ללא עכוב או הפרעה | ארגון בוגרי העברית

ללא עכוב או הפרעה

17 נובמבר, 2021
Without Let Or Hindrance - Geoffrey Charin

ג'פרי צ'רין, בוגר תואר ראשון בחשבונאות וכלכלה (86) של האוניברסיטה העברית, פרסם לאחרונה ספר מתח - Without Let or Hindrance - המספר על המתרחש בלונדון ובברלין בשנת 1938. האוניברסיטה העברית ממלאה תפקיד חשוב בעלילת הרומן בשל אישורי העלייה - "הסרטיפיקטים", שהנפיקה מטעמה לצעירים יהודים רבים מאירופה. המחקר של ג'פרי כלל חומרים מהספר "עולי הסרטיפיקאטים: זיכרונות, תעודות, איגרות", בעריכת סיני לייכטר* וחיים מילקוב (פירסומי הר הצופים 1993).

הרומן זכה לביקורת קצרה אך חיובית מאוד בעיתון היוקרתי פייננשל טיימס:

“Pulse-raising historical fiction appears to have found a new star in Geoffrey Charin, whose Without Let or Hindrance is a bravura debut. In 1938, the naive Veronica begins to question the ethics of her fascist lover as Germany becomes a tinderbox and the Nazis make plans for Kristallnacht. Her journey to the heart of conspiratorial evil is handled with exceptional panache, and the author’s evocation of the antebellum setting is full of individual touches.”

הספר זמין ב-Amazon וב-BookDepository

* סיני לייכטר ז"ל נולד בעיר קיילצה, פולין, עלה ארצה בתור סטודנט באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 1935 וקיבל תואר מוסמך בספרות עברית ובהיסטוריה של עם ישראל. עבד באנציקלופדיה יודאיקה בתור מרכז המערכת. משנת 1978 עבד במחלקה לקשרי חוץ של האוניברסיטה העברית בירושלים בגיוס כספים באירופה ובארץ. האוניברסיטה העברית בירושלים העניקה לו בשנת 2000 את התואר 'עמית כבוד'.