מרכז החדשנות ASPER - HUJI Innovate

HUJI Alumni Newsletter July 2022

ניוזלטר רבעוני של בוגרות ובוגרי העברית

25 יולי, 2022

הידעת? הניוזלטר הרבעוני שלנו כבר בתיבת הדואר שלך! כל כל מה שמעניין מארגון בוגרות ובוגרי האוניברסיטה העברית! החדשות, המחקרים, המיזמים, הפרסים, המשרות, האירועים וההצעות הייחודיות. לניוזלטר המלא >>>

לא קיבלת? זה הזמן לעדכן את הפרטים באתר שלנו >>>

ASPER-HUJI Innovate - Open 2022

תכנית OPEN של מרכז החדשנות והיזמות

5 ינואר, 2022

רוצה להפוך את המחקר שלך לסטארט אפ?
מזהה בעיה או צורך בשוק שאין עליו מענה?
יש לך רעיון מנצח שאפשר להפוך למוצר?
התחלת לגבש צוות?

אנו מזמינים אתכם ואתכן להצטרף לתוכנית OPEN של ASPER-HUJI Innovate, מרכז החדשנות והיזמות של האוניברסיטה העברית.

קרא עוד

תכנית OPEN מלווה את המשתתפים והמשתתפות בשלבים הראשוניים של פיתוח סטארט-אפ, החל מפיתוח הרעיון ובחינת התאמתו לשוק, תכנון מודל עסקי ויצירת אבטיפוס ראשוני למוצר. התכנית משלבת בין ידע, כלי ייעוץ, ליווי של מומחים ומומחיות בתהליך פיתוח הסטארט-אפ, ואפשרות למימון ראשוני לטובת הוכחת היתכנות (POC) בגובה של עד 10,000 דולר.
בוגרי התכנית בשנתיים האחרונות הקימו חברות, חתמו על הסכמי IP וגייסו מיליוני דולרים.
התכנית הינה ללא תשלום ואינה לוקחת אחוזים מתוך הסטארט-אפ.

להרשמה ומידע נוסף >>>

ההרשמה לבוגרים תסתיים ב-23.1.22!

Falling Walls 2021

העולם רוצה להכיר את הפרויקט שלך!

1 יולי, 2021

מאגד החדשנות JLM IMPACT מזמין אותך להתמודד על הזכות לייצג את ישראל בתחרות Falling Walls היוקרתית בברלין, גרמניה.

על התחרות:
Falling Walls היא תחרות בין-לאומית המקדמת רעיונות פורצי דרך ומחברת יזמים, חוקרים ומדענים בתחומים שונים ברמה הגלובלית. התחרות מתקיימת בשני שלבים, מקומי ובין-לאומי: התחרות המקומית, הנקראת LAB, נערכת בישראל, ובעוד כ-70 מוקדים ברחבי העולם.
קרא עוד

הזוכה מכל LAB מוזמנת או מוזמן להציג את הפרויקט בגמר הגדול במסגרת כנס Falling Walls בפני מאות אנשים ובהם חתני וכלות פרס נובל, יזמיות ויזמים, חוקרות וחוקרים, נציגים מגופי מחקר יוקרתיים, מעולם ההשקעות, חברות מובילות, חברי ממשל וגופי מגזר שלישי.

חשוב לציין כי מעבר לזכייה עצמה, התחרות מהווה פלטפורמה משמעותית ואפקטיבית לחשיפת שאיפותיך, בסביבה תומכת המאפשרת צמיחה. חשיפה זו אינה מסתיימת בתום התחרות אלא זוכה להדים גם בחודשים, ולעיתים בשנים שלאחריה.

למידע נוסף והרשמה: https://bit.ly/2Th1gEP
Asper Fund Donation

קרן אספר תתרום 11.5 מיליון שקל למרכז לחדשנות ויזמות באוניברסיטה העברית

31 ינואר, 2021

תקופת החגים הגיעה מוקדם במרכז לחדשנות ויזמות של האוניברסיטה העברית. השבוע התקבלה הבשורה כי יקבלו תרומה כספית משמעותית בסך של 11.5 מיליון שקל מקרן אספר הפילנתרופית מקנדה (Asper Foundation) ומשפחת אספר, התומכים במיזמים שדוגלים ביזמות וחדשנות ברחבי העולם. זוהי אחת התרומות הגדולות ביותר במהלך משבר הקורונה של הקרן. כספי המענק יסייעו ל-HUJI Innovate להרחיב את הפעילות מעבר לתמיכת המדינה. כמו כן, בעזרת הכספים הללו המרכז ישיק את "פרס אספר לחדשנות" (שווי הפרס 35 אלף דולר) שיוענק מדי שנה, ויהיה ממוקד במיזמי אימפקט העונים על מטרות הפיתוח של האו"ם SDG, בהובלת סטודנטים וחוקרים מתוך האוניברסיטה.

קרא עוד

בנוסף, כספי המענק יובילו להקמת אקסלרטור חדש בהובלת HUJI Innovate שיהיה פתוח למיזמים של סטודנטים, חוקרים ובוגרי האוניברסיטה. המיזמים שיתקבלו לתכנית יקבלו השקעות Pre-seed (גיוס טרום ראשוני) מטעם האוניברסיטה וגישה למתקני האוניברסיטה השונים, במטרה לעזור להם להתפתח כסטארט-אפים. עד היום, המרכז הפעיל תכניות פרה-אקסלרציה המיועדות ליזמים בשלבים מאוד ראשוניים של התהליך. בחודשים האחרונים, מיזמים שיצאו מתכניות HUJI Innovate גייסו מיליוני דולרים מרשות החדשנות ומקרנות הון סיכון כמו  JVP וחממת Fresh Start ואחרים נמצאים במגעים מול קרנות נוספות. פתיחת אפיק ההשקעות, כך מאמינים ב-HUJI Innovate, יאפשר למרכז היזמות של האוניברסיטה העברית לסייע ליותר מיזמים המבוססים על טכנולוגיות עמוקות לחצות את הגשר מהמעבדה אל תעשיית הייטק ולתרום תרומה משמעותית לכלכלה הישראלית.

ד"ר אמנון דקל, מנכ"ל מרכז היזמות של האוניברסיטה העברית בירושלים ובוגר האוניברסיטה, מסר השבוע כי "לאחר שנתיים של צמיחה והצלחה, HUJI Innovate נמצא בשלב משמעותי בהתפתחותו ומכין את עצמו לקראת מעבר למתחם ייעודי ועם תוכניות נועזות לעתיד. זהו הרגע הראוי עבור קרן אספר והאוניברסיטה העברית להעמיק את השותפות ביניהן, עם תרומה מרגשת לטובת המרכז, עם ישראל והעיר ירושלים". נשיא האוניברסיטה העברית בירושלים, פרופ' אשר כהן: "אנו גאים מאוד בשיתוף הפעולה של קרן אספר עם HUJI Innovate, שייקרא כעת ASPER-HUJI Innovate".

בראש קרן אספר עומד לאונרד אספר. נשיאת הקרן, גייל אספר, קיבלה תואר דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית בשנת 2014. למשפחה היסטוריה ארוכה של שיתופי פעולה ותמיכה באוניברסיטה העברית. החל משנות השמונים, ראש המשפחה ישראל אספר ז"ל נבחר לכהן בחבר הנאמנים של האוניברסיטה וסייע בהקמת מרכז אספר ליזמות בבית הספר למינהל עסקים של האוניברסיטה. מרכז אספר ליזמות תומך במחקר אקדמי בנושאי חדשנות ויזמות, ומספק בעשרים השנים האחרונות פלטפורמה לכנסים, מוקד להעצמת חדשנות, העברת קורסים אקדמיים ולא אקדמיים וכן מנוע צמיחה למספר תוכניות אקסלרטור.

מרכז החדשנות והיזמות של האוניברסיטה העברית החל את דרכו בשנת 2018, במטרה לעודד חוקרים וסטודנטים לצעוד במסלולי החדשנות והיזמות ולפתח סביבה ותרבות חדשנית-יזמית. הפעילויות בו נועדו לייצר נקודת מפגש משמעותית, מלמדת ומקדמת רעיונות, בין העולם האקדמי לעולם החדשנות והיזמות. השאיפה של המרכז היא, בין היתר, לייצר קשרים עם סטודנטים יזמיים אחרים ועם קהילת היזמות הירושלמית, לעודד אווירת אקו-סיסטם ירושלמי, ולהגיע מרעיונות התחלתיים למיזמים שקורמים עור וגידים, תוך קבלת הכישורים, הידע והיכולות לפתח את אותם מיזמים הלאה.

מרכז החדשנות קורא לכל היזמיות והיזמים מבין הקוראים ליצור קשר, להציע מיזמים חדשים ולקבל עזרה בקידום ופיתוח אותם מיזמים! פרטי הקשר של המרכז ניתן למצוא בקישור כאן.

ניתן להירשם לתכנית OPEN של מרכז אספר לחדשנות ויזמות, עד התאריך 6.2.21 >>>

לכתבת מקור ומידע נוסף >>>