פרופ' רות הכהן - זוכת פרס רוטשילד לשנת 2022 | ארגון בוגרי העברית

פרופ' רות הכהן - זוכת פרס רוטשילד לשנת 2022

16 פברואר, 2022
Prof. Ruth HaCohen

ב-1959 יסדה יד הנדיב את פרסי רוטשילד במטרה לתמוך, לעודד ולקדם את המדעים ואת מדעי הרוח בישראל. הפרסים מוענקים כאות הוקרה על פרסומים מקוריים וחשובים בתחומי הידע הבאים: מתמטיקה, מדעי המחשב והנדסה, כימיה ופיסיקה, מדעי החיים, מדעי היהדות, מדעי הרוח והחברה. השנה אחת הזוכות היא פרופ' רות הכהן - חוקרת מוזיקה ותרבות, פרופסור בחוג למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים מחזיקת הקתדרה על שם ארתור רובינשטיין ובוגרת האוניברסיטה.

מנימוקי הוועדה: מחקרה של רות הכהן על "תולדות הצליל" - ובמיוחד ההגדרה של מוזיקה יהודית כ"רעש" על ידי הנוצרים באירופה מודרנית המוקדמת - שינה באופן בלתי הפיך את הדרכים שבהן אנו חושבים ומגיבים למוזיקה. היא הרחיבה את תחום המוזיקה ביחס לתהליכים קוגניטיביים, פוליטיקה, פילוסופיה ואסתטיקה תרבותית הומניסטית רחבת היקף.

ברכותינו!

לשאר הזוכות והזוכים >>>