סינון אירועים

תאריך:
ה', 26/09/202416:00
Scientists Nights 2024

ביום חמישי ה-26.9.24 לא הולכים לישון! הרצאות מרתקות אל תוך הלילה בקמפוס אדמונד י. ספרא של האוניברסיטה העברית ממיטב החוקרות והחוקרים באקדמיה לנוער ולבוגרות ובוגרים שאוהבים לדעת כל מה שבקדמת המדע.

הכניסה חופשית!

קבלו את ההרצאות המרתקות שהכנו לכן ולכם:

• בינה מלאכותית ככלי להבנת רגשות של בעלי חיים: כיצד כלי הבינה המלאכותית יעזרו לנו בעתיד לפתוח צוהר לעולם הפנימי של החי הסובב אותנו?
  • בינה מלאכותית ככלי ליצירת שפה מדוברת: כיצד כלי הבינה המלאכותית יעזרו למדענים לפתח מודלים של שפה מדוברת?
  • השפעת הקנאביס על המוח המתבגר: ההשפעה המוחית של הקנאביס בגיל ההתבגרות והתגליות החדשות הקשורות אליו.
  • מיקרוביום – החיידקים שבתוכנו: מיקרוביום, חיידקי מערכת העיכול, חיוניים לבריאותנו וחיינו. למה הם כה חשובים?
  • GENERATIVE AI: איך מדברים עם מודלי שפה/תמונה של בינה מלאכותית? הכרות עם כלים שימושיים וקלים ליישום.
  • אל הלא נודע, ביחד: על הקסם המסתורי של הסנכרון בין בני אדם במצבים שונים. מה המדע לומד ומפיק מכך?
  • לעצור את הזדקנות המוח: האם אפשר למנוע את הזדקנות המוח? איך אנחנו חוקרים את המוח המזדקן במעבדה?
  • למה שינה חשובה לבריאות? הקשר בין הפרעות שינה להתפתחות מחלות קשות ומדוע כדאי ללכת לישון מוקדם?
  • בינה מלאכותית ככלי לחקר העבר: כיצד נוכל להיעזר בבינה המלאכותית כדי לחקור עדויות מארועים היסטוריים?
  • צמחים לוקחים סיכון: הצצה אל עולם קבלת ההחלטות של הצמחים
  • זיהוי אלמונים באמצעות ריצוף DNA: כיצד ניתן לזהות אלמונים, למשל מזירת פשע או חללי מלחמה, בעזרת טכנולוגיות חדשות של ריצוף DNA

בנוסף להרצאות:

• חוקרים מספרים: חוקרות וחוקרים זוכי קרן ה-ERC יציגו את המחקרים שנבחרו
  • מוחות צעירים: תלמידות ותלמידי תוכנית אלפא יציגו מחקרים פורצי דרך בהם היו מעורבים

לכל הפרטים >>>

האירוע ביוזמה ובמימון האיחוד האירופי, בתמיכת משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה.