הפקולטה למדעי החברה

Reuven Kaplan - Psagot CEO

מנכ"ל בית ההשקעות הגדול בישראל פסגות – בוגר העברית

אוקטובר 2, 2019

דירקטוריון בית ההשקעות מינה למנכ"ל את ראובן קפלן אשר ניהל את החברה הממשלתית עמידר במשך ארבע שנים וקודם לכן היה משנה למנכ"ל כלל ביטוח ומנכ"ל כלל בריאות.

מדירקטוריון פסגות נמסר: "ראובן קפלן מביא עמו עשרות שנים של ניסיון במגזר הפרטי, בשוק ההון ובעולם הציבורי. אנו מאמינים שיכולות הניהול המוכחות שלו בתפקידיו המגוונים והניסיון הרב שצבר יסייעו לקבוצה לעמוד בפני האתגרים ולמנף את פעילותה העסקית לטובת העמיתים שלנו".

Anat Levin - BlackRock

מנכ"לית בלאקרוק ישראל – בוגרת העברית

ספטמבר 8, 2019

חברת בלאקרוק (BlackRock), חברת ניהול הנכסים הפיננסים הגדולה בעולם, מינתה את ענת לוין למנכ"לית החברה בישראל. לוין תחליף את אלכס פולק, שניהל את החברה מ-2008. פולק יעבור לבריטניה לתפקיד בכיר אחר בבלאקרוק. לוין הייתה בעבר גם מנכ"לית קבוצת מגדל וראשת חטיבה בבנק הפועלים.

ענת לוין סיימה בהצטיינות תואר ראשון בכלכלה ובמינהל עסקים וכן MBA - שניהם מאוניברסיטה העברית.

ברכותינו!

Dr. Samer Haj Yehia

יו"ר דירקטוריון בנק לאומי – בוגר העברית

יולי 1, 2019

דירקטוריון בנק לאומי בחר במקום דוד ברודט את ד"ר סאמר חאג' יחיא כיו"ר הדירקטוריון החדש. בכך הפך חאג' יחיא ליו"ר דירקטוריון הערבי הראשון במערכת הבנקאית. ד"ר סאמר חאג' יחיא (עו"ד, רו"ח) מכהן כדירקטור בבנק לאומי החל משנת 2014 בנוסף לחברות רבות אחרות: המרכז הרפואי הדסה, קבוצת שטראוס, המועצה להשכלה גבוהה ומיזם הפינטק BondIT והוא גם מעורב בפעילות חברתית ענפה במסגרתה הוא פעיל בארגון קו משווה ובארגון קולקטיב אימפקט.

Ran Oz

מנכ"ל מגדל חדש – בוגר העברית

יוני 17, 2019

מגדל היא חברת החיסכון הפנסיוני הגדולה בישראל המנהלת נכסים ב-260 מיליארד שקל, ומעסיקה כמעט 5,000 עובדים עם כ-2 מיליון לקוחות. רן עוז משמש כיום יו"ר חברת כרטיסי האשראי כאל. עוז נכנס לתפקיד יו"ר כאל בינואר 2018, וכעת, עם עזיבתה של מנכ"לית בנק דיסקונט לילך אשר טופילנסקי, עוז עובר למגדל. רן עוז יחליף בתפקיד מנכ"ל מגדל את דורון ספיר. טרם מינויו כיו"ר Cal, כיהן במשך כשלוש שנים כסמנכ"ל בכיר וראש החטיבה לשווקים פיננסיים בבנק דיסקונט, שם הוביל מהלכים משמעותיים ובהם: מיסוד הניהול הקבוצתי של ההון, הנזילות, ההשקעות ומכלול סיכוני השוק, הרחבת פעילות ההשקעות, וכן מהלך ייחודי בתעשייה של הנפקת הון ראשוני אשר תרמה תרומה משמעותית לצמיחתו של הבנק.

Shai Gueta - HUJI Alum

בוגר העברית סמנכ"ל ומנהל חטיבת BPO וחבר הנהלת קבוצת טלדור

מאי 27, 2019

שי גואטה מונה לסמנכ"ל ומנהל חטיבת BPO, וחבר הנהלת קבוצת טלדור. הקבוצה עוסקת בפיתוח ויישום של פתרונות עסקיים וטכנולוגיים מתקדמים. שי כיהן בתפקידי ניהול שונים בחטיבת BPO במשך 12 שנים וכעת יוביל את פעילות החטיבה שמציעה לארגונים מכלול של פתרונות באמצעות מיקור חוץ על ידי מומחים. הוא יחליף בתפקידו את המנהל הפורש חיים סלע.

Professor Shmuel Hauser

בוגר העברית - דירקטור חיצוני בסלקום

אפריל 10, 2019

בעלי המניות של חברת התקשורת סלקום אישרו בימים האחרונים את מינויו של פרופ' שמואל האוזר, לשעבר יו"ר רשות ניירות ערך, כדירקטור חיצוני בחברה. האוזר בעל תואר ראשון בסטטיסטיקה וכלכלה מהאוניברסיטה העברית בירושלים (1980) ובעל תואר שני במימון מהאוניברסיטה העברית (1982). את הדוקטורט שלו קיבל מאוניברסיטת טמפל בפילדלפיה ב-1986. בשנת 2005 מונה לפרופסור מן המניין באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב. במשך כשבע שנים הוא עמד בראש רשות ניירות ערך, ובנובמבר 2017 הודיע על פרישתו מהתפקיד.

Sigalit Sayag

יו''ר הבקרה התקציבית של ההתאחדות לכדורגל בוגרת העברית

אפריל 8, 2019

רו"ח סיגלית סייג ממשרד רו"ח בן דוד, שלוי, קופ ושות', נבחרה ליו"ר הבקרה התקציבית של ההתאחדות לכדורגל. היא תשמש בתפקיד בשלוש שנים הקרובות. סייג גברה שני מועמדים נוספים - מנחם וקסלר וקובי זליכה שהיה ממשרדו של אורליצקי. שלושתם הגישו את מועמדותם לפני כחודש וחצי להתאחדות ובהצבעה שנערכה היא נבחרה פה אחד למינוי החשוב. היא תחליף את עופר אורליצקי, שכיהן בתפקיד בתשע האחרונות.
Professor Debora Bernstein

בוגרת העברית כלת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה

אפריל 4, 2019

פרופסור דבורה ברנשטיין, בוגרת האוניברסיטה העברית, היא זוכת פרס ישראל בתחום חקר הסוציולוגיה והאנתרופולוגיה לשנת תשע"ט, כך הכריזה ועדת הפרס. בנימוקיה ציינה הוועדה כי: "פרופסור דבורה ברנשטיין הובילה שינויים משמעותיים בפרדיגמות סוציולוגיות-אנתרופולוגיות  בחקר החברה הישראלית מתוך הסתכלות רב תחומית החובקת היסטוריה, אנתרופולוגיה, משפט וחברה. מחקרה מצטיין בהכוונת הזרקור לשולי החברה המאפשרת תרומה ייחודית להבנת יחסי מרכז ופריפריה והיסטוריה חברתית של חיי היום יום. מחקריה פרצו דרך אודות נשים ומגדר, שוליות חברתית, יחסי עבודה, משפט וחברה מתקופת המנדט ועד היום". שר החינוך, נפתלי בנט הוסיף: "היא שמה זרקור על שולי החברה וקידמה את היחסים שבין מרכז ופריפריה".

אלדד קובלנץ - מנכל תאגיד השידור כאן

בוגר העברית מונה למנכ"ל בתאגיד השידור כאן

מרץ 20, 2019

לפי החלטת מועצת תאגיד השידור כאן אלדד קובלנץ יהיה המנכ"ל הקבוע של תאגיד השידור. קובלנץ ייכנס לתפקידו כמנכ"ל הקבוע לתקופה של ארבע שנים. מתחילת ההקמה של התאגיד עד כה, כיהן קובלנץ כמנכ"ל זמני. אלדד קובלנץ סיים לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים ובעל תואר שני במנהל ציבורי מאוניברסיטת הרווארד בבוסטון שבארצות הברית.

פרופסור קרנית פלוג

נגידת בנק ישראל לשעבר תצטרף לסגל הבכיר של האוניברסיטה העברית

מרץ 10, 2019

פרופ' קרנית פלוג, בוגרת האוניברסיטה העברית ונגידת בנק ישראל לשעבר, מצטרפת לסגל הבכיר של הפקולטה למדעי החברה באוניברסיטה ותשמש כפרופסור מן המניין במסלול הנלווה וכמרצה במחלקה לכלכלה.

"יהיה לי לכבוד להימנות עם הסגל הבכיר של האוניברסיטה העברית. מרגש במיוחד עבורי לחזור וללמד באוניברסיטה שבה התחלתי את דרכי המקצועית. במסגרת קורס על כלכלת ישראל שאותו אלמד בשנת הלימודים הבאה, אוכל לשלב את הניתוח של ההתפתחות של כלכלת ישראל על בסיס התאוריה הכלכלית עם הניסיון שצברתי בניהול מדיניות כלכלית במהלך תפקידי השונים בבנק ישראל", אמרה פרופ' פלוג.