בוגר העברית - יועץ מדיני מטעם משרד החוץ של נשיא המדינה יצחק הרצוג | ארגון בוגרי העברית

והאירועים שלנו...

מחיר מיוחד לבוגרים

בוגר העברית - יועץ מדיני מטעם משרד החוץ של נשיא המדינה יצחק הרצוג

4 יולי, 2021
Zvi Aviner Vapni - Presidential Consultant

צבי אבינר ופני משרת ב-30 השנים האחרונות כדיפלומט במשרד החוץ ומכהן בשנתיים האחרונות בתפקיד ראש חטיבת צפון אמריקה של משרד החוץ.  בעל תואר שני בהיסטוריה מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר ראשון בהיסטוריה אירופית והיסטוריה של עם ישראל מהאוניברסיטה העברית בירושלים. ופני נבחר לתפקיד על ידי נשיא המדינה יצחק הרצוג בהמלצת שר החוץ, יאיר לפיד, ומנכ"ל משרד החוץ, אלון אושפיז ( אושפיז בעל תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים ולימודי יפן מהאוניברסיטה העברית).

בין התפקידים השונים בהם כיהן ופני מאז החל את שירותו במשרד החוץ בשנת 1991: שגריר ישראל בסלובקיה, יועץ דיפלומטי בלשכת ראש הממשלה, שגריר ישראל בפיליפינים, סגן הקונסול הכללי בלוס אנג'לס ותפקידים נוספים.

צבי אבינר ופני יחליף עם כניסתו של הרצוג לתפקיד נשיא המדינה את שולי דוידוביץ׳ (גם היא בוגרת האוניברסיטה העברית), ששימשה ב-3 השנים האחרונות כיועצת המדינית של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. דוידוביץ' תיכנס בקרוב לתפקידה כרח"ט תפוצות ודתות במשרד החוץ.

ברכותינו!

למקור >>>