טיפול בגירוי מוחי לא פולשני עשוי לשפר משמעותית את תסמיני הפרעות קשב וריכוז | ארגון בוגרי העברית

טיפול בגירוי מוחי לא פולשני עשוי לשפר משמעותית את תסמיני הפרעות קשב וריכוז

21 ספטמבר, 2023
Non-Invasive Brain Stimulation Treatment Could Significantly Improve ADHD Symptoms

גירוי רעש אקראי תוך גולגולתי [זרם חשמלי עדין המועבר דרך שתי אלקטרודות המחוברות לקרקפת (tRNS)] בשילוב עם אימון קוגניטיבי, עשוי לשפר משמעותית את תסמיני הפרעת קשב וריכוז אצל ילדים, כך עולה מהמחקר החדש שנערך על ידי חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים ואוניברסיטת סארי.

"זהו צעד ראשון חשוב בהצעת אפשרויות חדשות לטיפול בהפרעות קשב וריכוז", אמרה בוגרת העברית ד"ר מור נחום, מובילת המחקר, וראשת המעבדה לנוירותרפיה ממוחשבת באוניברסיטה העברית. "מחקרים עתידיים, עם דגימות גדולות ומגוונות יותר, אמורים לעזור לבסס זאת כטיפול בר-קיימא להפרעות קשב וריכוז, ולעזור לנו להבין את מנגנוני ההפרעה הבסיסיים.”

למאמר המלא >>>