ביה"ס להנדסה ומדעי המחשב

They Grew WIZ us!

האקזיט הגדול ביותר בתולדות המדינה

19 מרץ, 2025


ברכות למייסדי ויז, בוגרי האוניברסיטה העברית - אסף רפפורט, עמי לוטבק וינון קוסטיקה, על האקזיט הגדול ביותר בתולדות המדינה!

רפפורט בוגר תוכנית תלפיות, לוטבק בוגר תוכנית תלפיות ותואר שני מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין, וגם קוסטיקה בוגר תוכנית תלפיות. 

גאים בכם על ההישג הענק!

אגב, עסקת הרכישה לגוגל שוברת את השיא בו החזיקה עד היום מובילאיי של פרופ' אמנון שעשוע, שגם כן פותחה בבי"ס להנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. 

בוגרות ובוגרי האוניברסיטה העברית בירושלים - מעצבות ומעצבים את העתיד כבר 100 שנים!

Congratulations to HUJI Researchers for winning the prestigious European Research Council

חוקרי העברית זכו במענקי מחקר יוקרתיים מטעם קרן המחקר של האיחוד האירופי

29 ינואר, 2025


המועצה האירופית למחקר של האיחוד האירופי (ERC) הכריזה על תמיכתה במספר הצעות מחקר ישראליות, 3 מהן בהובלת חוקרי האוניברסיטה העברית. שלושת החוקרים מהאוניברסיטה העברית זכו בעבר במענק ERC וכעת יקבלו את מענק ERC Proof of Concept  - מימון המשך לבעלי מענק קיים על מנת לפתח רעיונות שעלו ממחקרם לשלב יישומי, בשווי 150,000 יורו כל אחד.

מקבלי המענקים מהאוניברסיטה העברית הם:

קרא עוד

פרופ' אלעד גרוס, ראש המעבדה לכימיית פני שטח ויו"ר החוג לכימיה, על פיתוח ציפוי חדשני למניעת חלודה בברזל ופלדה: 

היווצרות חלודה על פני ברזל ופלדה מהווה אתגר טכנולוגי משמעותי, כיון שהיא מחלישה את החומר ופוגעת בתפקודו התקין. במעבדת המחקר של ד"ר גרוס באוניברסיטה העברית פיתחו לאחרונה ציפוי מולקולרי חדשני שמונע את היווצרות החלודה על פני ברזל ופלדה. הציפוי הדו-שכבתי שפותח הוא דק במיוחד, ידידותי לסביבה, והוכיח יעילות גבוהה בניסויים מעבדתיים. מטרת הפרויקט היא להמשיך בפיתוח הטכנולוגיה ולפתור חסמים טכנולוגיים שונים, כדי ליצור ציפוי יעיל שיתרום להפחתת עלויות התחזוקה ולהארכת תוחלת החיים של משטחי ברזל ופלדה שמשמשים ליישומים מגוונים בתחומי התחבורה, הספנות, התעופה והחלל, הובלת דלק וגז, ותשתיות. פרופ' גרוס בוגר תואר ראשון, שני ודוקטורט בכימיה, שלושתם מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' דני בן-צבי, חוקר בפקולטה לרפואה, על פיתוח שישמר מסת שריר ועצם בעת ירידה במשקל

ירידה מהירה במשקל באמצעות ניתוח, תרופות ושינוי תזונה והתנהגות מביאים לירידה במסת רקמת השומן, אבל גם לאיבוד מסת שריר ומסת עצם. איבוד מסת השריר והעצם היא לא תופעה רצויה, כי היא מעלה את הסיכון להתפתחות מחלות כגון סרקופניה, אוסטאופורוזיס ובעיות רפואיות אחרות הקשורות לחולשה של השרירים והעצמות. עם העלייה בזמינות של תרופות לירידה במשקל יש צורך בשימור מסת השריר והעצם למספר גדל והולך של אנשים. מטרת הפרויקט היא לפתח מולקולות חדשות שיעצרו את איבוד מסת השריר והעצם במהלך הירידה במשקל, באמצעות הגברה של המנגנונים הטבעיים בגוף ששומרים על חוזק השריר והעצם. פרופ' בן-צבי בוגר תוכנית תלפיות ותואר ראשון בכימיה מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' עמי צתרי, חוקר במרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח על פיתוח לשיפור הבטיחות והיעילות של תרופות פסיכיאטריות:

המטרה של פרויקט זה היא לפתח מערכת אוטומטית חדשנית בשם HOMECAGE, שתאפשר ניטור רציף ומדויק של התנהגות עכברים אינדיבידואליים בתוך קבוצה, תוך שימור מבנה חברתי. המערכת תתמוך בניסויים פרה-קליניים לחקר יעילות ובטיחות תרופות פסיכיאטריות, תוך שיפור יעילות, דיוק והפחתת עלויות, ותקדם פיתוח של תרופות בטוחות ויעילות יותר למחלות נוירולוגיות ופסיכיאטריות. פרופ' צתרי בוגר תואר ראשון במדעי החיים מהאוניברסיטה העברית.

ברכותינו!

קראו פחות
New Israeli Ambassadors around the world

בוגרות ובוגרי העברית - שגרירים חדשים של מדינת ישראל בחו"ל

25 דצמבר, 2024


וועדת המינויים למינוי ראשי נציגויות בחו״ל של משרד החוץ בראשות שר החוץ אישרה את המינויים של שורה של שגרירות ושגרירים חדשים. 

המינויים החדשים:
לתפקיד שגריר ישראל לצ׳ילה מונה פלג לוי המכהן כיועץ מדיני לשר התיירות. בוגר תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים.

לתפקיד שגריר ישראל לפנמה, ברבדוס, גויאנה, טרינידד וטובגו וסורינם מונה מתניה כהן המכהן כראש חטיבה באגף אמריקה הלטינית במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים.

לתפקיד שגריר ישראל לבחריין מונה שמואל רבל המכהן כשליח מיוחד לאנרגיה במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני בתוכנית אישית במדעי הרוח.

לתפקיד שגרירת ישראל לפיליפינים מונתה דנה קורש המכהנת כראש חטיבה באגף הון אנושי והדרכה במשרד החוץ. בוגרת תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים ותואר שני בתוכנית מנהלים במדיניות ציבורית.

לתפקיד שגריר ישראל לאזרבייג׳אן מונה רונן קראוס המכהן כמנהל באגף אירו-אסיה במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדע המדינה ויחסים בין-לאומיים.

לתפקיד שגרירת ישראל לליטא מונתה שלי הגלר-ליבנה המכהנת כמנהלת באגף הון אנושי והדרכה במשרד החוץ. בוגרת תואר ראשון במשפטים.

לתפקיד הקונסול הכללי של ישראל בשיקגו מונה אלעד שטרומאיר המכהן כמנהל באגף צפון אמריקה במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדע המדינה ותואר ראשון ושני ביחסים בין-לאומיים.

לתפקיד הקונסול הכללי של ישראל באטלנטה מונה איתן וייס המכהן כמנהל באגף לעניינים אסטרטגיים במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדע המדינה ויחסים בין-לאומיים.

ברכותינו!

קרא עוד
קראו פחות
Forty Under Forty - HUJI Alumni Leaders

נבחרת 40 המנהיגות והמנהיגים הצעירים עד גיל 40 של האוניברסיטה העברית

12 דצמבר, 2024


ברכות לחברי נבחרת 40 המנהיגים והמנהיגות הצעירות עד גיל 40 של האוניברסיטה העברית!

בטקס מעורר השראה, שנערך באוניברסיטה העברית במהלך מושב ה-87 של חבר הנאמנים, במרכז אספר ליזמות וחדשנות, חשפנו את חברי וחברות הנבחרת הראשונה של האוניברסיטה העברית.

הנבחרת כוללת 40 בוגרות ובוגרים שלנו, מובילים ומשפיעים בתחומי עיסוקם במגוון רחב של תחומים: פוליטיקה וממשל, חינוך, היי-טק, רפואה, תרבות ואמנות, כלכלה ומשפט. חברי וחברות הנבחרת הוכיחו יכולות מנהיגות והובלה יוצאת דופן והם אלה שיובילו את המשק, הכלכלה, המגזר הציבורי ואת החברה האזרחית. דווקא בתקופה הקשה שבה אנו מצויים, אנו רואים בקבוצה זו את דור המנהיגים והמנהיגות הבא של מדינת ישראל. הם מצטרפים למאות אלפי הבוגרים והבוגרות של האוניברסיטה העברית הנמצאות והנמצאים בנקודות השפעה קריטיות שיבנו את החברה הישראלית לעתיד טוב יותר. 

חברי וחברות הנבחרת הראשונה, הם החלוצים, הדוגמה ומופת עבור עשרות אלפי הסטודנטים והסטודנטיות הלומדות כיום באוניברסיטה העברית. 

ההרשמה להגשת מועמדות לנבחרת 2025 נפתחה! להגשת מועמודות או המלצה >>>

לאתר של נבחרת 40 המנהיגות והמנהיגים הצעירים עד גיל 40 של האוניברסיטה העברית >>>

לגלריית תמונות מהטקס >>>

Gili Friedman - Senior VP

בוגרת העברית מונתה לתפקיד סמנכ"לית בכירה בחברת ולנס

10 דצמבר, 2024


ולנס סמיקונדקטור, ספקית מובילה של שבבים לתקשורת מהירה בתעשיות האודיו-וידאו והרכב, הודיעה על מינויה של גילי פרידמן כסמנכ"לית בכירה וראשת היחידה העסקית הרב-תחומית החדשה שהוקמה בחברה.

"אנו שמחים לקבל בברכה את גילי פרידמן כראש היחידה העסקית הרב-תחומית החדשה שלנו, הכוללת את שווקי האודיו-וידאו, תעשייה, ראייה ממוחשבת ורפואה", אמר גדעון בן-צבי, מנכ"ל החברה. "גילי מביאה איתה ניסיון של למעלה מ-17 שנה בהובלת מחלקות מכירות ופיתוח עסקי בחברות גלובליות מובילות בתעשיית השבבים. תחת ההובלה שלה, צוותי המכירות הגלובליים בסוני סמיקונדקטור ישראל וב-Altair, קבעו רקורד מוכח של צמיחה מרשימה בהכנסות, הן בשווקים קיימים והן בחדשים".

קרא עוד

"הגישה הרב-תחומית של גילי, המשלבת רתימת לקוחות, אסטרטגיית מכירות, שיווק וניהול פרויקטים, יחד עם המומחיות העמוקה שלה בטכנולוגיית שבבים, הופכת אותה למתאימה ביותר לתפקיד. אנו נרגשים שגילי מצטרפת לצוות ולנס ומצפים שהיא תשפיע באופן מיידי ומתמשך על הארגון שלנו", סיכם בן-צבי.

פרידמן כיהנה עד כה כסמנכ"לית מכירות ופיתוח עסקי בסוני סמיקונדקטור ישראל, לשעבר Altair Semiconductor. היא עברה במהירות לתפקידי ניהול ב-Altair לאחר שהצטרפה לחברה כמהנדסת תוכנה והתקדמה מניהול פרויקטים לניהול עסקי גלובלי.

"אני שמחה להצטרף לולנס סמיקונדקטור על מנת להוביל את שלב הצמיחה הבא שלה", אמרה פרידמן. "ההזדמנויות בתחום האודיו-וידאו, התעשייה, הראייה הממוחשבת והרפואה הן עצומות, עם שוק כולל של למעלה ממיליארד דולר. אני מצפה למנף את פתרונות התקשורת המהירה הייחודיים של ולנס כדי להאיץ את הצמיחה בנתח השוק ולהניע התקדמות לקראת היעדים הפיננסיים שלנו לשנת 2029".

גילי פרידמן בעלת תואר ראשון בהנדסת מחשבים מהאוניברסיטה העברית.

ברכותינו!

למקור >>>
צילום: לינקדאין

קראו פחות
T-Cells Activation Research by HUJI Alumni

מחקר בוגרי העברית חושף מנגנונים להפעלת מערכת החיסון

2 דצמבר, 2024


מחקר חדש של בוגרי העברית מציג פריצת דרך בהבנת האופן שבו תאי T, סוג של תאי מערכת החיסון, מופעלים. החוקרים השתמשו בטכניקה חדשנית בשם מטה-מודלינג בייסיאני. השיטה המשלבת נתונים ממקורות שונים, בהם מיקרוסקופיה מתקדמת וסימולציות חישוביות, כדי לנתח, בצורה יעילה יותר, את תהליך ההפעלה. המחקר מזהה דפוס מפתיע בתקשורת ובאיתות בין תאי מערכת החיסון. תובנות אלו עשויות לשפר את ההבנה של התנהגות תאים ואת מנגנוני התגובה החיסונית, מה שיכול להוביל לפיתוח טיפולים חדשניים למחלות שונות.

המחקר נערך באוניברסיטה העברית בירושלים בהובלת ד"ר יאיר נווה-עוז מהמכון רקח לפיזיקה ובית הספר להנדסה ומדעי המחשב, ד"ר ברק רווה מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב, וד"ר אילון שרמן מהמכון רקח לפיזיקה. הממצאים מציעים תמונה מקיפה יותר של האיתות הראשוני בתאי T, עם השלכות אפשריות על הבנת תהליכים תאיים מורכבים נוספים. מטה-מודלינג בייסיאני, באמצעות שילוב מודלים שונים לכדי מודל אחיד, מספק כלי רב עוצמה לחשיפת דפוסים נסתרים שמניעים התנהגות תאית, עם השלכות רחבות על תחומי האימונולוגיה והרפואה.

קרא עוד
קראו פחות
Dr. Netanel Loyfer - Falling Walls Breakthrough of the Year

בוגר העברית, ד"ר נתנאל לויפר, זכה בפרס יוקרתי במסגרת תחרות Falling Walls בברלין

13 נובמבר, 2024


בוגר העברית, ד"ר נתנאל לויפר, פוסט-דוקטורנט במעבדה של פרופ' יובל דור, מהפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית, זכה בפרס יוקרתי במסגרת תחרות Falling Walls בברלין.

לתחרות הגישו מועמדות 2,500 דוקטורנטים ומדענים צעירים מכל רחבי העולם, 100 הגיעו לגמר ונתנאל הגיע למקום השלישי, וקיבל תואר Breakthrough Of The Year עם הפיץ' שלו בנושא: "Breaking The Wall of Cell-Free DNA".

במסגרת מחקרו נתנאל פיתח יחד עם צוותי המעבדה של פרופ' יובל דור, פרופ' רות שמר, פרופ' בן גלזר ופרופ' תומי קפלן, שיטה רגישה לביצוע ״ביופסיה נוזלית״, שהיא דרך לא פולשנית לאבחן מגוון רחב של מחלות באמצעות בדיקת דם.

קרא עוד

נתנאל מספר "אספנו דגימות מ-40 סוגי תאים שונים, ופרסמנו את חתימות המתילציה המלאות שלהם ב-Nature (במאמר Loyfer et al., nature, 2023). כעת אנחנו 'יודעים את קוד המתילציה' ונוכל להשתמש בו כדי לפענח מה ההרכב התאי של הדנ"א החופשי בזרם הדם. כך לדוגמה נוכל לקחת בדיקת דם סטנדרטית ממטופל, לרצף אותה, לזהות את גודל התרומה של כל איבר אליה, וכך להצביע על חריגות. למשל, אדם שבזרם הדם שלו יש יותר מדי שיירי תאים שמקורם בתאי ריאות, דבר המעיד על מחלת ריאות ועל ידי כך מאפשר לזהות מחלות ריאה כמו סרטן ריאות, פיברוזיס ריאתי, מחלת ריאות חסימתית ועוד. אנו סבורים כי סוג זה של בדיקות ישנה את העתיד של תחום הדיאגנוסטיקה ויציל חיים רבים!".

ברכותינו!

קראו פחות
Internet of Tomorrow: New wine in old bottles?

האינטרנט של מחר: יין חדש בבקבוקים ישנים?

26 ספטמבר, 2024


מפגש מקצועי של בוגרות ובוגרי האוניברסיטה העברית בלונדון נערך במשרדי חברת FORTER בלונדון בהובלתו של פרופ' מיכאל שפירא מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין של האוניברסיטה העברית, אשר דיבר על אתגרי האינטרנט של המחר.
 
בשיחה ערה, שנמשכה עמוק לתוך הערב, דיברו המשתתפים על עומסים בשרת, על שימוש בטכנולוגיה ישנה בעידן שבו מהירות, יעילות, תחרות ואבטחה נמצאים במעלה סדרי עדיפויות, על אתגרי סוגיית סנכרון הזמן ונושאים מקצועיים נוספים.

תודה רבה לניר מעיין על האירוח ולפרופ' שפירא על השיחה המרתקת, ממתינים למפגש הבא!

Shai Kivity - VP Strategy and Operations at Somite

בוגר העברית מונה לסמנכ"ל אסטרטגיה ואופרציה בחברת הסטרט-אפ Somite.ai

23 ספטמבר, 2024


לאחר שהשלימה גיוס פרי-סיד של מעל ל-10 מיליון דולר, חברת הביו-טק Somite.ai, של היזם הסדרתי ד"ר מיכה ברקסטון בשותפות עם חוקרים מובילים מ-MIT ובית הספר לרפואה של הרווארד, המפתחת מודלי-תשתית של AI בתחום ביולוגיית תאי הגזע, הודיעה על הרחבת ההנהלה עם מינויו של שי קיוויתי לתפקיד סמנכ"ל אסטרטגיה ואופרציה, זאת לאחר שחרורו מ-250 ימי צו 8 בהם פיקד על לוחמים בעזה במסגרת מלחמת חרבות הברזל.

שי קיוויתי מגיע עם רקע של מעל עשור בתפקידי מפתח בתחומי פיתוח עסקי, אסטרטגיה ואופרציה, יסייע בהמשך הצמיחה של Somite.ai ויוביל את פיתוח ויישום האסטרטגיה של החברה בשוק הגלובלי. בתפקידיו הקודמים שימש שי קיוויתי כמשנה למנכ"ל ועובד ראשון בארה"ב בחברת 4M Analytics בה הוא בנה את המטה הבין-לאומי של החברה באוסטין, טקסס. לפני כן, הוא הוביל בחברת Alvarez & Marsal ארגון מחדש של מספר חברות ענק. בעברו, שירת כעשור במסגרת תוכנית תלפיות להכשרת מנהיגות ביטחונית-טכנולוגית בצה"ל בתפקידי טכנולוגיה שונים, וביצע שירות קרבי בסיירת צנחנים. כראש מדור במחלקת האמל"ח של זרוע היבשה, לקח חלק בפרויקט שזכה בפרס ביטחון ישראל. במסגרת שירותו הצבאי השלים תואר כפול באוניברסיטה העברית בפיזיקה ומדעי המחשב במסגרת תכנית תלפיות. בעל תואר שני ביחסים בין-לאומיים מהאוניברסיטה העברית, תואר שני במנהל עסקים ופיננסים מבית הספר המוביל בעולם למנהל עסקים The Wharton School, בהצטיינות יתרה, ותואר שני במנהל ציבורי מ-Harvard.

קרא עוד

החברה, אשר נוסדה באוקטובר 2023, מפתחת את הפלטפורמה AlphaStem, המאפשרת באמצעות AI גילוי ואופטימיזציה של תרפיות חדשות, ומייצרת דאטה חדש בקנה מידה עצום, דבר שבתורו מוביל לתגליות ביולוגיות חדשות. לאחרונה הכריזה על השלמת סבב גיוס פרי-סיד של מעל ל-10 מיליון דולר בהשתתפות קרן ההון סיכון של חברת הפארמה היפנית Astellas Venture Management וכן Montage Ventures שנציגיהן הצטרפו לדירקטוריון החברה כמשקיפים.

לכתבה המלאה >>>
צילום: לינקדאין

קראו פחות
BlinkAid - Israeli startup tackles dry eyes

עין יבשה: הסטארט-אפ של בוגרי העברית שהחליט לפתור את הבעיה בלי אף טיפה

23 ספטמבר, 2024


מאות מיליוני אנשים, מבוגרים וילדים ברחבי העולם, סובלים מתסמונת העין היבשה, אך רובם כלל לא מודעים לסיבה המפתיעה שהובילה לאותו יובש - הם פשוט לא ממצמצים מספיק. אדם ממצמץ בממוצע בכל כמה שניות, ובערך 15 פעמים בדקה, אך כשאנו יושבים מול מסכים או מבצעים פעולה שבה אנו נדרשים לריכוז גבוה - כמות המצמוצים יורדת באופן משמעותי - וגורמת ליובש בעיניים. סטארט-אפ ישראלי בשם BlinkAid החליט לפתור את הבעיה על ידי גירוי חשמלי שמעודד מצמוץ, הציג פטנטים רשומים בעולם ואב-טיפוס עובד, שעתיד להיות מושק כמוצר בעוד פחות משנתיים. 

לפני כשלוש שנים רז קרל היה סטודנט בשנה האחרונה לתואר כפול בעיצוב תעשייתי בבצלאל, ומדעי המחשב באוניברסיטה העברית. כמטלת סיום ללימודים הוא נדרש לעצב מוצר חדש, והחליט להתמקד בתחום הרפואה. הוא לא תיאר לעצמו שכמה שנים לאחר מכן אותה מטלת סיום תהפוך לחברת סטארט-אפ בתחום רפואת העין - שבה הוא יהיה מנהל טכנולוגיות ראשי (CTO). כשרז קיבל את אותה מטלה הוא פנה מיד להתייעצות עם אבא של חבר - ד"ר יפתח יסעור, מנהל יחידת האוקולופלסטיקה במרכז הרפואי רבין, שגם הוא בוגר העברית. הוא שאל אותו אם יש בעיה בתחום העיניים שאפשר לסייע בפתרון שלה, וד"ר יסעור, שהבהיר כבר אז "שלא חסרות בעיות", הזמין אותו להתרשמות בבית החולים.

קרא עוד

רז הגיע לבילינסון, צפה בניתוחי עיניים ושוחח עם ד"ר יסעור, ד"ר גל אנטמן וד"ר אלון טיאוסנו ממחלקת העיניים בבילינסון על הבעיות הקיימות. "בין הנושאים שהם העלו חזר המון פעמים נושא המצמוץ, ואני הייתי קצת מבולבל. חשבתי שאולי זו בדיחה פנימית או משהו כזה, אבל מתברר שלא - וזו בעיה מאוד רצינית", סיפר רז על המפגש הראשון בבית החולים. באותו שלב החליט רז לצאת לדרך עם הפרויקט שלו - במטרה להיות הראשון שנותן מענה לפתרון הבעיה ולא מעניק טיפול תרופתי סימפטומטי, כמו שקורה היום בשוק. "המון אנשים סובלים מהבעיה הזאת, ורבים אפילו לא מודעים לכך או מטפלים בזה כמו שצריך", אמר רז בפתח השיחה.

ד"ר יסעור, המנהל הרפואי של החברה, סיפר על תחילת הדרך בפרויקט, ואמר כי "ניסינו למצוא פתרון לאנשים עם בעיה של מצמוץ". לדבריו, "בעיה זו מופיעה לרוב אצל חולים עם שיתוק בעצב הפנים, שלא ממצמצים בכלל. למעשה, את הפרויקט התחלנו במחשבה שאנחנו הולכים לטפל באנשים האלה, אך לאט-לאט הבנו שהבעיה הזו באה לידי ביטוי, בייחוד בתקופת הקורונה אצל כל האנשים ששוהים זמן רב מול מסכים".

"מבחינת זיהוי, המשקפיים מקליטים פעילות חשמלית בגוף וסיגנלים חשמליים שעוברים על העצבים בקרבת המשקפיים. ניתן לראות באפליקציה את הסיגנל החשמלי בזמן אמת, וכשהאדם ממצמץ אנחנו מנתחים את ההפרעה בסיגנל - וכך קובעים את אפקטיביות המצמוץ", אומר רז קרל, "מעבר לזה, המשקפיים מסוגלים לגרום לאדם למצמץ הן באמצעות תזכורת - והן ממש בגירוי סגירה של העין. לצופה מהצד זה יכול להיראות כמו קסם, אבל בפועל זה קורה באמצעות מיקרו-זרמים, מעין אותות שעוברים מהמכשיר לעין. "מבחינת העתיד, מדובר בטכנולוגיה שממוקדת כרגע בבעיות יובש בעיניים - אבל יש פה אפשרות לפתור עוד בעיות רבות", הוסיף רז. "אנחנו אוספים סיגנלים מהגוף ומנתחים אותם עם בינה מלאכותית בשביל לתת מידע על מצמוצים, אבל אנחנו מאמינים שעם הטכנולוגיה הזו נדע לזהות ולספק תובנות גם על פעילויות נוספות כמו תנועות עיניים, הירדמות על ההגה, ומגוון התנהגויות אחרות שכבר ראינו בתוך הסיגנל".

יחיעם ספיר, מנכ"ל החברה, ואף הוא בוגר האוניברסיטה העברית, הוסיף כי "למוצר שפותח עד כה יש כבר יכולות רבות שנוגעות לאבחון הבעיה ומתן טיפול מותאם אישית. ליבת הפיתוח והמקום שאנחנו מכוונים אליו בשלב הראשון הם השווקים של תחום רפואת עיניים הקשורים לבעיית העין היבשה". לדבריו, "מבחינת הפיתוח יש מערך אלקטרודות בכמה גדלים, עם יכולות שונות, הממוקמות באזור אפוני המשקפיים. המפגש הראשוני של הלקוח עם המוצר הוא בתהליך הדיאגנוסטיקה שבו נעשה לו אבחון מול מסך מחשב - זה יכול להתבצע דרך המשקפיים או דרך האתר שלנו ומצלמת המחשב". 

לכתבה המלאה >>>
צילום: BlinkAid

קראו פחות
Tipranksof HUJI Alumni sold to Prytek

טיפרנקס של בוגרי העברית נמכרת לחברת הפינטק הבין-לאומית Prytek

20 אוגוסט, 2024


חברת TipRanks, מערכת מחקר למשקיעים, נמכרת לחברת הפינטק הבין-לאומית Prytek לפי שווי כולל של 200 מיליון דולר. טיפרנקס הוקמה ב-2012 על ידי שני בוגרי העברית - סמנכ"ל טכנולוגיות גלעד גת ומנכ"ל אורי גרינבאום.

חברת הפינטק פרייטק אינה זרה לטיפרנקס: החברה, שמספקת תשתיות למוסדות פיננסים, הפכה למשקיעה לפני 6 שנים כאשר השקיעה בטיפרנקס דרך זרוע ההון סיכון שלה. לאורך השנים פרייטק המשיכה לרכוש מניות דרך סבבי השקעה ועסקאות סקנדרי. במסגרת העסקה פרייטק תרכוש 40% נוספים כולל את מניות היזמים, העובדים וחלק מהמשקיעים, ותהפוך לבעלת השליטה בה. יתר המניות, כ-20%, יוותרו בידי משקיעים מוסדיים אשר בחרו להישאר עם פרייטק ולהמשיך להצמיח את החברה.

טיפרנקס החלה את דרכה כמערכת הראשונה בעולם שמדדה ודירגה אנליסטים מקצועים והפכה לסטנדרט של התעשייה. לאורך השנים היא צברה פופולריות בקרב משקיעי ריטייל והפכה להיות אחד מכלי המחקר המובילים בעולם עם מעל ל-6 מיליון משתמשים פעילים בחודש ומעל ל-50 מיליון משתמשים חודשיים שמשתמשים במערכות המידע של טיפרנקס דרך בנקים וברוקרים המנגישים את השרות ללקוחותיהם.

אורי גרינבאום, מנכ"ל טיפרנקס מסר: "מכירת השליטה בחברה הייתה מהלך לא קל עבורי ועבור גלעד. זו באמת חברה יוצאת דופן עם רמת רווחיות גבוהה וצמיחה דו-ספרתית. לאורך השנים קיבלנו לא מעט הצעות לרכישה על ידי גופים שונים והתשובה שלנו תמיד הייתה שלילית. אחרי 11 שנים של פעילות, חלק מהמשקיעים הביעו עניין בלהנזיל את ההחזקות שלהם וזה מובן. אנחנו שמחים וגאים שהצלחנו לייצר להם תשואות פנומנליות בתקופה כלכלית מאתגרת. החיבור עם פרייטק הוא מאוד טבעי. גם בגלל הסינרגיות והיכולת שלהם לשלב אותנו למאות לקוחות שלהם וגם בגלל ההרכב האנושי. יש לנו 6 שנים של ניסיון עבודה מולם והניסיון תמיד היה חיובי. בסופו של דבר בחרנו להימכר לחברה שתתן לנו גם חופש פעולה מוחלט וגם פוטנציאל התרחבות משמעותי. אנחנו גם מלאי הערכה למשקיעים שבחרו להישאר איתנו בשלב הצמיחה הקרוב ומחויבים להוכיח להם שגם זו הייתה החלטה טובה".

אורי גרינבאום בוגר תואר ראשון בהנדסת מחשבים מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. גלעד גת בוגר תואר ראשון בהנדסת מחשבים מהאוניברסיטה העברית ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת רייכמן.

לכתבה המלאה >>>

קרא עוד

צילום: טל כהן

קראו פחות
Exploits and Cyber attacks - Webinar by Royi Biller

בדיקות חדירה וסימולציות תקיפה - הקלטת ובינר

31 יולי, 2024


מוזמנות ומוזמנים לצפות בוובינר בהנחיית רועי בילר, בוגר האוניברסיטה העברית, מנהל צוות סייבר ותשתיות ביחידה לקידום דיגיטל בשלטון המקומי במערך הדיגיטל הלאומי.

רועי בילר מדבר על סימולציית תרגילי פישינג ארגוניים, ההבדל בין קופסה שחורה ללבנה, מהי בדיקת חדירה אפליקטיבית או תשתיתית, ומסביר כיצד לבחור את הכלי הנכון עבור הרשות שלכם.

קרא עוד
קראו פחות
CarbonBlue Seed Expansion Round to Remove CO2 with CDR

חברת הקלינטק CarbonBlue גייסה 10 מיליון דולר להסרת פחמן דו-חמצני מהאוויר

25 יולי, 2024


חברת הקלינטק CarbonBlue גייסה 10 מיליון דולר במסגרת הרחבת סבב סיד. המימון נועד לאפשר לסטארט-אפ מחיפה להתחיל לפרוס את הטכנולוגיה שלו להסרת פחמן דו-חמצני מהסביבה. ההסרה נעשית באמצעות שימוש בתשתיות מים ופועלת בכך להפחתת הזיהום וההתחממות הגלובלית. חברות שיבצעו את תהליך ה-(CDR) Carbon Dioxide Removal, יהיו זכאיות לקרדיט מיסוי בעקבות איפוס פליטות פחמן דו-חמצני. בימים אלה החברה הישראלית מקימה מתקן משולב עם מתקן ההתפלה של קיבוץ מעגן מיכאל ומפתחת פרויקטים דומים באירופה ובצפון אפריקה.

טכנולוגיית ה-Direct Water Capture של CarbonBlue ייחודית ביכולתה לנצל כל סוג של מים בתהליך ידידותי לסביבה ולא מזהם. תאימות מים אוניברסלית זו מאפשרת אינטגרציה עם כל מתקן המנצל מים. החברה הוקמה ב-2022 על ידי ד"ר דן דבירי, שמשמש כמנכ"ל ועידו צור, סמנכ"ל התפעול ובוגר תוכנית תלפיות של האוניברסיטה העברית.

קרא עוד

למקור >>>
צילום: CarbonBlue

קראו פחות
Schaefer Awards at Columbia Uni to HUJI Alumni

טקס הענקת פרסי שייפר באוניברסיטת קולומביה

25 יוני, 2024


בטקס מכובד, שהתקיים בחודש מאי באוניברסיטת קולומביה שבארצות הברית, הוענקו פרסי שייפר לזוכות וזוכים משנת 2023 ו-2024. ביניהם - שני בוגרי העברית: פרופ' תומר הרץ (2023) ופרופ' עופר יזהר (2024). פרסי שייפר מתאפשרים הודות לכספי עזבונו של ד"ר לודוויג שייפר, והם מוענקים מדי שנה לארבעה חוקרים, מארצות הברית ומשאר העולם, שהתבלטו בחקר הפיזיולוגיה של בני האדם, כאשר עבודתם הנוכחית מביאה לידי ביטוי הצטיינות יוצאת דופן עם תרומה אקדמית משמעותית. 

קרא עוד

פרופ' תומר הרץ, מהמחלקה למיקרוביולוגיה, אימונולוגיה וגנטיקה ע"ש שרגא סגל באוניברסיטת בן-גוריון, והוא חבר​ במכון הלאומי לביוטכנולוגיה בנגב. מעבדתו מתמקדת באימונולוגיה מערכתית, ובחקר ההיסטוריה החיסונית כנגד נגיפים. המעבדה מתמחה בטכנולוגיה ייחודית למדידת פרופילים אימונולוגיים, בהתבסס על צ'יפים שעליהם מודפסים אנטיגנים מסוגים שונים. פרופ' הרץ בוגר תואר ראשון במדעי המחשב בתוכנית "אמירים", תואר שני במדעי המוח ודוקטורט במדעי המוח, שלושתם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

פרופ' עופר יזהר, מהמחלקה למדעי המוח במכון וייצמן למדע, הוא חוקר מוח יצירתי ומבריק, ואחד הידועים בעולם בתחום של פיתוח מתגים מולקולריים זעירים, המסוגלים להפעיל או לעכב את פעילותם של תאי מוח בעזרת הקרנה מדוייקת של אור בצבעים שונים על התאים האלה. הוא משתמש במתגים הללו כדי להבין כיצד פועלת קידמת המוח ומה משתבש בה במחלות שונות המשפיעות על מצבים נפשיים והתנהגות. פרופ' יזהר בוגר תואר ראשון בביולוגיה מהאוניברסיטה העברית ודוקטורט מאוניברסיטת תל אביב.

ברכותינו!
 

קראו פחות
Eureka Security Acquired by Tenable

ענקית הסייבר טנאבל רוכשת את אאוריקה של בוגרי העברית

9 יוני, 2024


חברת Tenable הודיעה כי חתמה על הסכם סופי לרכישת אאוריקה סקיוריטי (Eureka Security) הישראלית, ספקית ניהול עמדות אבטחת נתונים (DSPM) לסביבות ענן. על פי הערכות מדובר על כמה עשרות מיליוני דולרים. Eureka Security עוזרת לצוותי אבטחה לקבל מבט הוליסטי על היקף אבטחת נתוני הענן של הארגון, להילחם בסטייה ממדיניות ובשגיאות תצורה שמסכנות נתונים, ולשפר באופן רציף את עמדת האבטחה שלהם לאורך זמן. 

אאוריקה הוקמה ב-2022 על ידי ליאת חיון (מנכ"לית), לשעבר סמנכ"לית ניהול מוצר בפאלו אלטו נטוורקס, ואסף וייס (סמנכ"ל טכנולוגיות), לשעבר מנהל פיתוח בכיר במיקרוסופט ובפאלו אלטו נטוורקס. שניהם בוגרי תכנית תלפיות ותואר שני במדעי המחשב מהאוניברסיטה העברית

קרא עוד

החברה מעסיקה כ-30 עובדים, וגייסה בעבר סבב ראשוני של 8 מיליון דולר בהובלת קרן YL Ventures ובהשתתפות משקיעים מתעשיית הסייבר העולמית והמקומית, ביניהם אסף רפפורט (מייסד שותף ומנכ"ל וויז) ושי מורג (מייסד ארמטיק, שנרכשה אף היא על ידי טנאבל). גם שי ואסף הינם בוגרי העברית.

קראו פחות