קריאה אחרונה לנבחרי הציבור: העדיפו רווחה על פני רווח

16 ינואר, 2024
Last Call - Shiran Tayeb

"בלי ימין או שמאל, אבל עם אזהרה אחת ברורה – רגע לפני שהאמון אובד לחלוטין, נותרה לשרים הזדמנות לפעול למען הציבור כולו. המשבר שיצרה המלחמה הנוכחית, מחייב התגייסות וארגון מחדש של כל סדרי העדיפויות הלאומיים".

טור דעה של שירן טייב אלמקיאס, תלמידת דוקטורט בבית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד באוניברסיטה העברית. עבודת הדוקטורט של שירן, בהנחייתו של פרופ' ג'וני גל, עוסקת ב"התפתחות התפיסה של נזקקות כלכלית" בקרב קובעי מדיניות ומיישמי מדיניות בשנות השישים והשבעים בישראל. שירן בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת תל אביב ובעלת תואר מוסמך במדיניות ציבורית וממשל באוניברסיטה העברית. עבודת התיזה של שירן, בהנחיית פרופ' מומי דהן, בחנה האם קיים קשר בין מוצאם העדתי של חברי כנסת לבין דפוסי ההצבעה שלהם בחקיקה חברתית. תחומי המחקר שבהם שירן עוסקת קשורים בבחינת מיקומם של ערכים רעיוניים במארג השיקולים המנחים קביעה ויישום של מדיניות חברתית בתחום של עוני, מתוך פרספקטיבה היסטורית.

למאמר המלא >>>