המחלקה לפסיכולוגיה

Reut Avinun - Rising Start

כוכבת עולה באקדמיה

19 אפריל, 2021

ד"ר רעות אבינון סומנה לאחרונה כ"כוכבת עולה" (APS Rising Star) על ידי ארגון מדעי הפסיכולוגיה (Association for Psychological Science), לאור הישגיה המקצועיים וכהכרה בעתידה המבטיח בתחום. הארגון מסמן מדענים מבריקים בראשית הקריירה שלהם ומעניק להם את התואר היוקרתי "כוכבים עולים" – אם עברו רק שנים בודדות מאז קיבלו את הדוקטורט שלהם. במכתב שנשלח בתחילת החודש לד"ר אבינון כתב נשיא ארגון ה-APS, שינובו קיטימה: "את בין המוחות המבריקים ביותר בתחום מחקרך, וקובעת סטנדרט גבוה להפליא לשנים הבאות... אנו מצפים להמשך הצלחתך כמובילה בתחום מדע הפסיכולוגיה".

Dr. Ayala Bloch

בוגרת העברית מונתה ליו"ר מועצת הפסיכולוגים

8 אוקטובר, 2020

שר הבריאות יולי אדלשטיין מינה את ד"ר איילה בלוך לתפקיד יו"ר מועצת הפסיכולוגים. ד"ר בלוך, נשואה ואם לשבעה ילדים (שניים מתוכם מאומצים), תושבת אריאל. היא פסיכולוגית שיקומית מדריכה, מנכ"לית ומנהלת מקצועית של המכון הלאומי לשיקום נפגעי ראש, מרצה באוניברסיטת אריאל ויו"ר הוועדה המקצועית לפסיכולוגיה שיקומית במשרד הבריאות. ד"ר בלוך השלימה תואר ראשון בפסיכולוגיה ובפיזיקה ותואר שני בנוירופסיכולוגיה יישומית, בהצטיינות, באוניברסיטה העברית בירושלים. השלימה את הדוקטורט באוניברסיטת בר אילן.

אדלשטיין אמר "ד"ר איילה בלוך בעלת ניסיון רב בתחומים רבים בפסיכולוגיה, הן בצד התיאורטי והן בצד המעשי. מדובר באישיות מרשימה שמוסרת את כל כולה למען הציבור. אני בטוח שבתפקידה החדש היא תביא תועלת רבה למגזר הפסיכולוגים ולמטופלים".

Professor Debora Bernstein

בוגרת העברית כלת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה

4 אפריל, 2019

פרופסור דבורה ברנשטיין, בוגרת האוניברסיטה העברית, היא זוכת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה לשנת תשע"ט, כך הכריזה ועדת הפרס. בנימוקיה ציינה הוועדה כי: "פרופסור דבורה ברנשטיין הובילה שינויים משמעותיים בפרדיגמות סוציולוגיות-אנתרופולוגיות  בחקר החברה הישראלית מתוך הסתכלות רב תחומית החובקת היסטוריה, אנתרופולוגיה, משפט וחברה. מחקרה מצטיין בהכוונת הזרקור לשולי החברה המאפשרת תרומה ייחודית להבנת יחסי מרכז ופריפריה והיסטוריה חברתית של חיי היום יום. מחקריה פרצו דרך אודות נשים ומגדר, שוליות חברתית, יחסי עבודה, משפט וחברה מתקופת המנדט ועד היום". שר החינוך, נפתלי בנט הוסיף: "היא שמה זרקור על שולי החברה וקידמה את היחסים שבין מרכז ופריפריה".

אלדד קובלנץ - מנכל תאגיד השידור כאן

בוגר העברית מונה למנכ"ל בתאגיד השידור כאן

20 מרץ, 2019

לפי החלטת מועצת תאגיד השידור כאן אלדד קובלנץ יהיה המנכ"ל הקבוע של תאגיד השידור. קובלנץ ייכנס לתפקידו כמנכ"ל הקבוע לתקופה של ארבע שנים. מתחילת ההקמה של התאגיד עד כה, כיהן קובלנץ כמנכ"ל זמני. אלדד קובלנץ סיים לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים ובעל תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד בבוסטון שבארצות הברית.