הפקולטה למדעי הרוח

Dr Irina Lyans Academic Journey

"חוקרים פרטיים": קוריאה אהובתי - ד"ר אירה ליאן

5 מאי, 2025


כתבה מרתקת על המסע האישי, התרבותי, העסקי והאקדמי של בוגרת העברית, מרצה בכירה וראש מדור קוריאה בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית ד"ר אירה ליאן:

"בתור דור חמישי למשפחה קורֵיאנית שהיגרה בסוף המאה התשע-עשרה מחצי האי הקוריאני לרוסיה הצארית, השאלות מה זה קוריאני ומה הופך מישהו או משהו לקוריאני מעסיקות אותי רבות. מעניין שדווקא כשעליתי לישראל, באוגוסט 2000, גברה התעניינותי בשאלות אלו. נשאלתי לא אחת על מוצאי ועל זהותי האתנית, וברגע שעניתי שאני חצי קוריאנית, תמיד עלתה שאלה נוספת – מקוריאה הדרומית או הצפונית? כך מצאתי את עצמי נושאת את דגלן הלאומי של כמה מדינות לכל מקום שאליו הגעתי. הרי כבר מרחוק מבחינים – אינך מכאן. 

כשהתחלתי להתעניין בקוריאה ועוד בישראל, הופתעה משפחתי. מה הקשר? שאלו. אם הייתי מתחילה להתעניין בשורשים יהודיים, ביידיש, בהיסטוריה של האוטונומיה היהודית בברית המועצות לשעבר ובעיר הבירה שלה בירוביג'אן, משם הגיעה משפחתי מצד אימא, כנראה זה היה נראה להם הגיוני יותר. אך השאלה "מאיפה את?" פגשה אותי שוב ושוב, ורציתי לדעת בעצמי את התשובה. גיליתי שהמשפחה מצד אבי עברה מממלכת ג'וסון (1392–1910), הממלכה שקיצה הגיע בתחילת המאה העשרים עם השתלטות היפנים על חצי האי הקוריאני. היא ככל הנראה הייתה שייכת לאחת המשפחות הראשונות שעברו מאזור שהיום נמצא בקוריאה הצפונית, אך הקשר אליו הלך נמחק מדור לדור. כך המסע האישי שלי הפך לאקדמי בין עולמות שונים כמו הקהילה הקוריאנית בירושלים, שיתופי פעולה עסקיים בין קוריאה וישראל ואפילו הצלחת תרבות פופולרית קוראנית הכובשת את העולם".

לכתבה המלאה >>>

Prof. Elyakim Rubinstein - President of Ashkelon College

בוגר העברית מונה לתפקיד נשיא המכללה האקדמית אשקלון

24 אפריל, 2025


המכללה האקדמית אשקלון הודיעה כי בחרה בבוגר העברית, משנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר ושופט בית המשפט העליון בדימוס, פרופ' אליקים רובינשטיין, לתפקיד הנשיא הרביעי של המכללה. פרופ' רובינשטיין כיהן במספר תפקידי מפתח במערכת המשפט בישראל, בראשם שופט בית המשפט העליון והמשנה לנשיאת בית המשפט העליון לשעבר, יועץ משפטי לממשלה ויו"ר ועדת הבחירות המרכזית.

מאז פרישתו מכס השיפוט, שימש פרופ' רובינשטיין בתפקידים נוספים ביניהם יו"ר הוועדה הציבורית לעניין זכויות יתומי צה"ל במשרד הביטחון, נשיא המועצה לשימור אתרים, חבר המועצה הציבורית של "משפחה אחת" לעזר לנפגעי טרור, יו"ר עמית של ועדת חסידי אומות העולם ביד ושם וחבר חבר-הנאמנים של המרכז הישראלי להתמכרויות.

קרא עוד

בחודש יוני אשתקד הוזמן פרופ' רובינשטיין להוביל יחד עם מנכ"ל המכללה ד"ר פנחס חליוה ויחד עם המשנה לנשיאת ביהמ"ש העליון (בדימוס) פרופ' שמעון שטרית, את המשפט המבוים הראשון מסוגו בעולם: "האנושות נגד ארגון הטרור חמאס". במשפט, שהתקיים במרכז הכנסים במכללה האקדמית אשקלון, השתתפו בני משפחות חטופים ונרצחים, מומחי תביעה והגנה, סטודנטים וסטודנטיות. מטרת הפרויקט החינוכי, שמהווה כפרויקט הדגל של הפורום למצוינות חברתית שיזם והוביל עו"ד ד"ר אבי עומר, היא לגרום לשינוי תודעתי, להרחיב את הידע ונקודות המבט של בני נוער ולשמש ככלי הסברה משמעותי של הדור הצעיר שניזון לרוב מהמידע המופץ ברשתות החברתיות.

נשיא המכללה האקדמית אשקלון הנכנס, פרופ' אליקים רובינשטיין, אמר: "קיבלתי עלי את התפקיד מתוך שליחות באזור שנמצא בחזית הלחימה ועדיין סובל מתוצאותיה. מקווה לפעול לקידומה ופיתוחה של המכללה בכיוון שבחרה ובכיוונים אקדמיים חדשים כדי שתשרת את צעירי האזור, החיילים המשוחררים ובוגרות השירות הלאומי, משרתי כוחות הבטחון וכל מי שההשכלה הגבוהה בראש מעייניו".

פרופ' רובינשטיין בוגר תואר ראשון בלשון העברית וספרות ולשון ערבית וכן תואר ראשון במשפטים ותואר שני ביהדות זמננו, כולם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

מקור >>>

צילום: דוברות הרשות השופטת

קראו פחות
New Israeli Ambassadors around the world

בוגרות ובוגרי העברית - שגרירים חדשים של מדינת ישראל בחו"ל

25 דצמבר, 2024


וועדת המינויים למינוי ראשי נציגויות בחו״ל של משרד החוץ בראשות שר החוץ אישרה את המינויים של שורה של שגרירות ושגרירים חדשים. 

המינויים החדשים:
לתפקיד שגריר ישראל לצ׳ילה מונה פלג לוי המכהן כיועץ מדיני לשר התיירות. בוגר תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים.

לתפקיד שגריר ישראל לפנמה, ברבדוס, גויאנה, טרינידד וטובגו וסורינם מונה מתניה כהן המכהן כראש חטיבה באגף אמריקה הלטינית במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים.

לתפקיד שגריר ישראל לבחריין מונה שמואל רבל המכהן כשליח מיוחד לאנרגיה במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדעי המחשב ותואר שני בתוכנית אישית במדעי הרוח.

לתפקיד שגרירת ישראל לפיליפינים מונתה דנה קורש המכהנת כראש חטיבה באגף הון אנושי והדרכה במשרד החוץ. בוגרת תואר ראשון ביחסים בין-לאומיים ותואר שני בתוכנית מנהלים במדיניות ציבורית.

לתפקיד שגריר ישראל לאזרבייג׳אן מונה רונן קראוס המכהן כמנהל באגף אירו-אסיה במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדע המדינה ויחסים בין-לאומיים.

לתפקיד שגרירת ישראל לליטא מונתה שלי הגלר-ליבנה המכהנת כמנהלת באגף הון אנושי והדרכה במשרד החוץ. בוגרת תואר ראשון במשפטים.

לתפקיד הקונסול הכללי של ישראל בשיקגו מונה אלעד שטרומאיר המכהן כמנהל באגף צפון אמריקה במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדע המדינה ותואר ראשון ושני ביחסים בין-לאומיים.

לתפקיד הקונסול הכללי של ישראל באטלנטה מונה איתן וייס המכהן כמנהל באגף לעניינים אסטרטגיים במשרד החוץ. בוגר תואר ראשון במדע המדינה ויחסים בין-לאומיים.

ברכותינו!

קרא עוד
קראו פחות
Forty Under Forty - HUJI Alumni Leaders

נבחרת 40 המנהיגות והמנהיגים הצעירים עד גיל 40 של האוניברסיטה העברית

12 דצמבר, 2024


ברכות לחברי נבחרת 40 המנהיגים והמנהיגות הצעירות עד גיל 40 של האוניברסיטה העברית!

בטקס מעורר השראה, שנערך באוניברסיטה העברית במהלך מושב ה-87 של חבר הנאמנים, במרכז אספר ליזמות וחדשנות, חשפנו את חברי וחברות הנבחרת הראשונה של האוניברסיטה העברית.

הנבחרת כוללת 40 בוגרות ובוגרים שלנו, מובילים ומשפיעים בתחומי עיסוקם במגוון רחב של תחומים: פוליטיקה וממשל, חינוך, היי-טק, רפואה, תרבות ואמנות, כלכלה ומשפט. חברי וחברות הנבחרת הוכיחו יכולות מנהיגות והובלה יוצאת דופן והם אלה שיובילו את המשק, הכלכלה, המגזר הציבורי ואת החברה האזרחית. דווקא בתקופה הקשה שבה אנו מצויים, אנו רואים בקבוצה זו את דור המנהיגים והמנהיגות הבא של מדינת ישראל. הם מצטרפים למאות אלפי הבוגרים והבוגרות של האוניברסיטה העברית הנמצאות והנמצאים בנקודות השפעה קריטיות שיבנו את החברה הישראלית לעתיד טוב יותר. 

חברי וחברות הנבחרת הראשונה, הם החלוצים, הדוגמה ומופת עבור עשרות אלפי הסטודנטים והסטודנטיות הלומדות כיום באוניברסיטה העברית. 

ההרשמה להגשת מועמדות לנבחרת 2025 נפתחה! להגשת מועמודות או המלצה >>>

לאתר של נבחרת 40 המנהיגות והמנהיגים הצעירים עד גיל 40 של האוניברסיטה העברית >>>

לגלריית תמונות מהטקס >>>

Prof. Yoel Greenberg - ERC Consolidator Grant

בוגר העברית זכה במענק יוקרתי של המועצה האירופית למחקר

3 דצמבר, 2024


ברכותינו לפרופ' יואל גרינברג (שלמד את שלושת תאריו באוניברסיטה העברית בירושלים), מהמחלקה למוזיקולוגיה, על זכייתו במענק על סך 2 מיליון יורו על הצעת המחקר  "לקראת תיאוריה מוסיקלית דיאכרונית": מחקר זה שואף לחולל מהפכה בתחום תיאוריית המוזיקה באמצעות התמקדות בתהליכי השינוי בסגנונות מוזיקליים לאורך זמן במקום להתמקד בהגדרות של מסגרות זמן נוקשות. גישה פורצת דרך זו תערב ניתוח של אלפי יצירות מוזיקליות שהולחנו בין השנים 1680 ל-1829 ותבחן כיצד התהוו שינויים סגנוניים. באמצעות חקר מגמות בצורות מוזיקליות, מבנה משפטים, קדנצות ודפוסים מוזיקליים קבועים, המחקר יחשוף את הכוחות המניעים את ההתפתחות המוזיקלית, וכן יציע פרספקטיבה חדשה עבור מחקר תיאורטי. הפרויקט לא רק יעשיר את הבנתנו על סגנונות מוזיקליים היסטוריים, אלא גם יספק מסגרת גמישה לבחינה מחודשת של תיאוריות מוזיקליות ושיטותיהן בעידן הדיגיטלי.

קרא עוד

מענקי המועצה האירופית למחקר של האיחוד האירופי ניתנים מאז 2007 לחוקרים וחוקרות עצמאיים שבלטו בהישגיהם. הזוכים נבחרים מבין אלפים באמצעות הצעות מחקר שמוגשות מאוניברסיטאות בכל רחבי אירופה. ההצעות המוצגות הן של חוקרים וחוקרות פורצי דרך שהוכיחו פוטנציאל ממשי לנהל קריירה עצמאית בתחום המחקר בהמשך הדרך. 
 

קראו פחות
What Does AI Understand

מה מבינה הבינה המלאכותית?

8 אוקטובר, 2024


מאמר מרתק בעתון "הארץ" של בוגר העברית, ד"ר גדעון לב, בנושא הבינה המלאכותית. ד"ר לב הוא פסיכולוג קליני, פילוסוף וחוקר תודעה. מחברם של הספרים "אהבה", "אמת אהבה אמונה: מבט פסיכואנליטי והיסטורי על משמעות החיים" ושל שורת מאמרים על הקשרים בין פסיכואנליזה, רוח ואמונה שהתפרסמו בכתבי עת בין-לאומיים. ד"ר לב מלמד בתוכנית הבין-לאומית למדעי הרוח באוניברסיטת תל אביב ובבתי ספר לפסיכותרפיה באוניברסיטאות תל אביב ובר אילן. מטפל בקליניקה פרטית בחיפה ובבנימינה. הוא בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה ובפילוסופיה של האוניברסיטה העברית

הבינה המלאכותית פרצה לתודעה הציבורית לפני קצת פחות משנתיים, עם השקת ChatGPT בנובמבר 2022, וקצב ההתקדמות שלה מאז היה אדיר. בחודשים האחרונים החלו מערכות AI לפתור בעיות מורכבות במתמטיקה, לחזות את מזג האוויר, לתכנן תרופות חדשות ולספק אבחנות רפואיות לא פחות טוב מבני אדם. מודלי השפה הגדולים זינקו אף הם ביכולתם להפיק טקסטים, תמונות, סרטונים ואפילו פודקאסטים. באמצע החודש שעבר חשפה OpenAI את המודל האחרון שלה, GPT–4o1, שלטענת החברה מסוגל בפעם הראשונה לחשוב ולהסיק מסקנות.

קרא עוד

אבל מהי הבינה המלאכותית הזאת? זה מונח חמקמק וכללי למגוון טכנולוגיות שמאפשרות למחשבים לעשות פעולות שאצל בני אדם נחשבות לביטוי של אינטליגנציה. אולם האם המחשבים אינטליגנטיים? מודלי שפה גדולים, למשל, מוזנים בכמויות עצומות של טקסטים בתקופת אימון שלעיתים נמשכת חודשים ושעלותה מגיעה עד עשרות מיליוני דולרים. על סמך מיליארדי מילים שהוזנו לתוכם, הם לומדים איזו מילה אמורה, מבחינה סטטיסטית, להופיע אחרי רצף של מילים אחרות. מדובר במתמטיקה מורכבת ויעילה מאוד, אולם האם האלגוריתמים מבינים את המושגים שהם משתמשים בהם באופן כה מרשים?

"עברו כמעט 80 שנה מאז הציע טיורינג את המבחן, ויש לנו מערכות ממוחשבות שמנהלות שיחה, כך שאי אפשר להבחין בינן ובין בני אדם. אבל האם זה מראה אינטליגנציה? לא ברור. המטרה זזה כל הזמן" אומרת פרופ' שרית קראוס. פרופ' קראוס, בוגרת האוניברסיטה העברית, מומחית לבינה מלאכותית מאוניברסיטת בר אילן, מגדירה AI כתחום שמנסה לפתור בשיטות היוריסטיות בעיות שהסיבוכיות שלהן מאוד גדולה. אלגוריתמים היוריסטיים, היא מסבירה, הם כאלה שאי אפשר לספק הוכחה שיעבדו, או לחילופין מה יהיה גודל הטעות שלהם, אבל בדרך כלל הם עובדים היטב. "העניין הוא שאי אפשר לפתור בעיות קשות מאוד בפרק זמן סביר אם רוצים גם להוכיח את נכונות הפתרונות שלהן", היא אמרה. "היוריסטיקה אומרת שאי אפשר להיות בטוחים בתוצאה. בדרך כלל היא תהיה מאוד טובה, אבל לא תמיד, ואי אפשר לדעת מראש. אגב, זו גם הדרך שבה בני אדם מקבלים החלטות".

קראוס מעריכה כי כבר היום נראים ניצנים של AGI בתחום. "מודלי שפה גדולים עושים המון משימות של שפה — הם מתרגמים, מסכמים, מסבירים, בלי שבנינו מודל ספציפי לכל משימה. זה מתקרב לאינטליגנציה כללית. השאלה אם יהיה אפשר להרחיב את זה משפה למשימות אחרות היא שאלה שמתלבטים בה". קראוס אופטימית לגבי השפעתה של הרחבה כזאת על שוק העבודה. "עד היום הטכנולוגיה האריכה לנו את החיים ועשתה אותם קלים יותר, אבל עדיין יש לנו מה לעשות, זה לא שכולם הפכו למובטלים. אני חושבת שגם אחרי פיתוח AGI יהיו לנו משימות, אבל קשה מאוד לנבא את העתיד".

"כלים הפכו אותנו למי ולמה שאנחנו. יכול להיות ש־AI ישנה את המצב האנושי במידה קריטית ודרמטית, אבל אם מסתכלים אחורה, לאורך ההיסטוריה תמיד חשבו כך על התפתחויות טכנולוגיות", מספר פרופ' יוחאי עתריה. לדברי פרופ' עתריה, גם הוא בוגר העברית, ככל שיתפתח התחום של AI יתרחבו השפעותיו על החברה והכלכלה האנושית, בדומה להשפעות של רשת האינטרנט וייתכן שאף יותר. "נכון שמדי פעם יש הבטחות יתר של אנשי ה־AI, אבל זו הבטחה אמיתית, והאימפקט על חיינו יהיה מאוד ניכר", הוא מדגיש. "התרחיש הסביר הוא שנכדינו יסתכלו במבט חומל ומרחם על החיים המאוד פשוטים ודלים שלנו ועל הצרות שעימן נאלצנו להתמודד".

פרופ' יוחאי עתריה, מומחה לפילוסופיה של הטכנולוגיה מהמכללה האקדמית תל חי, מוסיף כי הפנטזיה על מכונה שתפתור את כל צרותיו של האדם, לצד החרדה מכך שתהפוך את האדם למיותר, מלוות את האנושות זה שנים רבות. "אנחנו בטוחים שאנחנו מאוד חדשניים, אבל הדברים הללו קיימים כבר לפחות 300–400 שנים".

לכתבה המלאה >>>

קראו פחות
CPA Yaniv Inbar - CEO of the Dance Academy

בוגר העברית מונה למנכ״ל החדש של האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים

29 ספטמבר, 2024


האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים הודיעה על מינויו של רו״ח יניב ענבר לתפקיד המנכ״ל החדש של המוסד. ענבר יחליף את המנכ״לית היוצאת, גב׳ מירית דגני אשר סיימה לאחרונה את תפקידה באקדמיה. ענבר, בעל ניסיון עשיר בארגונים בעלי היקפי פעילות גדולים המעסיקים מספר רב של עובדים בעלי אופן העסקה מגוון ויש לו ידע מעמיק בפעילויות עם היבטים חברתיים הכוללים ליווי בתהליכים של גיוס תמיכות ותרומות. לפני שהצטרף לאקדמיה למוסיקה ולמחול, הוא שימש כמנהל תחום חשבונאות ומיסוי של אוניברסיטת תל אביב

רו״ח יניב ענבר הינו בוגר תואר ראשון בחשבונאות ובסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף הוא בעל תואר שני במנהל עסקים עם התמחות בניהול פיננסי מהפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב ובעל הסמכה בראיית חשבון מטעם משרד המשפטים.

קרא עוד

רו״ח יניב ענבר מנכ״ל האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים, מסר בתגובה: ״אני מודה על ההזדמנות שניתנה לי ומצפה בקוצר רוח להתחיל ולקדם את כל המיזמים החדשים ותוכניות הלימוד החדשות של האקדמיה לקראת שנת הלימודים הקרובה. אני מתכוון לעשות כל שביכולתי כדי להמשיך ולהוביל את האקדמיה קדימה ביחד עם צוות האנשים המצוינים שיש לנו באקדמיה".

למקור >>>
צילום: לינקדאין

קראו פחות
Prof. Ory Bartal - Head of Masters Program at Bezalel

בוגר העברית מונה לראש התואר השני בעיצוב תעשייתי בבצלאל

29 ספטמבר, 2024


פרופ׳ אורי ברטל, יפנולוג המתמחה בתיאוריות של עיצוב יפני עכשווי כולל חקר אופנה, עיצוב תעשייתי, מנגה ותקשורת חזותית, נבחר לעמוד בראש התוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל. ברטל עמד בראשות המחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל למעלה מעשור, וייסד תכנית חדשה ראשונה מסוגה בישראל לתואר ראשון עיוני בסביבה יוצרת בבצלאל.

פרופ' ברטל הוא בוגר תואר ראשון בהצטיינות במסגרת דו חוגית ללימודי מזרח אסיה ויחסים בין-לאומיים באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר סיום התואר הראשון קיבל מלגה מטעם הממשלה היפנית ולמד לתואר שני במחלקה למנהל עסקים בין־לאומיים באוניברסיטת Aoyama Gakuin בטוקיו. עם חזרתו לארץ למד בלימודי המשך בעיצוב תעשייתי בבצלאל ומשם המשיך ללימודי דוקטורט בבית הספר למדעי התרבות באוניברסיטת תל אביב בהתמחות תרבות חזותית עכשווית. 

קרא עוד

בתגובה למינוי אמר פרופ' ברטל: ״בשנים האחרונות תחום העיצוב התפתח משמעותית בעקבות הופעתן של מתודולוגיות חדשות כמו עיצוב ביקורתי, עיצוב ספקולטיבי ועיצוב צודק, וכן בזכות החיבור שלו עם תחומים כמו מדעי המידע וביולוגיה. התפתחות זו הרחיבה את הקף העיצוב מעבר לייצור מוצרים גרידא, לכדי טיפוח תהליכי חשיבה ומתן שירותים המתמודדים עם משברים רפואיים, כלכליים, סביבתיים וחברתיים. כיום, העיצוב נתפס ככלי רב עוצמה המסוגל לתרגם רעיונות חדשניים לפתרונות מקובלים חברתית, מעצימים ולא הרסניים. הופעתה ושילובה של הבינה המלאכותית בתחום העיצוב צפויים לשנות עוד יותר את הדינמיקה הזו״.

למקור >>>
צילום: ינאי יחיאל

קראו פחות
Prof. Asher Ben Arieh - Chair of the presidents scholarship committee

בוגר העברית מונה ליו"ר הוועדה המייעצת למלגות נשיא המדינה

4 ספטמבר, 2024

פרופ' אשר בן אריה, דיקן ביה"ס לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד של האוניברסיטה העברית ומנכ"ל מכון חרוב, מונה ליו"ר הוועדה המייעצת למלגות נשיא המדינה למצוינות וחדשנות מדעית לשנת 2024. 

קרן המלגות, שהוקמה בשותפות הוועדה בשנת 2013, מהווה דרך נוספת וממלכתית לקדם את המצוינות המדעית בישראל. מלגות נשיא המדינה למצוינות ולחדשנות מדעית מוענקות ל-12 דוקטורנטיות ודוקטורנטים ישראלים מצטיינים במטרה לעודד מחקר אקדמי איכותי, לתמרץ עשייה ומחקר ולהביא לקידום המצוינות והחדשנות המדעית בישראל. בשנים האחרונות הוקדשו המלגות לחוקרים מתחומי מדעי החברה והרוח, מתוך רצון לחזק ולהעמיק את המחקר בתחומים אלה.

הנושא השנתי שבתחומו יוענקו מלגות הנשיא יהיה "בריאות הנפש וחוסן - תאוריה ומעשה". מדי שנה מקים "בית הנשיא" ועדה אקדמית המוקדשת לנושא השנתי. ועדת המלגות המורכבת משבעה מומחים בעלי שם בתחום בו עוסק הנושא הנבחר לאותה השנה. לצד חברי הוועדה - נציג ועדת העיזבונות ונציג בית הנשיא. הוועדה המקצועית בוחנת את מצוינותם המדעית של המועמדים והמועמדות, את החדשנות והמקוריות של תוכנית מחקרם, את הישגיהם האקדמיים וכן פרסומים והמלצות של מנחים וחוקרים מובילים בתחום.

פרופ' אשר בן אריה סיים את שלושת תאריו בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית.

ברכותינו!

קרא עוד

קרדיט צילום: בית הנשיא

קראו פחות
Dr. Hadas Minka Brand - Head of Joint

בוגרת העברית מונתה לתפקיד מנכ"לית ארגון הג'וינט

20 אוגוסט, 2024


הג'וינט – הארגון היהודי ההומניטרי הגדול ביותר בעולם, הודיע על מינויה של תא"ל (מיל') ד"ר הדס מינקה-ברנד, לתפקיד המנכ"לית החדשה של ג'וינט-ישראל. במסגרת שירותה בצה"ל הגיעה לדרגת תת אלוף, והיא בעלת ניסיון של למעלה מ-25 שנה במגוון מקצועות מדעי ההתנהגות. ד"ר מינקה-ברנד בעלת תואר שני בלימודי עבודה מטעם אוניברסיטת תל אביב ותואר דוקטור בסוציולוגיה ארגונית מהאוניברסיטה העברית.

במהלך שירותה הצבאי, שימשה כראשת מערך מדעי ההתנהגות של צה"ל, יועצת אסטרטגית וארגונית לשלושה רמטכ"לים, הובילה את תחום החברה הישראלית בפורום מטכ"ל ולקחה חלק משמעותי בתהליכי התכנון האסטרטגיים של הצבא. מאז ה-7 באוקטובר, במסגרת שירות מילואים, מכהנת ד"ר מינקה-ברנד כהפסיכולוגית הראשית של המאמץ הצבאי להשבת החטופים, האמון על הקשר עם משפחות החטופים.

ברכותינו!

למקור >>>
צילום: אור פרבוזניק

Mifal HaPais Landau Awards to HUJI Alumni 2024

זוכות וזוכי פרס מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2024

4 יולי, 2024


כבוד גדול לחמשת הזוכות והזוכים, בוגרי האוניברסיטה העברית, בפרסי מפעל הפיס לאמנויות ולמדעים ע"ש לנדאו לשנת 2024. הפרסים מוענקים לאמניות ולאמנים, מדענים ומדעניות אשר הגיעו להישגים משמעותיים בתחומם בעת האחרונה, ותרמו לקידום תחום פעילותם בישראל ובעולם.

פרופ' רננה פרס, מבית הספר למנהל עסקים של האוניברסיטה העברית, שזכתה בפרס מפעל חיים הודות להקמה וניהול פרויקט HUBS-Aid שהעניק טיפול מקיף לעסקים קטנים ובינוניים שחוו נזקים לרכוש ולנפש, פינוי, נטישת לקוחות, ומצוקה כלכלית ונפשית;

פרופ' עודד שוסיוב, מהפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית, שזכה בפרס בתחום הביוטכנולוגיה בזכות גישתו המקורית המבוססת על התפיסה שבטבע ניתן לגלות ביו-חומרים ומבנים תפקודיים בעלי תכונות ייחודיות, וליצרם בתהליכים ביוטכנולוגים;

פרופ' שלמה מגדסי, מהמכון לכימיה של האוניברסיטה העברית, שזכה בפרס בתחום מדע והנדסה של חומרים, עבור עבודתו פורצת הדרך בתחום מדע  והנדסת חומרים. הפרס ניתן לו על עבודתו בפיתוח דרכים להדפסת חומרים בסקלה ננומטרית ומיקרומטרית;

פרופ' דניאל שוורץ מהחוג להיסטוריה של האוניברסיטה העברית, שזכה בפרס בתחום ההיסטוריה של עם ישראל על תרומתו הייחודית, חסרת התקדים ורחבת ההיקף לחקר ההיסטוריה היהודית בתקופה ההלניסטית-הרומית.

פרופ' נורית גרץ, מהמכללה האקדמית ספיר, זכתה בפרס בתחום חקר התרבות. המחקר של פרופ' גרץ חוצה תחומים ומשלב ספרות, אמנות, קולנוע, היסטוריה, פסיכולוגיה, פילוסופיה וסוציולוגיה. היא חוקרת פעילה, שעבודותיה השפיעו ומשפיעות על דורות של חוקרים, יוצרים וסטודנטים.

קרא עוד
קראו פחות
Dr. Yosefa Tabib-Calif - VP for Strategy and Academic Programs, Rothschild Partnerships

בוגרת העברית מונתה לסמנכ"לית האסטרטגיה ותוכניות המרחב האקדמי בשותפויות אדמונד דה רוטשילד

13 יוני, 2024


ד"ר יוספה טביב-כליף מונתה לסמנכ"לית האסטרטגיה ותוכניות המרחב האקדמי בארגון חברתי מוביל "שותפויות אדמונד דה רוטשילד". במסגרת תפקידה החדש, ד"ר טביב-כליף תהיה אחראית על תחום האסטרטגיה בארגון ועל תוכניות המרחב האקדמי. לצד התפקיד החדש, היא תמשיך לנהל את תוכנית "גישה באקדמיה" העוסקת בפיתוח וקידום של תשתיות גיוון באקדמיה. לד"ר טביב-כליף ניסיון רב שנים בייעוץ אסטרטגי ואקדמי לקרנות, לתוכניות אקדמיות ולארגונים העוסקים בשינוי חברתי.

בין תפקידיה הקודמים, שימשה כחברה בצוות האקדמי של תוכנית הופמן, תוכנית למנהיגות ולאחריות חברתית המיועדת לתלמידי ולתלמידות מחקר באוניברסיטה העברית בירושלים, ואף כיהנה כיועצת אקדמית ומנחה של תוכנית עמיתי עזריאלי של קרן עזריאלי-ישראל

ד"ר יוספה טביב-כליף בעלת תואר ראשון בחינוך ובספרות עברית, תואר שני בסוציולוגיה של חינוך ודוקטורט בחינוך, שלושתם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

ברכותינו!

קרא עוד

מקור >>>
צילום: לינקדאין

קראו פחות
Prof. Meir Bar-Asher member of the Israeli Academy of Sciences and Humanities

בוגר העברית נבחר לחבר באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים

22 מאי, 2024


ברכות חמות לפרופ' מאיר בר-אשר מהאוניברסיטה העברית בירושלים על בחירתו לחבר באקדמיה הלאומית הישראלית למדעים. אנו מאחלים לו הצלחה ועשייה פורייה במסגרת פעילותה הענפה של האקדמיה.‬ פרופ' בר-אשר הוא פרופסור בחוג לשפה וספרות ערבית באוניברסיטה העברית בירושלים. הוא מתמחה באסלאם הקדום, בעיקר השיעי, בפרשנות הקוראן וביחסי הגומלין שבין היהדות והאסלאם ובדת העלווית. פרופ' בר-אשר בעל תואר ראשון במחשבת ישראל ושפה וספרות ערבית, תואר שני ודוקטורט בשפה וספרות ערבית, כולם מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

קרא עוד

צילום: ויקימדיה

קראו פחות