שמואל טל - סיור בהר הצופים | ארגון בוגרי העברית

שמואל טל - סיור בהר הצופים

Sam Tal - Mt. Scopus tour

«השיר "מעל פסגת הר הצופים" כמו השיר "ירושלים של זהב" הפך לאחד מסמליה או אף "המנוניה" של העיר. במה זכה הר הצופים? האם רק הנוף המרהיב הנשקף ממנו? אדמות הר הצופים נרכשו עבור הקמת "האוניברסיטה העברית" (הלאומית) סמוך לפרוץ מלחמת העולם הראשונה (1914). אבני הפינה הונחו בקיץ 1918 וטקס הפתיחה המרשים התקיים בשנת 1925. עם תום מלחמת העצמאות נותרו האוניברסיטה העברית ובית החולים הדסה בשטח "מובלעת הר הצופים", שהייתה בשטח הירדני, מנותקת מהעיר, וללא יכולת תפקוד» - מתוך מאמרו של ד"ר יאיר פז, בוגר האוניברסיטה העברית.

שמואל טל, בוגר תואר שני ביהדות זמננו של האוניברסיטה העברית, מרצה ומדריך סיורים היסטוריים מזמין את הבוגרות והבוגרים לסיור בין בנייני הקמפוס הישן והגן הבוטני. בשנת 1965 שירת שמואל כחייל סדיר במובלעת הר הצופים. בסיור תשמעו את סיפורו האישי במקום המנותק והעזוב, מעבר לקו הגבול הירדני, סיפורם האישי של מי ששירת על ההר וסיפורה של האוניברסיטה העברית על הר הצופים. ראשיתה וצמיחתה לפני מלחמת השחרור. הניתוק מירושלים בשנים 1948-67 והחיים על ההר במשך 19 שנות הניתוק עד לחיבורו מחדש במלחמת ששת הימים.

הסיור ילווה בשקפים של תמונות היסטוריות הקשורות בתולדות ההר.
הסיור מיועד לבוגרי האוניברסיטה העברית בלבד בעלות סמלית של 25 ₪

לפרטים >>>