מקסין פסברג נכנסת לזירה – ועכשיו היא יו"רית מטח!

מקסין פסברג, שהייתה פעם הבוסית הגדולה של אינטל ישראל (וגם סגנית נשיא באינטל העולמית), עושה מעבר חזרה מהייטק לחינוך ונכנסת לתפקיד יו"רית מועצת המנהלים של מטח – המרכז לטכנולוגיה חינוכית. היא מחליפה את פרופ' עמי מויאל, שעובר לתפקיד חדש ומרשים לא פחות – יו"ר ות"ת (שזה בעצם הוועדה שמחליטה מה קורה באקדמיה).
אבל רגע, מי זו מקסין? תואר ראשון בכימיה ופיזיקה ותואר שני בכימיה יישומית - כולם מהאוניברסיטה העברית. את הקריירה שלה התחילה בכלל כמורה בתיכונים בירושלים! ואז... בום! קריירה מטורפת באינטל, כולל ניהול מפעלים בקריית גת, סגירות, פתיחות, בניות – הכול. בדרך היא גם הספיקה להיות בדירקטוריון של בנק ישראל, באוניברסיטה העברית, בנתיבי איילון ולקבל פרסים כמו פרס התעשייה, פרס הוגו רמניסאנו ואפילו להדליק משואה ביום העצמאות!
מנכ"ל מטח, יוסי בידץ (גם הוא בוגר העברית, כמובן), אמר שהוא בטוח שמקסין תביא איתה ים של ניסיון, אנרגיה, וחזון טכנולוגי לחינוך של העתיד.
ומקסין? היא אמרה שהיא "שמחה וגאה על הזכות להצטרף להובלת מטח בתקופה מאתגרת ומלאת הזדמנויות" – שזה תרגום מכובס ל-"יאללה, הולכים לעשות דברים גדולים!".
אז אם חשבתם שחינוך זה רק מבחנים ושיעורי בית - תחשבו שוב. עם מקסין בפנים, זה הולך להיות חכם, חדשני ובוודאי קצת מגניב.
צילום: איליה מלניקוב