מחקר מצא: למה התפתחה דווקא הרבייה המינית? | ארגון בוגרי העברית

מחקר מצא: למה התפתחה דווקא הרבייה המינית?

13 יוני, 2021
Eukaryotes & Sex

במחקר חדש, שהתפרסם לאחרונה בכתב העת המדעי BioEssays, על ידי פרופ' מיכאל ברנדייס מהמכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן באוניברסיטה העברית ובוגר האוניברסיטה, ניסה החוקר להבין את התפתחות הרבייה המינית המוקדמת והציע השערות מרתקות.

כדי לפענח את התהליכים שעיצבו את החיים על פני כדור הארץ נדרש להתבסס על רמזים מהעבר הרחוק. "מכיוון שהאירועים הנחקרים התרחשו לפני שני מיליארד שנה, אנחנו מתבססים על אותות שנשארו והינם חלשים מדי. לפיכך, יש הרבה מחלוקות והרבה שאנחנו לא יודעים וכנראה שלעולם לא נדע על האב הקדמון הראשון האיקריוטי", מוסבר במאמר המדעי. עד לפני כמה עשרות שנים היה עלינו להסתפק ברמזים ממאובנים שהשתמרו בקרקעית הים. התפתחות הטכנולוגיה לריצוף דנ"א מאפשרת לנו עתה להסתמך על "מאובנים" ברצף הגנום. ממחקרים אלה התגלה כי היצורים האיקריוטים נוצרו כאשר חיידק מסוג אחד עבר לגור בתוך חיידק מסוג אחר.

לכתבת מקור בעברית >>>

למחקר >>>