אפריל – יולי במוזיאון ארצות המקרא | ארגון בוגרי העברית

אפריל – יולי במוזיאון ארצות המקרא

2 אפריל, 2023
Bible Lands Museum Jerusalem - Spring 2023 Activities

אנו שמחים להציע לקהל המבקרים במוזיאון, למחזיקי המנוי שלנו ולקהל שלנו בבית, מגוון הרצאות בנושאים אקטואליים המתקשרים לעולם התוכן העשיר של המוזיאון. באביב הקרוב נהנה מהרצאות בשתי סדרות חדשות הכלולות במחיר הכניסה למוזיאון. ההרצאות מתקיימות בימי רביעי בשעה 19:00 באודיטוריום המוזיאון, ניתן להגיע לביקור במוזיאון לפני ההרצאה, מומלץ להגיע לסיור בשעה 18:00.
המוזיאון נגיש. למידע ושאלות בנושאי נגישות אנא פנו אלינו - מוקד טלפוני נגיש: 02-5611066 | כתובת מייל להתקשרות: contact@blmj.org

בוגרות ובוגרי העברית זכאים להטבה מיוחדת! לכל הפרטים >>>

אביב של הרצאות במוזיאון, שתי סדרות חדשות – אפריל-יולי 2023:

סדרת "הקהילות היהודיות העתיקות בעולם" תקומתה של מדינת ישראל לפני 75 שנה, לוותה בתהליך של גיבוש זהות ותרבות משותפת ליהודי הארץ, מתוך מגוון הקהילות והמסורות שהביאו איתם יהודי התפוצות בשובם לארץ. בסדרה זו נבחן ונלמד על קהילות יהודיות עתיקות מארצות המזרח הקדום, הארצות המיוצגות באוספי המוזיאון – איטליה, איראן ועוד… לפני כל הרצאה יתקיים סיור מיוחד במוזיאון השם דגש על מוצגי המוזיאון שהגיעו אלינו מהאזור המקביל להרצאה:

• 19.4 – ערב השקת הספר "כפות רגלי האל" מאת פרופ' אדם זרטל ז"ל, בשיתוף הוצאת סלע מאיר (במחיר מיוחד של 20 ₪ כולל כניסה למוזיאון)
  • 10.5קהילת יהודי רומאאם הקהילות, דר' רוני ויינשטיין, האוניברסיטה העברית בירושלים | לפני ההרצאה יתקיים הסיור בין רומא ליהודה
  • 17.5כנגד כל הסיכויים – סיפור ירושלמי, בשיתוף היחידה להתנדבות עיריית ירושלים. פרטים בהמשך
  • 24.5יהודי ארץ אשור ושפתם מגלות עשרת השבטים ועד לישראל המודרנית, בשיתוף לישנא ד"ר יעקב מעוז, יו"ר לישנא התחדשות הארמית בישראל | לפני ההרצאה יתקיים הסיור על שורשיה של הארמית ואשור העתיקה
  • 31.5סיפורים מה-"מהלה" שכונות היהודים באיראן, יעל גידניאן, יוצרת וחוקרת יהודי איראן | לפני ההרצאה יתקיים הסיור גלגוליה של פרס בעת העתיקה
  • 14.6שורשיה של ההתיישבות בירושלים והיישוב הישן, פרופ' מיקי ארליך, בשיתוף מוזיאון חצר היישוב הישן | לפני ההרצאה יתקיים הסיור ירושלים של זיכרון וגעגוע מהחורבן ועד העת החדשה

סדרת "על הזיכרון" - סדרת הרצאות זו תדון בשאלת העיסוק שלנו בזיכרון. מדוע זיכרון מעניין אותנו כל כך? מה אנחנו רוצים לשמור ומה אנו רוצים לשכוח? ומה תפקידן של חקר היסטוריה והארכיאולוגיה בעיצוב ההווה שלנו:

• 21.6 – "וחרב אין ביד דוד" – תמונות הניצחון בציורים היסטוריים ד"ר ענת חן לכבוד ספרה החדש "באנו, ראינו, ניצחנו", המכללה לביטחון לאומי
  • 28.6זיכרון ושכחה בספרות היוונית הקלאסית, על תפקיד הזיכרון במעבר מתרבות בעל פה לתרבות בכתב, פרופ' אנדריאה רוטשטיין, האוניברסיטה העברית
  • 12.7שכחה והנצחה בקבר זכריה לאורך הדורותרן בר יעקב, אוניברסיטת חיפה.
  • 19.7ירושלים והאתרים הקדושים דרך העיניים של קונרד שיק: עט, את חפירה ותלת-מימד, דוד גורביץ, אוניברסיטת חיפה
  • 26.7 – הרצאה לקראת תשעה באב בשיתוף עם בית המדרש העברי – רשת מיתרים. פרטים יפורסמו בקרוב.

* מומלץ להגיע למוזיאון לפני ההרצאה ולהצטרף להדרכה במוזיאון ובתערוכות המיוחדות בשעה 18:00

הדרכות לקהל הרחב כלולות במחיר הכניסה למוזיאון:

בתצוגת הקבע ובתערוכות המיוחדות: ימים ראשון – שישי בשעה 11:00, רביעי גם בשעה 18:00, שבת בשעה 11:30 | הדרכות באנגלית: ימים ראשון – שלישי ושישי בשעה 11:30, רביעי גם בשעה 17:30.
כלול במחיר הכניסה למוזיאון, אין צורך בהרשמה מראש.

שעות פתיחה: ימים ראשון-שלישי וחמישי: 17:00-10:00 | רביעי: 21:00-10:00 | שישי-שבת: 14:00-10:00

פסח במוזיאון:
לאורך חג הפסח, לצד הפסטיבל ניתן יהיה ליהנות מפעילות המוזיאון הרגילה, הכוללת סיורים מודרכים לקהל הרחב (מבוגרים):

• ימים ראשון-שני: 9-10.4 בעברית בשעות: 11:00, 13:00, 14:00 ו-15:00
  • באנגלית בשעות 12:00, 14:30
  • ימים שישי וערב חג: 7.4 ו-11.4 בעברית בשעה: 11:00 | באנגלית בשעה: 12:00

שעות הפתיחה של המוזיאון במהלך חול המועד פסח: שישי 7.4: 14:00-10:00 | שבת 8.4: 14:00-10:00 | ראשון-שני 9-10.4: 17:00-10:00 | שלישי 11.4: 14:00-10:00

פסטיבל הכתב – פעילות לכל המשפחה, חול המועד פסח 7-11.4 (למעט שבת 8.4):

משחר היווצרו ועד ימינו אנו, הכתב היה והינו חלק חשוב ובלתי נפרד מהחוויה האנושית – של תקשורת, סיפורים, תיעוד היסטורי, כתיבת הגדות ואגדות, הבעת אהבה ועוד. בפסטיבל מיוחד לחג הפסח, ניפגש במוזיאון ונתחקה אחר ההיסטוריה של הכתב דרך שלל חוויות ופעילויות - נתבונן בצורות הכתב הראשונות שידועות לנו, המצוירות וחקוקות על קירות וסלעים ומספרות לנו סיפורים קדמוניים. נגלה יחד את המקור המשותף לכתבים השונים שאנו מכירים כיום ונחווה את הכתב על כל גווניו וסיפוריו.

במסגרת הפסטיבל תיהנו מפעילויות חווייתיות לכל המשפחה:
מפגש הדגמה והתנסות עם סופר.ת סת"ם | מופע היתולי על מורה מורדת בבית ספר לסופרים במצרים העתיקה | הדרכה על כתב ההירוגליפים | הדרכה על כתב היתדות | חוויית AR/VR על סוד הנצח וכוחם של ההירוגליפים במצרים העתיקה | מופע ג'אגלינג של הפרחת אותיות באוויר | סרטון "תנו אות" – הנפשה לילדים וילדות על איך ולמה הומצא הכתב | "מציאת מצרים" – פעילות דיגיטלית עצמית ועוד.

הפסטיבל יתקיים בחול המועד פסח תשפ"ג בימים:
יום שישי 7.4, בשעות 10:00-13:30 | ימים ראשון – שני 9-10.4 בשעות 10:00-16:00 | יום שלישי (ערב שביעי של פסח) 11.4, בשעות 10:00-13:30 (המוזיאון ייסגר בשעה 14:00)
הכניסה וההשתתפות חינם בחסות בנק הפועלים, במסגרת פרויקט: "פועלים למען תרבות, יופי וטבע בישראל". מתאים לגילאי 5-10 ולכל המשפחה
ההשתתפות בפעילות ללא תשלום מותנית בהרשמה מראש באתר.