חברת LDS בדרך לאישור FDA | ארגון בוגרי העברית

27 יוני, 2021
Prof' Nissim Garti - LDS on track for FDA approval

Prof Nissim Garti - LDS on track for FDA approval

חברה המבוססת על טכנולוגיה שפותחה באוניברסיטה העברית פיתחה כעת סדרת פטנטים שתאפשר שימוש רחב בתרופות מסוימות שהיו לא יעילות במיוחד או לא בטוחות לשימוש. פרופ' ניסים גרתי, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים, שהקים את חברת Lyotropic Delivery Systems (LDS) עוד בשנת 2013, אמר ל"ג'רוזלם פוסט" כי חברתו חתמה לאחרונה על כמה חוזים גלובליים חדשים ומערכות אספקת חומרים אקטיביים שאותן פיתח נבחנות כעת בסדרת ניסויים פרה-קליניים וקליניים. הוא מצפה שיהיה לפחות תוסף ביו-אקטיבי אחד שמאושר על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) תוך שנתיים או שלוש.

LDS פיתחה ננו-מבנים מהונדסים מולקולריים חדשים לאספקה משופרת ומבוקרת של מולקולות פעילות מסיסות ולא מסיסות. המילה "ליוטרופית" היא מילה שמשלבת את הצלילים ומשלבת את המשמעויות של שניים אחרים: ליאו פירושו "להתמוסס" וטרופי פירושו "שינוי". פרופ' גרתי, המשמש כמנכ"ל החברה, עבד בתחום יותר מ-40 שנה בתפקידים שונים באוניברסיטה העברית. הוא שימש כמנהל המכון לכימיה יישומית של בית הספר והיה יועץ לחברות גלובליות בתחום לפני שייסד את LDS.

לכתבה המלאה >>>
קרדיט צילום: יח"צ