הפקולטה לחקלאות

MA Scholarships

תכנית מלגות לתלמידי מוסמך מצטיינים

יולי 8, 2020

הפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה מציעה מלגות ייחודיות לתלמידי מוסמך מצטיינים במסלול המחקרי שמתחילים ללמוד בתשפ"א וכן לתלמידים שהחלו ללמוד בסמסטר אביב תש"פ. 
תלמידי בוגר מצטיינים (ממוצע 90 ומעלה) שיבחרו ללמוד לתואר שני באחד מהמסלולים המחקריים בפקולטה לחקלאות, יקבלו מלגה חודשית בסך 6000 ₪ למשך שנתיים ופטור מלא מתשלום שכ"ל למשך שנתיים (200%).

תלמידים שהחלו את לימודי המוסמך בסמסטר אביב תש"פ יקבלו מלגה ל-3 סמסטרים בלבד. 

להגשת מועמדות ופרטים נוספים >>> https://bit.ly/2BNOXa8
הגשת מועמדות עד 01/08/20

Xantomato - the new israeli tomato

"קסנטומטו" – העגבנייה הישראלית החדשה

יולי 7, 2020

חוקרי האוניברסיטה העברית מהפקולטה לחקלאות, מזון והסביבה, בהובלת בוגר העברית פרופ' יוסי הירשברג, מומחה לגנטיקה, ביולוגיה מולקולרית והנדסה גנטית בצמחים מהמכון למדעי החיים, הצליחו ליצור עגבנייה חדשה ומיוחדת אותה כינו "קסנטומטו". העגבנייה מכילה ריכוז גבוה של נוגד חמצון המעכב עיוורון תלוי גיל. בזכות ההצלחה בפיתוח העגבנייה המועשרת ובשל העובדה שהייצור שלה יחסית פשוט וצורתה ואף טעמה יחסית נשמרים, החוקרים מקווים שהפצה המונית של הקסנטומטו תתרום לבריאות האדם ותפחית את התחלואה של מחלות ניווניות.

Eating Disorders Courses

"שפת האכילה" – שפה משנה חוויית חיים

יוני 21, 2020

 

השפה בה אנו משתמשים בדיאלוג שלנו עם עצמנו ועם האחר היא בעלת השפעה עצומה על מערכת היחסים שלנו עם עצמנו, עם הילדים שלנו, המטופלים שלנו, בני הזוג שלנו ושלהם עם עצמם. כל שכן כאשר זה נוגע להתמודדות עם התנהגויות אכילה, תפיסת הגוף והדימוי העצמי. מטרת התוכנית להקנות ידע תיאורטי חדש וכלים טיפוליים להתמודדות עם שפת הדיאטה, התנהגויות האכילה ובעיות בתפיסת הגוף, לפי רוח המודל הסלוטוגני לבריאות, קשיבות וקבלה. הקבוצות מכילות כמות מוגבלת של לומדים ללמידה יעילה וחווייתית.

HUJI Alumni - racing to discover new artificial sweetners

בוגרי העברית מקצרים את המרוץ לאיתור ממתיקים בריאותיים

מרץ 4, 2020

במחקר שהתפרסם לאחרונה בכתב העת המדעי "Food Chemistry" בנו חוקרים מהאוניברסיטה העברית - פרופ' מאשה ניב מהמכון לביוכימיה, מדעי המזון והתזונה, ועוזר המחקר הדוקטורנט ירון בן שושן-גלצקי (שניהם בוגרי האוניברסיטה העברית) - מודל תלת מימדי ממוחשב של הקולטן האחראי על חישת הטעם המתוק בלשון, ובדקו בשיטה חישובית אלו חומרים מתאימים מבחינה מרחבית לאתר את הקישור במודל הקולטן.

Dr Shirley Hershko - ADHD Research

מחקר חדש של ד"ר שירלי הרשקו

פברואר 5, 2020

 

המחקר, שפורסם בכתב העת "Journal of Attention Disorders", נוהל על ידי ד"ר שירלי הרשקו, מומחית ללקויות למידה ומנהלת המרכז לאבחון ותמיכה בסטודנט בפקולטה לחקלאות מזון וסביבה שבאוניברסיטה העברית, בשיתוף עם חוקרים נוספים מהאוניברסיטה - ד"ר יהודה פולק מהחוג לחינוך, פרופ' עדינה מאיר מבית הספר לריפוי בעיסוק, ד"ר אנה ארוניס ופרופ' איל ארט מהפקולטה לחקלאות; יחד עם פרופ' סמואל קורטז מאוניברסיטת סאות'המפטון שבבריטניה.

Israel Prize for Prof. Dan Yakir

בוגר העברית חתן פרס ישראל בתחום חקר מדעי כדור הארץ

אפריל 1, 2019

השר נפתלי בנט בישר כעת לפרופסור דן יקיר על זכייתו בפרס לרגל יום העצמאות ה-71 למדינת ישראל. בנט כתב בעמוד הטוויטר שלו: ״בישרתי כעת לפרופסור דן יקיר על זכייתו בפרס ישראל לחקר הגאולוגיה, חקר מדעי כדור הארץ וחקר מדעי האטמוספירה! בתחנה אשר הקים ביער יתיר, פרופ׳ יקיר חוקר את יחסי הגומלין בין הביוספרה והאטמוספרה, ובמיוחד את הדרכים בהן הצמחייה משפיעה על הסביבה ועל האקלים. מזל טוב דן״.