הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית שמחה להזמין אתכן ואתכם להרצאה הרביעית בסדרת הרצאות לקהל הרחב. נושא ההרצאה הפעם: איך נקבע זוויג הצאצא בדגים?
ברוב החיות שאנו מגדלים בחקלאות עדיף לגדל זכר או נקבה, אבל כיצד ניתן להשיג מטרה זו? כדי להשיג זאת יש להבין כיצד נקבע הזוויג וכיצד ניתן להשפיע על היחס בין הזוויגים בצאצאים. בהרצאה נציג את המחקר שעונה לשאלות אלו ונראה איך תרגמנו את הידע מהמחקר לכדי פתרון מעשי שמעניק יתרון לחקלאות המים בישראל.
המרצה: פרופ' ליאור דוד, מהמחלקה למדעי בעלי החיים. תחומי המחקר של פרופ' דוד עוסקים בגנטיקה ואבולוציה של תכונות מורכבות בדגים תוך התמקדות בשאלות מחקר בסיסיות ובפיתוח פתרונות גנטיים לאתגרים באקווקולטורה ובשימור דגים. בנוסף, קבוצת המחקר שלו עוסקת באבולוציה של מנגנוני קביעת מין גנטיים בדגים. הם מזהים את הגנים הקובעים את מין הצאצאים במיני דגים שונים ממשפחות שונות.
בהתבסס על התובנות מהמחקרים שלהם, חברי קבוצת מחקר של פרופ' דוד, מפתחים פתרונות לבעיות מעשיות. לדוגמה: מגדלים זני קרפיונים עמידים למחלות כדי לתמוך באקווקולטורה בת-קיימא; מפתחים טכנולוגיות בטוחות ויעילות לייצור מדגרות של אוכלוסיות דגים חד-מיניות או עקרות, על מנת לתמוך בגידול דגים משופר וידידותי לסביבה; מפתחים כלים גנטיים לניטור שינויים באוכלוסיות דגים מקומיות על מנת לתמוך בשימורן.
מספר המקומות מוגבל. ישיבה חופשית.