, הספקתי גם למכור תוכנה בתור תיכוניסט וחשבתי שמדעי המחשב לא יעזרו לי במיוחד. במתמטיקה ראיתי הרבה יותר שאלות מעניינות ודברים שהיו נראים לי קסומים. נמשכתי מאוד לתחום עיבוד תמונה. היו לכך שתי סיבות – הראשונה היא דווקא אומנותית, תמיד נמשכתי לאומנות ויזואלית. הסיבה השנייה כי זה נראה לי נושא מלהיב עם המון בעיות פתוחות. זה היה מאוד שונה ממדעי המחשב שעסוקים בדברים פנימיים של המחשב. עם זאת, כשהייתה לי את האפשרות להוסיף תואר במדעי המחשב בשנה השלישית – מיד הוספתי אותו מכיוון שהיו קורסים מאוד מעניינים. בתור ילד שרק סיים תיכון אתה לא מודע למלוא הדברים הקיימים, ככל שהתקדמתי יותר בלימודים שלי – מצאתי יותר ויותר דברים מרתקים. לאחר סיום התואר הראשון ראיתי שיש המון דברים נוספים שאני עוד לא יודע לפתור, לכן המשכתי לדוקטורט באוניברסיטת מרילנד. המוסדות שונים זה מזה וגם חוויית הלימודים משתנה ככל שאתה מתקדם יותר. הסביבה האקדמית נותנת לך מוטיבציה כי אתה מוקף באנשים משכילים ומדהימים שפותחים בפניך עולמות חדשים. זה נותן קפיצה מחשבתית והרבה כלים לעתיד.

> היה לי מזל שמצאתי את התחום שגם מעניין אותי ואני גם טוב בו. תחום שלא בהכרח חשבתי עליו. אני עדיין סקרן מה עוד אפשר לעשות, עוד לא התחלתי להתעייף. החיבור בין התעשייה לבין האקדמיה זה חיבור שאני מאוד נהנה ממנו. בימינו מאוד נפוץ לשנות את תחום הלימוד אחרי שנה-שנתיים וזה בסדר גמור. עד שאתה לא מגיע לעולם האקדמיה – אתה לא ממש יודע מה מעניין אותך באמת, במה אתה טוב ומה אחרים רוצים שתעשה. בכל מקרה חשוב שהתחום שלך יעניין אותך ותהנה ממה שאתה עושה.

> תמיד אהבתי דברים שעובדים, לבדוק פתרונות מול המציאות. כשסיימתי את התואר, מצאתי שההתפתחויות המעניינות היו באקדמיה ולא בתעשייה.  עלו שם שאלות מעניינות בתחומים רחבים אבל התשובות עדיין לא היו ברמה מספיק טובה לתעשייה. לכן היה מוקדם מדי לעבור לתחום המעשי. עם התקדמותי בלימודים והתקדמות טכנולוגית בעולם הדברים השתנו. מכיוון שאני בן אדם מאוד פרקטי – כשראיתי את ההזדמנות לעבור לעשייה מוחשית – עשיתי זאת. הצטרפתי לקבוצת מחקר במיקרוסופט שעסקה בבעיות זיהוי דמויות וסמלים בתמונות. כלומר המשכתי לעסוק במחקר ולפרסם אבל עם השלכות שימושיות. לדוגמה, פיצחנו אלגוריתם שידע למצוא ולזהות כתב על גבי דברים שונים, בין אם זה כתב על הקיר או שלט או דף עם טקסט. בעזרתו הצלחנו לעבור על מאות מיליוני תמונות ולזהות מה כתוב שם. זו הייתה בעיה שנבעה מצורך של מוצר ודרשה פתרון מחקרי באמצעות חשיבה אקדמית מחוץ לקופסה.

> אורקם הוקמה כשהייתה תחושה שאנחנו נמצאים בנקודה בזמן שאנחנו נוכל ליצור מוצרים חדשים שיכולים לעזור לאנשים. מוצרים לבישים שישמשו כעוזרים אישיים.  בני אדם הם יצורים מדהימים, עם הרבה יכולות. עדיין יש דברים שאנחנו פחות טובים בהם ונשמח לעזרה. למשל חשבון. כל מחשבון יעיל ומדויק פי כמה וכמה מבן אדם רגיל. הרעיון של ליצור דברים שעוזרים לאנשים – מדליק אותי. זה מה שאנחנו עושים באורקם – אנחנו בונים כלים שנותנים יכולות משופרות לאנשים ביום-יום. יש אוכלוסיות עם קשיים מסוימים. למשל, עוורים וכבדי ראיה מתקשים בדברים מסוימים כמו קריאה וניווט ולכן התחלנו בזה. כיום אנחנו גם בונים מכשירים לכבדי שמיעה. אלה מכשירים המאפשרים לאותם אנשים למצות את הפוטנציאל שלהם. יש הרבה דברים נוספים שאנחנו מתכוונים להגיע אליהם ולבנות אותם.

> אורקם לא חברה סטרטאפ טיפוסית. ברוב המקרים חברות עוטפות יכולת טכנית לטובת צורך בשוק. עיקר העבודה הוא המעטפת וההתאמה. באורקם אנחנו ממציאים טכנולוגיה חדשה לטובת יצירת שוק חדש.   החלק של החדשנות גדול בהרבה מהנורמה. אנחנו לא רק מייצרים משהו אלא עושים גם את כל עבודת המחקר העומדת מאחורי כל מוצר. התפקיד שלי דורש ניהול של הרבה מאוד אנשים מאוד מוכשרים בתחומים שלהם. את הפיתוח אנחנו מתחילים מהרעיון איך לעזור ולמי לעזור, ממשיכים לאלגוריתמיקה ולחומרה שיכולה להריץ את האלגוריתם ועד לממשק המשתמש והמוצר הפיזי עצמו. היום, המוצרים שלנו, זמינים ב-25 שפות ביותר מ-50 מדינות ומיוצרים בקו ייצור של ממש פה בארץ. כל התהליך הזה דורש המון מומחים – אלגוריתמיקה, תורת הלמידה, הנדסת תוכנה, ראיה ממוחשבת, זיהוי שפה, עיבוד שפה טבעית, אופטיקה, אקוסטיקה, פלסטיקה, עיצוב וגם אנשי מכירות. זה תהליך אדיר והצלחנו לעבור משלב הרעיון – לבנות מכשיר לכבדי ראיה – ועד לשלב המוצר בתוך 3 שנים בסך הכל.  

> עוד מעט אנו נשיק מוצר חדש המיועד לכבדי שמיעה. תארו לעצמכם מצב בו אתם יושבים במסעדה, כשנחזור לשבת במסעדות, ומולכם יושב אדם אחר אותו אתם רוצים לשמוע אך מתקשים לעשות זאת בגלל הרעשים מסביב. כשאנחנו מקשיבים למישהו אנחנו נעזרים גם בחוש השמיעה וגם קוראים את השפתיים של אותו בן אדם, גם אם לא מבחינים בכך. אנחנו שומעים יותר טוב כשמסתכלים על השפתיים. המוח יודע כיצד לשלב את המידע כדי לעזור לנו להבין. בנינו מכשיר שיודע לסנן את כל הרעשים מסביב, כולל קולות של אנשים אחרים, ולהדגיש רק את קולו של האדם עליו אתם מסתכלים באמצעות שילוב של טכנולוגיות זיהוי שפה וקולות דיבור וגם קריאת שפתיים. זה מאפשר לשבת בחדר רועש ובעזרת המכשיר שלנו לשמוע את הבן אדם הספציפי, ללא כל הרעשים מסביב. זה שונה בהרבה ממכשיר שמיעה רגיל שמגביר את כל הרעידות באוויר ומעביר לאוזניים. המכשיר שלנו מאפשר לאנשים עם ליקויי שמיעה לשמוע אנשים אחרים כאילו היו יושבים בחדר שקט ומדברים אחד על אחד. זה מגניב, זה מכשיר שמיעה שקורא שפתיים, דבר שלא היה מעולם.

> הטכנולוגיה שלנו היא אומנם יקרה אבל בהשוואה לפתרונות אחרים – דווקא זולה יותר. מה גם שזה מאפשר דברים שהלקוחות שלנו לא יכלו לעשות קודם. בהרבה מקומות המכשירים שלנו מכוסים על ידי ביטוחים. כמובן שכשמייצרים טכנולוגיה כה חדשנית – הכיסויים הרגילים לא מספיקים אחרינו. הרגולציה דורשת עדכון כדי לשלב פתרונות שלא היו קיימים קודם לכן.. מכשירי שמיעה, ברוב המדינות, כבר מכוסים על ידי הביטוח. מכשירי ראיה – לא היו לפני כמה שנים. היו כלי עזר אחרים – מקל, כלב ראיה. לא היה משהו מתוחכם שיכול לעשות הרבה יותר. כמובן שזה יבוא. אנשים מגיעים לגיל 40-50, הם בשיא הקריירה שלהם ופתאום העיניים מתחילות להתקלקל. הם השקיעו בעצמם, החברה השקיעה בהם, שווה לכולם שהם יוכלו להמשיך לתפקד. הטכנולוגיה שלנו עוזרת גם לילדים ומאפשרת להם להתפתח לצד ילדים אחרים ללא ליקויי ראיה. יש לנו לפחות שני אנשים שכבר סיימו את התואר השני שלהם למרות שהם בקושי יכולים לראות. בחורה מ-MIT לקראת סיום הדוקטורט שלה. זה מדהים, לראות שהכלים שיצרנו עוזרים לאותם אנשים להפיק את מלוא היכולת שלהם.  הילדים שלי כבר נולדו לעולם שבו קיימים המכשירים שלנו, משהו שהיה לגמרי מדע בדיוני בילדותי. בגיל 4 הילד שלי כבר "קרא" באושר ספרים למרות שהתפתחותית עדיין לא היה מסוגל להבין את הסימנים על הדף. זה מקסים לראות שהם מקבלים את זה כמובן מאליו.

> האתגר הכי גדול שלנו הוא שהטכנולוגיה שאנחנו מייצרים תהיה אמינה כמה שיותר. זה יחסית קל להגיע ל-70% אמינות. יותר קשה להגיע ל-80% אמינות. לעשות את הקפיצה מ-97% ל-99% אמינות – זה מאתגר ביותר. כדי שבן אדם עיוור יסמוך על כלי, הכלי הזה חייב להיות אמין. על זה אנחנו עובדים מדי יום ומשפרים את הטכנולוגיה שלנו כדי שתמשיך להשתפר ותהיה יותר ויותר אמינה. יתרה מכך – אנחנו אמנם עובדים על דברים מאוד מתוחכמים שחייבים להיות "ארוזים" בצורה פשוטה ונגישה כדי שכל אחד יוכל להשתמש בהם. בין אם מדובר במישהו בן 100 או בן 6. חלק מהאתגרים שלנו עוד לא פגשנו כי אנחנו עובדים על טכנולוגיה כל כך מתקדמת. חלק – הצלחנו לפתור. למשל – בעיית "מסיבת הקוקטייל", הצורך להפריד בין קולות של שני אנשים שנמצאים בסביבה רועשת. זו בעיה שהוגדרה כחסרת פתרון במשך עשרות שנים ואנחנו פתרנו אותה באמצעות המכשיר שקורא שפתיים והבאנו מוצר לשוק.

> התחלנו עם כבדי ראיה, המשכנו עם כבדי שמיעה, ואנחנו מתקדמים בבניית התשתיות שיאפשרו יכולות מדהימות נוספות. הסלוגן שלנו הוא Empowering People ויש עוד הרבה לעשות. זו משימה אינסופית. אנחנו ממציאים ובונים כלים לקראתה. ישנן המון שאלות מאד מעניינות בעולם ואני סקרן לדעת על כמה מהן אוכל לענות.

קראו פחות
Naomi Krieger Carmy

נעמי קריגר כרמי

Naomi Krieger Carmy

נולדה בארצות הברית, עלתה לארץ ב-1985. גרה בתל אביב. נשואה, אם לשני ילדים. למדה בבית ספר תיכון פלך בירושלים. בצבא שירתה ביחידת 8200 בתפקיד מודיעיני. בעלת תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים וכלכלה מהאוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדיניות ציבורית מאוניברסיטת הרווארד. לשעבר עמיתה במרכז המדע והמדיניות של אוניברסיטת קיימברידג'. בעבר, יו"ר מועדון הדיבייטינג של האוניברסיטה העברית ומנחה קבוצות בתחום הדיבייט. במהלך הלימודים החלה לעבוד בבנק ישראל כעוזרת מחקר. המשיכה לתפקיד של בנקאית השקעות ב-Lehman Brothers. לאחר חזרתה לארץ מונתה למנכ"לית, סטרייב ישראל, מלכ"ר של ארגון הג'וינט וממשלת ישראל. הקימה וניהלה את מרכז הטכנולוגיה בריטניה-ישראל. כיום משמשת כסמנכל"ית של רשות החדשנות ומנהלת את הזירה החברתית-ציבורית.

קרא עוד

ציטוטים:

...התחלתי בתכנית אמירים בעברית ולמדתי יחסים בין-לאומיים ומדעי המחשב. הייתי הבן אדם היחידי במחזור ששילב את שני הדברים. אחרי שנה במדעי המחשב הבנתי שזה פחות מעניין אותי ועברתי לכלכלה...

...לימודי כלכלה נתנו לי הרבה. יש בזה הרבה מתמטיקה והרבה חשיבה לוגית וגם הרבה תובנות על העולם האמיתי, לאו דווקא איך שלומדים כלכלה אלא מה עושים עם זה אחרי כך...

...חלקתי דירה עם שלוש חברות מהצבא, היינו ב-8200 ביחד והתאחדנו שוב בעברית, היה כיף גדול...

...לעבוד בבנק ישראל במחלקת המחקר, לראות אנשים יוצאים מהמשרד, חוצים את הכביש למשרד האוצר כדי לנהל דיונים וויכוחים על תחזיות הצמיחה, לראות איך הכל עובד בפועל – זה היה מאוד מעניין...

...כשסיימתי את הלימודים הייתי בצומת של מה לעשות. חברה שלי קיבלה מכתב שהזמין אותה להגיש מועמדות לבנק Lehman Brothers, אני לא קיבלתי מכתב כזה אבל היה עליו מספר פקס ודחפתי את קורות החיים שלי ושלחתי. בסוף אני התקבלתי והיא לא. כך למדתי שלפעמים צריכים להכניס את הרגל בדלת...

...הלב שלי תמיד היה בדברים שיש להם ערך ציבורי או חברתי והיה לי די ברור שפרק זמן בעולם העסקי נועד כדי לצבור מיומנויות וידע ומתישהו לקחת את זה בחזרה לכיוון ציבורי...

...אני חושבת שזה פשוט מעניין ללמוד יחסים בין-לאומיים. זה נותן פרספקטיבה גלובלית, תובנות איך להסתכל על העולם...

...המוטיבציה שלי לעסוק במדיניות ציבורית ובמגזר הציבורי תמיד הייתה לעסוק בזה בישראל, כדי לשפר את מה שאני יכולה כאן. מה גם שלא נראה לי שממש צריכים אותי בארצות הברית...

...חיפשתי מטרה חברתית שאני אתחבר אליה וגם חיפשתי איזשהו תפקיד ניהולי, כך הגעתי לסטרייב. הם הימרו עלי ואני עליהם, ההימור שלהם היה יותר גדול משלי כמובן. בסוף נראה לי שכולם יצאו מרוצים...

...התפקיד שלי היום הוא גם עסקי, גם חברתי, גם טכנולוגי וגם ציבורי. הוא זה שסוף סוף חיבר את כל הקצוות ביחד...

...המותג של העברית נחשב בעולם לרציני ומצוין, מקום של אנשים מעמיקים. עם זאת, לימודים אקדמיים לפעמים מאוד רחוקים מעולם הפרקטי...

...אני לא בן אדם שנלחץ יותר מדי...

...הלימודים היו תקופה יחסית רגועה בשבילי. לעברית הגעתי אחרי שרות במודיעין ולהרווארד אחרי וול סטריט. ידעתי שלא יקרה משהו נורא אם אני אעשה טעות בתרגיל כך שהרשיתי לעצמי ליהנות מהלימודים...

...היום אפשר לשלב בין כמה עולמות שונים לגמרי שבזמן שאני למדתי  נחשבו לחלוטין לא קשורים. כמו למשל לחבר בין AI לבין נושאים ציבוריים-חברתיים - אולי היום הייתי בוחרת במשהו כזה. היית כן בוחרת במשהו טכנולוגי ולא מוותרת על תחומי תוכן אחרים שמעניינים אותי...

...בניגוד לתפיסה המוטעית שנשים לא מתעניינות בטכנולוגיה או במחשבים הן דווקא כן. פשוט יש נשים רבות שפחות מעניינת אותן הטכנולוגיה המופשטת אלא גם מה הטכנולוגיה עושה. לכן חשוב לעודד את השילוב בין מדעי מחשב ועוד משהו. מדעי המחשב וביולוגיה, מדעי המחשב ועיצוב...

...מחשב אף פעם לא יחליף פסיכולוג או גננת או מקצוע אמנותי...

...אני ממש חרדה מהמחשבה שאנשים יבואו ויגידו שאי-אפשר להתפרנס כבוגר ספרות או אמנות ואז  יפסיקו ללמוד ספרות ואמנות. זה נורא בעיניי, זה חלק מהקיום האנושי ואנחנו כחברה נצטרך למצוא את הדרך שגם האנשים האלה יתפרנסו בכבוד...

...אנשים צריכים להתרגל להיות גמישים יותר ולהתרגל לשלב דברים בלתי צפויים...

...ההזדמנות לחוות כמה תרבויות שונות, להכיר אנשים שונים, מאוד פתחה לי את העיניים. כשהייתי בהרווארד לראשונה ניהלתי שיחות באמת מעמיקות עם פלסטינים, אולי המרחק מהבית הוא זה שאפשר לנו באמת לדבר בגובה עיניים. אני מאוד מעריכה את החוויות האלה...

...אני לא אוהבת כשמדברים על השיח במקום על הדבר עצמו...

...אני אוהבת אתגרים אינטלקטואליים, איך לפתור בעיה. גם איך לגרום לבן אדם לזוז, משהו שגיליתי בתור מנהלת. תפקידו של מנהל גם לגרום לאנשים מסביבו להיות יותר טובים...

...לכולנו יש אגו, אבל כשהאגו נכנס וחוסם את היכולת להקשיב, להיות פתוח זה מפריע לי...

...רוב משפחתי הקרובה עוסקת במקצועות טיפוליים, אבל זה לא בשבילי, אני מעדיפה לא לעשות עבודה שהיא אחד על אחד עם בן אדם אלא להסתכל יותר על מכלול, תמונת מקרו...

...פעם הפריע לי שאני לא יודעת לשיר אבל הבעיה נפתרה ברגע שהחלפתי קהל והתחלתי לשיר לילדים שלי...

...הבן שלי חושב שאנשים מביאים לי רעיונות ואני אומרת אם זה הגיוני...

...הפערים בין אלו שיש להם ואלו שאין להם הם כל כך עצומים שחייבים לעשות משהו. לא הייתי גוזלת מהעשירים ונותנת לעניים אבל חשוב לעצב מדיניות כדי לצמצם את הפערים הללו...

...צריכים להמציא משהו שיחליף את האימייל. פעם היינו צריכים לדבר אחד עם השני וזה ייצר חסם טבעי של כמות האינטראקציות בין אנשים. היום אנחנו טובעים בכמויות המידע הנופלות עלינו...

...החיים הם קצרים, יש לבחור את מה שרוצים. בסופו של דבר זה מוכיח את עצמו...

 

 

קראו פחות
עוד סיפורי בוגרים >