check
הפקולטה לחקלאות | ארגון בוגרי העברית

הפקולטה לחקלאות

Miniature Melon by Dr. Yaakov Tadmor

מלון מיניאטורי של בוגר העברית - ד"ר יעקב תדמור

10 אפריל, 2024


בוגר העברית, ד"ר יעקב תדמור, ממכון וולקני, מכון המחקר החקלאי מבין המתקדמים בעולם, הצליח לפתח מלון בגודל מיניאטורי המבוסס על מוטציית גן יחידה.

לפני למעלה מ-15 שנה, ד"ר תדמור, מייסד ומדען ראשי של חברת "SuperFruiter", שמע על ספריית מוטציות של עגבניות שיצר חברו פרופ' דני זמיר מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה באוניברסיטה העברית ברחובות (גם הוא בוגר העברית). ספריית המוטציות של פרופ' זמיר כללה אוסף של משפחות שונות של עגבניות, כל אחת נוצרה מהאבקה עצמית של זרע יחיד שעבר מוטגנזיה ושינויים שונים בגנים.

פרופ' זמיר "ערך" אלפי זרעים ללא מטרה ספציפית, תוך מיון ותיעוד השינויים הנראים לעין השונים שהתרחשו בצאצאים של כל אחד מהזרעים המטופלים. אחת ממשפחות המוטנטים הביאה לעלייה משמעותית במספר הפירות שיוצרו, לצד ירידה משמעותית בגודל הפרי.

קרא עוד

דבר זה הוביל להקמת הסטארט-אפ "SuperFruiter", אשר החל בפיתוח מוצרים המבוססים על הגן בעל אותו השם. מוטציה יחידה זו משנה את המלון בכמה דרכים שונות. לא רק שהיא מקטינה את מימדי של כל פרי עד לגודל של כף יד ומשקלו כ-800 גרם בלבד, אלא שהיא גם מגדילה משמעותית את מספר הפירות לצמח מארבעה לכל היותר ל-20, ופוטנציאלית אף ל-100.

גודלו הקטן של הפרי מאפשר לגדל כל צמח בשטח קטן יותר, הדורש פחות משאבים. לדברי יעל אלטר, מנכ"לית "SuperFruiter", תנובת הפירות לדונם גבוהה בכ-60% מזו של מלון רגיל. החברה עובדת כעת גם על קו חדש של מלון גמדי שיהיה 100% אכיל - כולל הקליפה והגרעינים שבתוכו.

לכתבה המלאה >>>

קראו פחות
BOG Members, Leading Alumni and Universitys friends meet in Rehovot

מפגש עמוס ומרתק לחברות וחברי חבר הנאמנים ובוגרות ובוגרים מובילים, ידידים וידידות ברחובות

2 אפריל, 2024

ב-8 במרץ 2024, התקיים מפגש לחברי וחברות חבר הנאמנים הישראלים, הבוגרות והבוגרים המובילים וידידים וידידות של האוניברסיטה העברית. האירוע התקיים בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית ברחובות והצטרפו אלינו למעלה ממאה אורחים ואורחות מקהילת האוניברסיטה.

פתחנו בארוחת בוקר קלה והתקדמנו לתוכן האקדמי והתרבותי אשר כלל שני חלקים מרכזיים כשהחלק הראשון היה "חזית המדע בפקולטה לחקלאות", במהלכו ביקרנו בקבוצות במעבדות המחקר: במרכז לחקר הדבורים ע"ש טריואקס, בהובלת פרופ' שרוני שפיר, במעבדה לגידול וניטור מערכות צומח, בהובלת בוגר העברית - ד"ר דוד הלמן. פרופ' ליאור דוד, אף הוא בוגר האוניברסיטה, סיפר על מתקן למחקר בגנטיקה ואבולוציה של דגים. בוגר נוסף – ד"ר ניב דה-מלאך סיפר על מגוון ביולוגי תחת שינויי אקלים ועוד בוגר אחר – פרופ' מנחם מושליון הוביל אותנו לסיור במרכז המצוינות לחקר הסתגלות הצמח לסביבה המשתנה.
קרא עוד


את החלק השני של המפגש, "קהילת האוניברסיטה העברית מחזקת את ישראל", הוביל השגריר יוסי גל, סגן נשיא האוניברסיטה העברית לקשרי חוץ ולפיתוח משאבים. פרופ' אשר כהן, נשיא האוניברסיטה ויובל ברונשטיין, יו"ר הוועד המנהל, עלו לבמה לברך את המשתתפים והמשתתפות. בחלק זה קיימנו פאנל לכבוד יום האישה הבין-לאומי, בנושא "מנהיגות נשית בחזית הרפואה במלחמה: סיפורים מהשטח". בפאנל השתתפו פרופ' דינה בן-יהודה, דיקנית הפקולטה לרפואה לשעבר באוניברסיטה העברית, מנהלת אגף ההמטולוגיה בהדסה, יו״ר ועדת סל התרופות; בוגרת העברית, ד"ר אסנת לבציון-קורח, מנהלת מרכז רפואי שמיר (אסף הרופא) וחברה בוועד המנהל ובחבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית; ושונה גולדוירט, סטודנטית שנה ג' לרפואה באוניברסיטה העברית. הנחתה את הפאנל, בוגרת העברית, פרופ' דלית דוננפלד-סלע, ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, הפקולטה למדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה ע"ש רוברט ה. סמית. 

אחרי הפאנל המרתק בו הדוברות שיתפו את הקהל בסיפורים מדהימים על נשים פורצות דרך בתחום הרפואה, צללנו למצגות של פרופ' שאול בורדמן, דיקן הפקולטה לחקלאות ואבי ביתן, מנהל מנהלת הסכמי הגג, האגף לפיתוח אורבני, עיריית אופקים. שני הדוברים הציגו את מיזם שיתוף פעולה של האוניברסיטה העברית והעיר אופקים בתחום האגרו-טק.

הפאנל המסכם של המפגש הגדוש בתוכן שלנו, עסק בנושא: "שירה וספרות בימי מלחמה". בוגר העברית יהונתן מנדלבאום, דיקן משנה הפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה, הנחה פאנל זה. הסופר, המשורר, בוגר וחבר חבר הנאמנים של האוניברסיטה, פרופ' מירון ח. איזקסון והמשוררת, בוגרת וחברת חבר הנאמנים של העברית, אגי משעול, שיתפו את הקהל במחשבותיהם על הקשר בין יצירה ספרותית ותקופות של משבר והקריאו שירים מפרי עיטם.

האירוע הסתיים בקינוחים טעימים וחלוקת מתנה ייחודית - טחינה ישראלית שפותחה בטכנולוגיה חדשנית במעבדה של בוגר נוסף - פרופ' צבי פלג מהפקולטה לחקלאות. היה מרגש מאוד, מעניין מאוד והזכיר לכולנו את מחויבות האוניברסיטה לקידום המדע, לחיזוק הקהילה ולתמיכה בחדשנות פורצת דרך.

מוזמנות ומוזמנים לצפות בתמונות מהמפגש >>>
 
קראו פחות
FoodTech at HUJI - New foodtech course

כרטיס הכניסה שלך לתעשיית ה-FoodTech

22 מרץ, 2024


לראשונה בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה של האוניברסיטה העברית: תוכנית "פודטק בעברית" המכשירה אקדמאיים להשתלבות בתעשיית טכנולוגיות המזון המתפתחת בישראל. התוכנית, אשר תפתח ב-16.05.2024, בתמיכת חממת The Kitchen מבית שטראוס ורשות החדשנות, כוללת הכשרה מעשית וחשיפה לטכנולוגיות המתקדמות, תוך היכרות עם האקוסיסטם של תחום הפודטק.

חשוב! התוכנית מתאימה לבוגרות ובוגרי תארים אקדמיים במדעים והנדסה.

קרא עוד

 
דברים שכדאי לדעת:

  • אפשר לשלב עם העבודה: הלימודים מתקיימים יום וחצי בשבוע למשך שלושה חודשים בלבד
  • התוכנית כוללת: לימודים בפקולטה, התנסות במעבדות, סיורים מקצועיים והכשרה מעשית בחברות מזון
  • התוכנית מאפשרת השתלבות במגוון מקצועות מבוקשים בתעשייה בצמיחה
  • קיים פער של אלפי משרות לאיוש בתחום הפודטק בישראל – זאת ההזדמנות שלך!

בוגרות ובוגרי העברית זכאים להנחה מיוחדת של 1000 ₪

מספר המקומות מוגבל! כדאי למהר להירשם >>>

קראו פחות
Ofakim Tour 2024

סיור אגרו-טק והכשרה לחקלאות באופקים

25 פברואר, 2024


תודה גדולה למשתתפות ומשתתפי הסיור המשמעותי באופקים עם בוגרות ובוגרי העברית המובילים, נציגות ונציגים מהמגזר העסקי, נציגות ונציגי הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ברחובות והאגף לקשרי חוץ ופיתוח משאבים של האוניברסיטה העברית, האגף לפיתוח אורבני בעיריית אופקים ותנועת אור

מיזם קידום תחום האגרו-טק וחינוך לחקלאות מדייקת באופקים ושיתוף הפעולה עם הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, ברחובות, של האוניברסיטה העברית, מתקדמים ואנו שמחים להמשיך ולחבר בוגרות ובוגרים מתחומי אגרו-טק וחקלאות, רובוטיקה ובינה-מלאכותית חקלאית, השקעות, חדשנות ויזמות, לפוטנציאל הרב בתחום החינוך וההכשרה לחקלאות מדייקת יחד עם הפקולטה לחקלאות של העברית, האגרי-סייט באופקים, אתרי חדשנות ועוד ואנו מזמינים כל אחת ואחד ליהנות מההזדמנות לשלב טכנולוגיות, חברות הזנק, השקעות ומיזמים באקו-סיסטם המתפתח באופקים. 

קרא עוד

את הסיור המרתק פתחנו במרכז הצעירים בו סקרו נציגי האגף לפיתוח אורבני ותנועת אור את חזון העיר לפיתוח האקו-סיסטם ופרויקטים בתחום החדשנות והמחקר באופקים, המשכנו למרכז החדשנות שרונה פרטנרס הנבנה להכיר את תכניות הפיתוח הנופי, ה"האב" הקהילתי ומה מתוכנן במרכז החדשנות בעתיד הקרוב, בתחנה הבאה ביקרנו בביה"ס רגבים בו פגשנו את הצוות ואת התלמידים מעוררי ההשראה אשר סיפרו לנו על פרויקטים קיימים ועתידיים ומערך החינוך הייחודי אשר מפעיל בית הספר. את יום הסיור סיימנו במרכז המדעים בו שמענו על חזון האגרו-טק ופרויקטים עתידיים בעיר.

תודה גדולה לאבי ביתן, מנהל הסכמי הגג מהאגף לפיתוח אורבני, צוות האגף לפיתוח אורבני בעיריית אופקים ולצוות תנועת אור על האירוח, הליווי, ההסעה, הארוחה והתכנים המרתקים ותודה גדולה לפרופ' שאול בורדמן, דיקן הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית ברחובות, האוניברסיטה העברית ולצוות הפקולטה על קידום וליווי הסיור ושיתוף הפעולה באופקים.

לגלריית התמונות מהביקור >>>

קראו פחות
Hebrew University of Jerusalem visits India to Foster Academic Ties with Indian Universities

משלחת של האוניברסיטה העברית לטיפוח קשרים אקדמיים בהודו

14 פברואר, 2024


משלחת מכובדת של האוניברסיטה העברית בירושלים ביקרה לאחרונה בהודו כדי לחזק את הקשרים האקדמיים עם מספר אוניברסיטאות מובילות. הביקור נועד לטפח הזדמנויות לשיתוף פעולה במחקר, חילופי סטודנטים ואנשי סגל, ושיתוף ידע ומומחיות בתחומים אקדמיים שונים.

את המשלחת הוביל פרופ' אורון שגריר, סגן הנשיא לבין-לאומיות. בין חברי המשלחת: פרופ' שלמה מגדסי, יו"ר מרכז היזמות, המכון לכימיה והמרכז לננו-מדע וננוטכנולוגיה; פרופ' שאול בורדמן, דיקן הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה של רוברט ה. סמית; פרופ' מיכל גולדברג, סגנית דיקן למחקר ולבין-לאומיות, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע.

הביקור כלל פגישות עם נציגים מכמה אוניברסיטאות הודיות בולטות: Indian Institute of Technology Delhi; All India Institute of Medical Sciences; Tata Institute of Fundamental Research; Indian Institute of Technology Bombay; Indian Institute of Science; National Centre for Biological Sciences; Indian Institute of Management Bengaluru.

קרא עוד

"אנו שמחים על ההזדמנות לחזק את הקשרים שלנו עם אוניברסיטאות הודיות מובילות ולפתח דרכים לשיתוף פעולה. ביקור זה מייצג מחויבות לטיפוח קשרים אקדמיים, קידום חילופי תרבות ותרומה להשכלה גבוהה והידע העולמי. אנו מאמינים כי באמצעות עבודה משותפת נוכל ליצור הזדמנויות משמעותיות לסטודנטים ולסגל מישראל ומהודו", אמר פרופ' אורון שגריר.

בהתייחסותו לקשרים הקיימים עם האוניברסיטאות ההודיות, הוסיף, "שיתוף הפעולה המשגשג שלנו עם מוסדות להשכלה גבוהה הודים מובילים, העשיר באופן משמעותי את הנוף האקדמי באוניברסיטה העברית בירושלים. באמצעות שותפויות מוסדיות אסטרטגיות, החוקרים והיזמים המובילים שלנו עוסקים בשיתופי פעולה משמעותיים עם עמיתיהם ההודים ומשלבים את עולמות המחקרשלהם עם חדשנות מעשית.”

קראו פחות
Israeli Cherry Tomatoes That Dry Themselves In The Sun

עגבניות שרי ישראליות שמייבשות את עצמן

14 פברואר, 2024


לא רק שמדענים ישראלים יצרו את עגבניות השרי המודרניות, הפופולריות כל כך ברחבי העולם, אלא שכעת חוקרים בסטארט-אפ בתחום הפודטק Supree ייצרו זן של הפרי שאף מתייבש על הגפן כשהוא גדל בשמש. 

"לעגבניות יש תכונה של סדקים זעירים הנקראים מיקרו-סדקים", סיפרה ל-NoCamels סמנכ"לית אסטרטגיה וצמיחה של החברה יאנה וולדמן (בוגרת האוניברסיטה העברית). "זו תכונה ידועה ולא המצאנו אותה, אבל ידענו שבגידול קלאסי מוציאים אותה מהזנים". 

קרא עוד

זן העגבניות Supree נוצר במיוחד כדי לשמר את הסדקים הזעירים אשר מתרחבים עם הזמן ומאפשרים ללחות בתוך הפרי להתאדות באופן טבעי. זה שומר על הטעם והצבע שהופכים את עגבניות השרי לכל כך מושכות, וגם משמר את היתרונות התזונתיים, כמו נוגדי חמצון וויטמינים, שהופכים אותן למזון-על. 

עד להבשלת העגבניות, הן מאבדות כ-80 אחוז ממשקלן באמצעות אידוי. הם נקצרים לפני שכל תכולת המים של הפרי תתאדה. בעוד שהעגבניות עשויות לעבור תהליך ייבוש מוגבל נוסף, לא מוסיפים בתהליך הייבוש חומרים משמרים אחרים שאינם טבעיים.  

Supree היא חברת בת של NRGene Technologies (נוסדה על ידי בוגר האוניברסיטה העברית - ד"ר גיל רונן), מנס ציונה, אשר מיפתה בעבר את הגנום של תפוחי אדמה מתוקים, לחם ואפילו פסטה. הסטארט-אפ מתמחה בייבוש עצמי של פירות וירקות, תוך שימוש בטכנולוגיה המתקדמת של NRGene ובפיתוחים של בינה מלאכותית. 

לכתבה המלאה >>>

קראו פחות
Yael Yehudai - Travelier CHRO

בוגרת העברית מונתה ל-CHRO ב-Travelier

14 פברואר, 2024


יעל יהודאי מונתה לתפקיד סמנכ"לית משאבי אנוש בקבוצת הטראוול-טק Travelier ותוביל את ניהול משאבי האנוש בשש חברות הקבוצה ברחבי העולם, המעסיקות כיום מעל 500 עובדים ונמצאת בתהליכי צמיחה וגיוס.

יהודאי עבדה בשמונה השנים האחרונות בענקית הגיימינג Playtika ושימשה בתפקידה האחרון כסמנכ"לית משאבי אנוש של החברה. יהודאי היתה אחראית על הובלת מערך ה-HR הגלובלי, בארגון המונה מעל 4,000 עובדים הפזורים ב-17 משרדי החברה ברחבי העולם. במקביל לעבודתה, שימשה יהודאי כמנטורית בהתנדבות בפרויקט "מדברות" היוצר מפגשים בין מנהלות בכירות ובין נשים המבקשות ללמוד ולפתח קריירה משמעותית בעולם העסקי.

יעל בעלת תואר ראשון בכלכלה וניהול ותואר שני בייעוץ ארגוני מהאוניברסיטה העברית.

קרא עוד

Travelier משמשת כ-HQ של חברת Bookaway אשר הוקמה בשנת 2017 על ידי נועם טויסטר, דיויד יצחקי ועומר טשכמר, שלושתם חובבי טיולים בעולם שנחשפו לפער בין היכולות הטכנולוגיות לבין יישומן במדינות שונות והחליטו למצוא פתרון אשר יגשר עליו. החברה מובילה מהפכה בהרגלי הזמנת תחבורה בין עירונית ומאפשרת למיליוני תיירים ונוסעים מקומיים לתכנן מראש את הנסיעות, להזמין מקום ולהימנע ממפח נפש ותקלות כתוצאה מתפוסת יתר או פער בין הציפיות לחווית הנסיעה, בדומה למהפכה שעברו תעשיות הטיסות והמלונות בעשורים הקודמים. בתקופת הקורונה רכשה Travelier חברות הפועלות בתחומים דומים בעולם וצמחה במהירות וכיום החברה מובילה בתחום הזמנת כרטיסי נסיעה אונליין לתחבורה בין עירונית בעולם.

לכתבה המלאה >>>
קרדיט: אוהד רומנו

קראו פחות
Rothschild Prizes 2024

פרסי רוטשילד 2024

21 ינואר, 2024


זוכי פרס רוטשילד לשנת 2024 נבחרו בדצמבר 2023 על ידי ועדה אקדמית בראשות פרופ' יוסף (יוסי) קלפטר. פרופ' קלפטר הוא חתן פרס רוטשילד במדעי הכימיה (2004), חתן פרס ישראל (2020) ונשיא אוניברסיטת תל אביב לשעבר (2009-2019).

טקס הענקת הפרס וסימפוזיון מתוכננים לספטמבר 2024 בספרייה הלאומית.

בוגרת אחת ושני בוגרים של האוניברסיטה העברית זכו בפרס היוקרתי:

קרא עוד

מתמטיקה: פרופ' תמר ציגלר, האוניברסיטה העברית בירושלים
מדעי הכימיה: פרופ' אורי בנין, האוניברסיטה העברית בירושלים
מדעי הסביבה: פרופ' רון מילוא, מכון ויצמן למדע

ב-1959 יסדה קרן "יד הנדיב" את פרסי רוטשילד במטרה לתמוך, לעודד ולקדם את המדעים ואת מדעי הרוח בישראל. הפרסים מוענקים כאות הוקרה על פרסומים מקוריים וחשובים בתחומי הידע הבאים: מתמטיקה, מדעי המחשב והנדסה, כימיה ופיסיקה, מדעי החיים, מדעי היהדות, מדעי הרוח והחברה.

לכל הזוכים והזוכות >>>

קראו פחות
Foot and Mouth Virus

שיתוף פעולה ישראלי-פלסטיני חיוני למניעת התפשטות מחלות בבקר

16 ינואר, 2024


מחקר מקיף על מחלת הפה והטלפיים בקרב בקר, כבשים ועזים בישראל ובאזורים הסמוכים של חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים מראה פלישות חוזרות ונשנות של הנגיף, למרות מאמצי החיסון השגרתיים.

המחקר, שמראה דפוס של העברה, חשף כי המחלה אינה אנדמית בישראל אלא חודרת מדי פעם ממדינות שכנות ומהרשות הפלסטינית. את המחקר הובילו פרופ' אייל קלמנט, מבית הספר לרפואה וטרינרית ע"ש קורט באוניברסיטה העברית ודר' שרון קרניאלי, מהמכון הווטרינרי קימרון במשרד החקלאות ופיתוח הכפר. שניהם בוגרי האוניברסיטה העברית.

לכתבה המלאה >>>

Intellectual Property Course 2024 - HUJI Alumni Discount

קורס פיתוח עסקי והשאת ערך של קניין רוחני

14 ינואר, 2024


"מדינות צעירות, שהגיל החציוני בהן הוא 37 ומטה, הן בעלות שיעור יזמות כפול מאשר מדינות מבוגרות, שבהן הגיל החציוני הוא 41 ומעלה. הגיל החציוני בישראל הוא בערך 30, באיחוד האירופי – 44". ציטוט מהמחקר שהופיע בכתבה של דני בר-און במוסף הארץ (05.01.2024), עם דן סינור ושאול זינגר. אלה שטבעו את המונח "סטארט-אפ ניישן" והוציאו לאחרונה ספר חדש: "The Genius Of Israel",שטרם תורגם, והגיע לרשימת רבי המכר של ה-"ניו יורק טיימס".

תכנית ייחודית הנפתחת אחת לשנה במסגרת המדור ללימודי חוץ בקמפוס של הפקולטה לחקלאות, מזון והסביבה ע"ש רוברט ה. סמית ברחובות, של האוניברסיטה העברית, פותחה לצורך התמודדות עם היבטים עסקיים ומעשיים של השאת ערך ומימוש זכויות בקניין רוחני Intellectual property.

קרא עוד


מועד פתיחת הקורס "פיתוח עסקי והשאת ערך של קניין רוחני": 08.05.2024

בוגרות ובוגרי העברית זכאים להטבה מיוחדת של 10% הנחה בשכר הלימוד!

לעיון בתכנים ולשריון מקום בתכנית >>>

קראו פחות
Sloner - get your cyclamen here

משתלת סלונר עוזרת מכל הלב למשתלות ולחקלאים בעוטף

24 דצמבר, 2023


משתלת סלונר הוקמה בשנת 1988 בכניסה למושב סתריה ליד רחובות ע''י בני הזוג ציפי ובראין סלונר - שני אגרונומים בוגרי הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית של האוניברסיטה העברית, המתמחים בגידול צמחי בית וגן. כיום עובדים במשתלה גם שלושת ילדיהם, גם הם אגרונומים והנדסאי נוף, בוגרי הפקולטה לחקלאות והמרכז האקדמי רופין.

מאז החלה המלחמה, במשתלת סלונר לא נשארו אדישים למצב ותומכים כל העת בחקלאים ובמשתלות, על ידי עריכת מבצעים שווים במיוחד למכירת תוצרת העוטף במחירי עלות ללא רווח. בין היתר, מכרו במשתלה את העגבניות המדהימות של משק כהן ממושב יבול שבעוטף והציעו למכירה במחיר עלות צמחים עונתיים יפהפיים בעציצים של משתלת רפי במושב זמרת שבעוטף, אשר ב-7 באוקטובר ננטשה על ידי רוב הצוות ופעילותה הופסקה. לאחר 3 שבועות, שבמהלכם נמכרה במשתלת סלונר כמות עצומה של פרחי עונה, התרוקן המלאי לשמחת כולם. 

כעת יוצאים במשתלת סלונר במבצע חדש - רקפות פורחות בעציץ של משתלת עסיס מהעוטף, אשר יימכרו במחיר עלות של 25 ש"ח במקום 39 ש"ח. כולם מוזמנים להגיע למשתלה ולהתחדש ברקפות מהעוטף. 

משתלת סלונר, מושב סתריה ליד רחובות.

לפרטים באתר >>>

Intellectual Property Course - Alumni Discount

פיתוח עסקי והשאת ערך של קניין רוחני

18 ספטמבר, 2023

מחקרים מהשנים האחרונות מראים כי לא פחות מ-80% מערך חברות ציבוריות בעולם מיוחס לקניין הרוחני שברשותן. במקביל, מתגברת המגמה העולמית של הכרה בחשיבות הקניין הרוחני, ככלי עסקי מרכזי וכמפתח ליצירת ערך ושמירה על יתרון תחרותי.

  • מתוך דו"ח הרשות לחדשנות 2023: "בתוך עשור, ההייטק התבסס כענף הצומח ביותר במשק במונחי מועסקים ולאחד הגדולים שבהם"
  • מתוך כתבה בתחום קריירה ב-The Marker אפריל 2022: "נוצר באחרונה שטף של הרבה פיתוחים טכנולוגיים, ובהתאם, יותר אנשים רצו לרשום פטנטים"
קרא עוד

תוכנית לימוד ייחודית "פיתוח עסקי והשאת ערך של קניין רוחני" פותחה לצורך התמודדות עם ההיבטים העסקיים והמעשיים במימוש זכויות בנכסים לא מוחשיים (פטנטים, זכויות יוצרים זכויות מטפחים וכיו"ב). התוכנית מתקיימת זו השנה החמישית, במדור ללימודי חוץ, קמפוס רחובות של האוניברסיטה העברית.

חלק מרשמים של בוגרות ובוגרי התוכנית >>>

מועד פתיחה של הקורס הקרוב: 25.10.2023
בוגרות ובוגרי העברית זכאים להנחה ייחודית של 10%, למימוש ברישום מוקדם.

לרישום יש לפנות ללירון דיין - בן מנחם
טלפון: 08-9489991
אימייל: lirondb@savion.huji.ac.il

לכל הפרטים ומידע נוסף על הקורס >>>

קראו פחות
2023 Asper Prize Winners

פרסי אספר לסטארט-אפים של בוגרות ובוגרי העברית

6 יולי, 2023


כחלק מאירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית בירושלים הוענקו פרסי אספר לחמישה סטארט-אפים שהגיעו לשלב הגמר וזכו להציג את הפרויקטים לחברי וחברות החבר. 45 סטארט-אפים התמודדו בתחרות והציגו פתרונות חדשניים לאתגרים חשובים בתחומים שונים כמו בריאות, אבטחת מזון, התחממות גלובלית, חינוך וייצור תעשייתי. סטארט-אפים אלו הוקמו על ידי חוקרים, בוגרים או שהם משתמשים בקניין הרוחני של האוניברסיטה העברית, תוך קידום יעדי הפיתוח הקיימים של האו"ם (SDG's). הפרס, המוענק על ידי ASPER-HUJI Innovate, המרכז לחדשנות ויזמות של האוניברסיטה העברית וקרן אספר.

חברת Avertto זכתה בתואר הסטארט-אפ העולה של האוניברסיטה העברית לשנת 2023. החברה עוסקת במניעה של שבץ מוחי ובמעבר מטיפול לריפוי של המחלה, המהווה הגורם המרכזי לנכות ומסכנת מיליארדי אנשים. כלומר, אם ניתנת התרעה על שבץ בזמן, ניתן לתת טיפול יעיל בשלב מוקדם ובכל למנוע נכות. מייסדי החברה שמו להם למטרה לעבור מטיפול בשבץ מוחי לריפוי באמצעות התרעה מוקדמת. מדובר במערכת, שיודעת לנתר את זרימת הדם למוח, לזהות שינוי בזרימה, ולהתריע על כך בזמן אמת לגורמים הרפואיים כדי לאפשר טיפול בזמן. החברה נוסדה על ידי ד"ר הילה בן-פזי, בוגרת הפקולטה לרפואה של העברית והמנכ"לית של החברה ואבשלום מזרחי, סמנכ"ל פיתוח עסקי.

קרא עוד

חברת ANINA Culinary Art שמה לעצמה משימה להפוך "ירקות מכוערים" שלרוב נזרקים, לארוחות טעימות ובעלות ערך תזונתי. החברה נוסדה על ידי ענת נתן, מנכ"לית החברה ובוגרת תואר ראשון בתקשורת ועיתונאות ובכלכלה ותואר שני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק, שניהם מהאוניברסיטה העברית, אסתי בראנץ, מנהלת תחום האימפקט והקרייטיב, בוגרת תואר ראשון מבצלאל ומידן לוי, מנהל מוצר, גם הוא בוגר בצלאל.

חברת Daika Wood הציגה את החומר החדשני שלה – עץ הנוצר דרך מחזור של פסולת עץ ושומר על תכונות ומאפיינים המקוריים של העץ. החברה נוסדה על ידי ד"ר מיכאל לאיני, מנכ"ל החברה ובוגר תואר ראשון, שני ודוקטורט בכימיה, כולם מהאוניברסיטה העברית.

מייסדי Quai.MD הציגו מערכת בינה מלאכותית המשתלבת בתהליך העבודה של הרופאים ומסייעת להם להעניק את האבחון הטוב והמהיר ביותר. החברה נוסדה על ידי שלומי עוזיאל, מנכ"ל החברה ובוגר תואר ראשון במדעי המחשב ופיזיקה של העברית, תואר שני במנהל עסקים באוניברסיטת תל אביב ואף היה במסלול ישיר לדוקטורט בעברית אך טרם סיים; גולן יונה, CTO של החברה ובוגר תואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה וכן בתוכנית למצטיינים "אמירים" ותואר שני במדעי המחשב, שניהם של האוניברסיטה העברית; פרופ' חן שפירא, CMO של החברה ובעלת תואר דוקטור לרפואה מהטכניון.

פרופ' חיים רבינוביץ', מייסד ו-CTO RumaFeed, הציג טכנולוגיה מולקולרית להפסקת הייצור של רעלים בעלוות תפוחי אדמה ובכך מאפשרים הוספת 200-150 מיליון טונות חציר למאזן העולמי של מזון לבעלי-חיים ולמנוע השמדת מיליוני טון של תפוחי אדמה בכל שנה. פרופ' רבינוביץ' בעל תואר דוקטור מהאוניברסיטה העברית.

פרופ׳ אשר כהן, נשיא האוניברסיטה העברית, אמר: "אני גאה ביכולות של האוניברסיטה העברית לרתום את הידע המדעי לקידום טכנולוגיה המיטיבה עם האנושות. אין ספק שהידע והכלים שהתלמידים והתלמידות שלנו רוכשים כאן, בעברית, והיכולת לעבוד באופן אינטרדיסציפלינרי, מעניקים להם את היכולת להוביל את הדור הבא של יזמים טכנולוגיים העומדים בחזית הקידמה האנושית, בייחוד בכל הקשור לנושא הקיימות ומציאת דרכים להתמודדות עם משבר האקלים".

גייל אספר, יו״ר וחברת מועצת הנאמנים של קרן אספר, הוסיפה: "תודה לחברות הסטארט-אפ המגוונות שהגישו את מועמדותן לפרס אספר לשנת 2023. אנו מאמינים כי העתיד ליצירת אימפקט חיובי על החברה, הסביבה ולמען אנושות טובה יותר, תתרחש באמצעות שימוש בטכנולוגיות חדשניות שיומצאו על ידי יזמים ויזמיות, אנו שמחים להמשיך ולתמוך בחברות מתחילות ובכך להביע את הערכתנו ותמיכתנו ביוזמות חדשניות למען הכלל".

ד״ר אמנון דקל, מנכ״ל מרכז החדשנות של האוניברסיטה העברית, בירך ופירט על הנימוקים לזכייה: "תודה לכל הסטארט-אפים שהשתתפו בתחרות ועל המאמצים שלכם לשפר את העולם. אתם נמצאים בחזית בניית מחר טוב יותר על ידי יצירת מיזמים עסקיים תוך קידום מודלים חשובים לעולם מקיים יותר".

ברכותינו לזוכות ולזוכים!

קראו פחות
Wilk received 3.5 mil round investment from Danone

וילק חתמה על הסכם השקעה אסטרטגי עם דנון

23 אפריל, 2023


ענקית החלב הצרפתית דנון חתמה על הסכם השקעה אסטרטגי עם הסטארט-אפ הישראלי וילק, שעלול להוביל לשיתוף פעולה עם חברת פוד טק לפיתוח רכיבי חלב אם מתורבתים לפורמולה לתינוקות על בסיס טכנולוגיית התאים שלה.

פרופ' נורית ארגוב-ארגמן מהאוניברסיטה העברית בירושלים היא מייסדת שותפה של חברת וילק שנוסדה בשנת 2018 כביומילק. מאז פיתחה טכנולוגיה מבוססת תאים לייצור חלב אם אנושי מתורבת וחלב מתורבת מן החי. 

לסיפור המלא >>>

Newsletter April 2023

ניוזלטר רבעוני של ארגון בוגרות ובוגרי העברית

16 אפריל, 2023


הידעת? הניוזלטר הרבעוני שלנו כבר בתיבת הדואר שלך! כל כל מה שמעניין מארגון בוגרות ובוגרי האוניברסיטה העברית! החדשות, המחקרים, המיזמים, הפרסים, המשרות, האירועים וההצעות הייחודיות. לניוזלטר המלא >>>

לא קיבלת? זה הזמן לעדכן את הפרטים באתר שלנו >>>