הפקולטה לרפואה

Quick COVID-19 Test

שיטה זולה ומהירה פי 4 לאבחון קורונה

יולי 27, 2020

צוות של 15 סטודנטים וחוקרים מהאוניברסיטה העברית ובית החולים הדסה פיתחו שיטה חדשה לאבחון קורונה, שתמנע את הצורך בייבוא חומרי בדיקה יקרים מחו"ל. כדי להתגבר על הצורך בגורמים חיצוניים, נרתמו חוקרי האוניברסיטה העברית והסטודנטים לתגבור מערך הבדיקות הקליניות של בית החולים הדסה בראשות פרופסור דנה וולף - בוגרת האוניברסיטה. השיטה בה עובדת הבדיקה הנפוצה כיום לאבחון קורונה, היא הפקת מולקולות של RNA מדגימה של חולה פוטנציאלי ובדיקה אם בין המולקולות שהופקו יש RNA ויראלי שמאשר את נוכחות וירוס הקורונה. הבדיקה החדשה שפיתחו החוקרים עושה את אותה הפעולה, אך מחומרים שאין בהם מחסור בארץ ובמהירות גבוהה בהרבה.

לוגו של פרס רוטשילד

שלושה מתוך חמשת זוכי פרס רוטשילד - בוגרי העברית

ינואר 19, 2020

שלושה בוגרים של האוניברסיטה העברית זכו בפרס רוטשילד היוקרתי לשנת 2020.

• פרופ' חנה מרגלית מהפקולטה לרפואה, היא כלת פרס במדעי החיים. חנה היא מהחוקרים המובילים בעולם בתחום הביואינפורמטיקה, והיא עוסקת במחקר שמשלב ביואינפורמטיקה, ביולוגיה חישובית וחקר מערכות ביולוגיות.
  • פרופ' גי סטרומזה, מהפקולטה למדעי הרוח (החוג לחקר הדתות) עוסק בחקר הדינמיקה של מפגש הדתות באימפריה הרומית ובשלהי העת העתיקה. הוא מומחה בעל שם עולמי בחקר הנצרות הקדומה ובאפיון השפעתה של היהדות על התפתחות הדתות החדשות, ובכללן הנצרות והאסלאם.
  • פרופ' מיכל אירני, ממכון ויצמן למדע, היא כלת הפרס בתחום המדעים. מיכל מתמקדת בחקר הבינה המלאכותית.
Marom medical program

תכנית מרום בבית הספר לרפואה

אפריל 1, 2019

תמיד ידעתם שהחלום האמיתי הוא רפואה?

תכנית 'מרום' לרפואה ומחקר הוקמה עבורכם. בית הספר לרפואה המוביל בארץ,  באמצעות תכנית 'מרום', מקנה לסטודנטים מיומנויות קליניות ומחקריות ברמה הגבוהה ביותר.
בוגרי התכנית מסיימים את הלימודים עם תואר ד״ר MD ברפואה ותואר ד״ר במדעים PhD.

Orthospace sold for $220 million

אקזיט רפואי לבוגר העברית

מרץ 17, 2019

חברה האמריקאית סטרייקר רוכשת את אורתוספייס הישראלית ב-220 מיליון דולר. 110 מיליון דולר יתקבלו מיידית ועד 110 מיליון דולר יתקבלו בהתאם לעמידה באבני דרך. חברת סטרייקר היא חברה אמריקאית, אחת החברות המובילות בעולם בתחום המכשור הרפואי עם דגש על אורתופדיה. החברת אורתוספייס פיתחה ומשווקת מכשיר לטיפול בפציעות ודלקות חמורות בכתף, כתחליף לניתוח. המוצר הוא מעין כרית עשויה מחומר פלסטי מתכלה המושתלת בכתף בפרוצדורה זעיר פולשנית ומהווה תחליף למערכת בלימת הזעזועים הטבעית של הגוף.

דר גיל לביא

בוגר העברית מונה לתפקיד בכיר בהנהלת הכללית

מרץ 12, 2019

סגן מנהל המרכז הרפואי כרמל ד"ר גיל לביא מונה לראש אגף תכנון ואסטרטגיה בהנהלה הראשית של שירותי בריאות כללית. ד"ר לביא בעל תואר ד"ר לרפואה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

מנהל כרמל ד"ר אבי גולדברג בירך את ד"ר לביא על המינוי החדש ואמר: "ד"ר לביא התבלט והצטיין לאורך הקריירה המקצועית שלו בכל תפקיד שאותו הוא מילא. ד"ר לביא צמח בכרמל, התמחה במחלקה הפנימית, היה רופא בכיר בחטיבה הפנימית ובארבע וחצי השנים האחרונות היה סגן מנהל בית החולים. בתפקידו זה הוא יזם והוביל פרויקטים חדשים ועשה זאת בראייה מקורית, בחשיבה יצירתית ותוך גילוי מנהיגות בצוותים שאותם הוא הוביל. אני מודה לד"ר לביא על תרומתו הרבה לכרמל ומשוכנע שגם בתפקידו הבא תהיה לו השפעה גדולה ושהוא יתרום רבות להובלתה של הכללית להגשמת תוכניותיה ויעדיה".

דר איתן וירטהיים

בוגר העברית מונה לתפקיד מנהל מרכז רפואי רבין בפתח תקווה

מרץ 12, 2019

ד"ר איתן וירטהיים הוא מומחה ברפואה פנימית, בוגר לימודי רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים. ד"ר וירטהיים התמחה במחלקה פנימית א' בבית חולים בילינסון. מרכז רפואי רבין הוא מרכז רפואי בבעלות שירותי בריאות כללית, נמצא בפתח תקווה ומורכב מבית חולים בילינסון ומבית חולים גולדה השרון. זהו המרכז הרפואי השני בגודלו בישראל, אחרי בית החולים שיבא בתל השומר. לאחר מכן שימש כרופא מומחה במחלקה, סגן מנהל בי"ח בילינסון ומנהל בי"ח השרון. בהמשך שימש ד"ר וירטהיים כראש אגף הרפואה בחטיבת בתי החולים של שירותי בריאות כללית. הוא מגיע לנהל את בילינסון לאחר שבתפקידו האחרון כיהן כמנהל בית חולים מאיר.

פרופסור עופר מרין

בוגר העברית מונה למנכ"ל בית החולים שערי צדק

מרץ 10, 2019

פרופ' עופר מרין מונה למנכ"ל של המרכז הרפואי שערי צדק לאחר שנבחר פה אחד על ידי מועצת המנהלים של בית החולים. הוא יחליף את פרופ' יונתן הלוי, שמסיים 31 שנות כהונה כמנהל הכללי של בית החולים. פרופ' מרין הוא מנתח לב, בשנים האחרונות כיהן כסמנכ"ל רפואה של שערי צדק וכמנהל יחידת הטראומה של בית החולים. הוא מכהן גם כאלוף משנה במילואים ומשמש כמנהל הרפואי במשלחות צה"ל לאזורי אסון.

Big Data in Medicine

רפואה חישובית בעברית

פברואר 5, 2019

משפחת סגול והפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, השיקו לאחרונה תכנית לימודים אקדמית חדשה וייחודית תחת השם – "תכנית סגול לרפואה חישובית". מטרת התוכנית החדשה היא לקדם את תחומי המדע והרפואה בישראל ולהפכם למודל לשאר העולם באמצעות רפואה דיגיטלית מותאמת אישית, ניתוחי נתונים (ביג דאטה), אלגוריתמיקה וטכנולוגיה. איש העסקים סמי סגול אמר באירוע חנוכת התכנית: "אנחנו נכנסים לתקופה מאוד מרגשת של חדשנות פורצת דרך. החלום שלנו הוא שמדינת ישראל תהפוך לאחד המרכזים החשובים בעולם להצטיינות מדעית, ותשמש מודל חדשני לניהול הבריאות, איכות ואריכות החיים. הרפואה החישובית היא המנוע לכך. לסטודנטים בתוכנית החדשה שהוקמה יש עבודה רבה וחשובה לפניהם". התרגשו עם סגול: רעייתו טובה, פרופ' אשר כהן - נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' דינה בן יהודה - דיקנית הפקולטה לרפואה ואיש העסקים מריוס נכט.

Prof. Haim Bitterman - CEO of Asuta Ashdod

פרופ' חיים ביטרמן – מנכ"ל אסותא אשדוד

פברואר 3, 2019

פרופ' חיים ביטרמן קודם למנכ"ל בית החולים אסותא אשדוד. לאחר שד"ר דודו דגן שהתפטר מתפקידו. פרופ' חיים ביטרמן, כיהן כרופא הראשי של שירותי בריאות כללית, וכמנהל בית החולים הציבורי אסותא אשדוד. הוא בוגר בית הספר לרפואה של הדסה והאוניברסיטה העברית.

Prof. Moti Lorberboim

פרופ' מוטי לורברבוים מונה למנהל המכון לרפואה גרעינית ב"אסף הרופא"

מרץ 14, 2018

פרופ' לורברבוים בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה ירושלים ו"קורנל" בניו יורק. שימש כרופא מומחה בבית החולים "הר סיני" בניו יורק. הוא מומחה במיפוי מוח לצרכי אבחון דמנציה ומחלת פרקינסון וכתב מאמרים רבים על הדמיית המוח.