בוגר העברית מונה ליו"ר הוועדה המייעצת למלגות נשיא המדינה

4 ספטמבר, 2024
Prof. Asher Ben Arieh - Chair of the presidents scholarship committee

פרופ' אשר בן אריה, דיקן ביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד של האוניברסיטה העברית ומנכ"ל מכון חרוב, מונה ליו"ר הוועדה המייעצת למלגות נשיא המדינה למצוינות וחדשנות מדעית לשנת 2024.

קרן המלגות, שהוקמה בשותפות הוועדה בשנת 2013, מהווה דרך נוספת וממלכתית לקדם את המצוינות המדעית בישראל. מלגות נשיא המדינה למצוינות ולחדשנות מדעית מוענקות ל-12 דוקטורנטיות ודוקטורנטים ישראלים מצטיינים במטרה לעודד מחקר אקדמי איכותי, לתמרץ עשייה ומחקר ולהביא לקידום המצוינות והחדשנות המדעית בישראל. בשנים האחרונות הוקדשו המלגות לחוקרים מתחומי מדעי החברה והרוח, מתוך רצון לחזק ולהעמיק את המחקר בתחומים אלה.

הנושא השנתי שבתחומו יוענקו מלגות הנשיא יהיה "בריאות הנפש וחוסן - תאוריה ומעשה". מדי שנה מקים "בית הנשיא" ועדה אקדמית המוקדשת לנושא השנתי. ועדת המלגות המורכבת משבעה מומחים בעלי שם בתחום בו עוסק הנושא הנבחר לאותה השנה. לצד חברי הוועדה - נציג ועדת העיזבונות ונציג בית הנשיא. הוועדה המקצועית בוחנת את מצוינותם המדעית של המועמדים והמועמדות, את החדשנות והמקוריות של תוכנית מחקרם, את הישגיהם האקדמיים וכן פרסומים והמלצות של מנחים וחוקרים מובילים בתחום.

פרופ' אשר בן אריה סיים את שלושת תאריו בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית.

ברכותינו!

קרדיט צילום: בית הנשיא