חדשות

New EMBO Members - HUJI Alumni

בוגרי העברית - חברים חדשים ב-EMBO

2 יולי, 2025


כל שנה, ארגון EMBO, הארגון האירופי לביולוגיה מולקולרית, מצרף חברות וחברים חדשים לקהילה המדעית שלו. השנה צורפו 6 חוקרים מישראל לארגון וכולם - בוגרי האוניברסיטה העברית!

פרופ' ערן משורר, המכון למדעי החיים ע"ש אלכסנדר סילברמן, האוניברסיטה העברית. פרופ' משורר חוקר אפיגנטיקה של תאי גזע ומודלים של מחלות נוירולוגיות. המעבדה שלו משתמשת בגישות חד-תאיות וברמת הגנום כולו כדי להבין את הרגולציה של הכרומטין והאפיגנטיקה בתאי גזע עובריים ונוירונליים, בתהליכי תכנות מחדש, ובמודלים פלוריפוטנטיים אנושיים של מחלות נוירו-דגנרטיביות, במיוחד מחלות הקשורות לרצפים חוזרניים של גלוטמין (polyQ), כגון מחלת הנטינגטון. פרופ' משורר בעל שלושה תארים מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' אורן שולדינר, המחלקה לנוירו-ביולוגיה מולקולרית, מכון ויצמן למדע. מחקרו עוסק בחיווט ועיצוב מחדש של מעגלים עצביים. המנגנונים שבאמצעותם המוח שלנו מתעצב במהלך ההתפתחות עדיין אינם מובנים במלואם. מעבדתו משתמשת בכוח הגנטי של הדרוזופילה (זבוב הפירות) כדי לחקור את החיווט והעיצוב מחדש של מעגלים עצביים מתפתחים ברמה המולקולרית. עיצוב מחדש של נוירונים הוא תהליך קריטי לעיצובם של מעגלים עצביים בוגרים, וכאשר הוא משתבש, הוא נקשר למגוון רחב של הפרעות נוירו-פסיכיאטריות, כולל אוטיזם וסכיזופרניה. פרופ' שולדינר בעל שלושה תארים מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' אילון שני, ביה"ס למדעי הצמח ואבטחת מזון, אוניברסיטת תל אביב. פרופ' שני עוסק בגילוי מונחה-CRISPR של מנגנוני הובלת הורמונים בצמחים.
מעבדתו חוקרת כיצד הורמונים בצמחים מועברים כדי לשלוט בהתפתחות ובתגובות למצבי עקה. עד כה הצליחו לזהות נשאים מרכזיים להובלה ארוכת-טווח של הורמונים, ולפתח כלים מבוססי CRISPR רב-ממוקדים כדי להתגבר על עודפות גנטית. לאחרונה, יישמו את הכלים הללו בגידולים כמו עגבנייה ואורז, מה חשף תכונות קריטיות לצמיחה, עמידות ליובש וקליטת חומרי הזנה. פרופ' שני בעל שלושה תארים מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' יונתן שטלצר, המחלקה לביולוגיה מולקולרית של התא, מכון ויצמן למדע. פרופ' שטלצר חוקר כיצד תאים יוצרים את העובר היונקי. הקבוצה שלו שואפת להבין כיצד תאים עובריים מוקדמים מתמיינים ומתחייבים למסלולים ייחודיים. הם עובדים עם מודלים של יונקים, מעכבר ועד ארנבת, ומשלבים רעיונות ומומחיות מביולוגיה התפתחותית, אפיגנטיקה, ביולוגיה חישובית, טרנסגנטיקה ואפיגנומיקה חד-תאית. השאיפה היא להמשיך ללמוד מהעוברים כיצד לעצב ולעצב מחדש תוכניות תאיות, זיכרונות אפיגנטיים, ותפקוד רקמתי כולל. פרופ' שטלצר בעל שלושה תארים מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' אסף ורדי, המחלקה למדעי הצמח ומדעי הסביבה, מכון ויצמן למדע. הקבוצה של פרופ' ורדי חוקרת את המנגנונים התאיים המעורבים בזיהוי ובהסתגלות לתנאי עקה סביבתיים מגוונים במהלך דינמיקת פריחות האצות באוקיינוס. המחקר עוסק באינטראקציות מרכזיות בין המאכסן לפתוגן (וירוסים וחיידקים) אשר מווסתות את גורלן של פריחות האצות, במטרה לגלות מסלולי איתות וחילוף חומרים חדשים הפועלים במהלך אינטראקציות אלו ואת השפעתם על תהליכים ביו-גיאו-כימיים גלובליים. פרופ' ורדי בעל שלושה תארים מהאוניברסיטה העברית.

פרופ' סטפן יונג, המחלקה לאימונולוגיה ורגנרציה ביולוגית, מכון ויצמן למדע. פרופ' יונג עוסק במקורות ותפקודים של פאגוציטים מונונוקלאריים.
במעבדתו חוקרים מונוציטים ומקרופאגים בפיזיולוגיה ובפתופיזיולוגיה באמצעות מוטגנזה מותנית, הדמיה של תאים בגוף חי ואסטרטגיות של העברת תאים. המיקוד שלו הינו במעי, בריאות ובמוח, תוך שימוש במודלים של בעלי חיים קטנים כדי לחקור את תפקידי התאים הספציפיים בהומאוסטזיס ובדלקת. פרופ' יונג השלים את הפוסט-דוקטורט שלו באוניברסיטה העברית.

קרא עוד

מברכים את החוקרים על ההישג האדיר! 

EMBO הוא ארגון בין-לאומי שבו חברים מדענים מ-30 מדינות. 92 חתני פרס נובל הם חברי הארגון או היו חברים בו בעבר. מטרותיו העיקריות של הארגון הן תמיכה בחוקרים מוכשרים בכל השלבים בקריירה, קידום של שיתוף ידע מדעי וסיוע בבניית סביבת מחקר עשירה המאפשרת לחוקרים למצות את כישוריהם. החוקרים הצעירים הנבחרים מצטרפים לתוכנית ארבע-שנתית, תקופה שבמהלכה מספק להם הארגון תמיכה כספית, קשרים מקצועיים חשובים, הדרכה (mentorship) של חוקרים ותיקים מקרב קהילת EMBO, הכשרה בהיבטים מנהיגותיים וגישה לתשתיות המחקר של המעבדה האירופית לביולוגיה מולקולרית (EMBL) בהיידלברג, גרמניה. 

קראו פחות
ERC Advanced Grants for HUJI Alumni

מענקי מחקר ERC Advanced Grant לבוגרות ובוגר העברית

29 יוני, 2025


שתי חוקרות וחוקר מהאוניברסיטה העברית (שלושתם בוגרים) זכו במענק ERC Advanced Grant היוקרתי של מועצת המחקר האירופית, המיועד לקידום מחקר חדשני ופורץ דרך. 

פרופ' דורית אהרונוב, מבית הספר להנדסה ומדעי המחשב ע"ש רחל וסלים בנין, על פיתוח אלגוריתמים קוונטיים חדשים והבנת יכולות החישוב של מחשבים קוונטים רועשים: המחקר יתקוף במשולב את שתי השאלות החשובות ביותר בתחום החישוב הקוונטי: הראשונה - בתחום מדעי המחשב. למרות מאמץ מחקר רב, ידועים לנו עד כה רק קומץ אלגוריתמים קוונטים ושיטות אלגוריתמיות קוונטיות יעילות. מה הוא טווח הבעיות החישוביות שאלגוריתמים קוונטים יכולים להאיץ משמעותית את פתרונן, וכיצד ניתן לפתח שיטות חדשות לגמרי לצורך פיתוח אלגוריתמים כאלו? השאלה השנייה נוגעת לפיזיקה. מחשבים קוונטים קרובים היום יותר מתמיד למימוש פיזיקלי, לאחר שתיקון שגיאות ורעש במחשבים קוונטים הודגם לאחרונה כיעיל במערכות קטנות. עם זאת עדיין אין בידינו תיאוריה אמיתית של השפעת שגיאות על יכולות החישוב של מחשבים קוונטים ואיננו מבינים האם וכיצד ניתן להשתמש במחשבים קוונטים עם רעש רב לצורכי חישוב. במחקר נפתח תיאוריה שתסביר את יכולות החישוב של מחשבים קוונטים רועשים, ונפתח שיטות אלגוריתמיות קוונטיות שבמקום להתייחס לשגיאות כאל מכשול, ישתמשו בשגיאות אלו ככלי עזר בחישוב הקוונטי, ובכך יעזרו בפיתוח אלגוריתמים קוונטים חדשים. 

פרופ' אלי נלקן, ממרכז אדמונד ולילי ספרא למדעי המוח, עבור מחקריו על הבסיס התאי והרשתִי של למידה מתמשכת: בעשרות שנים האחרונות חלה התקדמות משמעותית בהבנתנו תהליכים של פלסטיות סינפטית, מנגנונים ביולוגיים שעומדים מאחורי זיכרון ולמידה. ההבנה של התהליכים האלה יצרה תעלומה: יש פער משמעותי בין הפסיכולוגיה והקוגניציה של זיכרון לבין התהליכים הביולוגיים העומדים מאחוריהן. למשל, זיכרונות יכולים להחזיק מעמד הרבה שנים, ובעלי חיים מסוגלים להוסיף זיכרונות חדשים מבלי לפגוע בישנים. מצד שני, הנתונים והמודלים הקיימים אינם תומכים ביציבות או בצבירה מתמדת של זיכרונות לאורך החיים ("למידה מתמשכת"). 

בפרויקט זה, פרופ' נלקן יחקור למידה מתמשכת של צלילים בחולדות, תוך מדידת יציבות הזיכרונות ובחינה ביקורתית של מודלים המתארים למידה וזיכרון. פרויקט זה יעסוק בתעלומות העמוקות של הזיכרון כאשר עומס הזיכרון גבוה — מצב שטרם נחקר בעבר במודלים של בעלי חיים.

פרופ' תמר ציגלר, ממכון איינשטיין למתמטיקה, עבור מחקרה בתחום שבין דינמיקה, תורת המספרים האדיטיבית וגאומטריה אלגברית: פרופ' תמר ציגלר מחזיקה בקתדרה על שם הנרי ומניה נוסקוויט במתמטיקה במכון איינשטיין למתמטיקה. 

עבודתה של ציגלר מציגה שיטות מתוך התאוריה הארגודית, החוקרת את ההתנהגות ארוכת הטווח של מערכות דינמיות, לפתרון בעיות ותיקות בקומבינטוריקה ותורת המספרים. דוגמה בולטת לכך היא השימוש בדינמיקה על מניפולים(nilmanifolds) להוכחת השערות הארדי–ליטלווד למספר הפתרונות הראשוניים של מערכות של משוואות ליניאריות במורכבות סופית. הצעת המחקר שלה עוסקת בשאלות קצה בדינמיקה, תורת המספרים וקומבינטוריקה אדיטיבית, ובשנים האחרונות גם חושפת קשרים חדשים לתופעות של יציבות בגאומטריה אלגברית.

ברכותינו!

NGO Management - MA - 2025

תואר שני בניהול מלכ"רים וארגונים קהילתיים

29 יוני, 2025


ניהול ומנהיגות אזרחית דורשים ידע מיומנויות וכלים מקצועיים להנעת תהליכי שינוי והטבעת חותם חברתי. במהלך התואר תרכשו כלים ומיומנויות שיסייעו לכם להפוך רעיון למיזם המבוסס על יכולות מקצועיות ותשתיות פנים-ארגוניות, להגברת האימפקט החברתי. התנסות מעשית בהקמת מיזם חברתי, ליווי על ידי מנטורים בעלי ניסיון מוכח בשדה היזמות החברתית. שיווק, ניהול פיננסי, פיתוח מנהיגות, פילנתרופיה ופיתוח חשיבה עסקית לקידום אימפקט חברתי.

במהלך התואר תוכלו לבחור בין שלושה מסלולי התמחות: 

  1. ניהול התנדבות
  2. ניהול מוסדות להשכלה גבוהה
  3. יזמות חברתית
קרא עוד

לכל הפרטים והרשמה >>>
רכזת לימודי מוסמך בניהול מלכ"רים: ayalaw@savion.huji.ac.il

קראו פחות
Insomnia During War

שינה תחת מתקפה: אזעקות ליליות, ירי טילים, חרדה מתמשכת – הפגיעה הפיזית והנפשית הקשה באיכות השינה

29 יוני, 2025


מחקר חדש של פרופ' שהם חשן-הלל וד"ר אורי זק, מבית הספר למנהל עסקים מיסודם של דניאל ורפאל רקנאטי ומרכז פדרמן לחקר הרציונליות, פרופ' אלכס גיללס-הלל, מהפקולטה לרפואה והמרכז הרפואי הדסה, ופרופ' חגית הוכנר, מבית הספר לבריאות הציבור ורפואה קהילתית ע"ש בראון (כולם בוגרי העברית), מצביע על עלייה חדשה וממושכת בנדודי שינה, בקוצר שינה ונטילה מוגברת של כדורי שינה בקרב אזרחים, גם ללא חשיפה ישירה ללחימה. הממצאים, שהתבססו על סקרים מייצגים של אוכלוסיית המדינה ופורסמו ב-International Journal of Clinical and Health Psychology, מדגישים במיוחד את פגיעותן של נשים ונפגעי טראומה. 

להמשך קריאה >>>

School of Social Work - Child Care and Welfare program

מחוברות, ייחודיות והכי מבוקשות - תוכנית שוורץ לגיל הרך

29 יוני, 2025


תוכנית שוורץ לגיל הרך - פיתוח מנהיגות מקצועית בתחומי הגיל הרך, מגיל לידה ועד שש. במהלך התואר תרכשו מיומנויות בייעוץ, הדרכה, טיפול, ניהול ופיתוח תוכניות ומחקר.

ניתן לבחור אחת משלוש המגמות הבאות:

  1. מיועדת להכשרה לתפקידי הדרכה וייעוץ לצוותים המקצועיים במסגרות לגיל הרך. הלימודים כוללים יום לימודים בקמפוס הר הצופים ויום פרקטיקום בשטח.
  2. מיועדת לפיתוח תוכניות חדשות בתחום הגיל הרך או ניהול שירותים בתחום. התואר כולל יום לימודים אחד בשבוע.
  3. מגמת טיפול בבריאות הנפש. מיועדת להכשרה במסגרות חינוכיות עם ילדים וילדות בסיכון ולאחר טראומה כמו גם עם הצוותים במסגרות חינוך אלה. הלימודים כוללים יום לימודים בקמפוס הר הצופים ויום פרקטיקום בשטח.
קרא עוד

תנאי קבלה: תואר בוגר במקצועות חינוכיים וטיפוליים בציון 80 לפחות. יתרון לבעלות ובעלי ניסיון בתחום הגיל הרך.

לפרטים נוספים והרשמה >>>
רכזת לימודי מוסמך בגיל הרך: ayalaw@savion.huji.ac.il

קראו פחות
ISEF Scholarship 2025

ההרשמה למלגת אייסף תשפ"ו נפתחה!

10 יוני, 2025

קרן אייסף תומכת ומלווה סטודנטיות וסטודנטים מבטיחים בתואר הראשון, שני ודוקטורט, המגיעים מהפריפריה הכלכלית-החברתית-גיאוגרפית של ישראל, שהם דור ראשון להשכלה אקדמית תוך שימת דגש על מצבם הסוציו-אקונומי, הפוטנציאל האקדמי ומעורבותם החברתית.

סכום המלגה עומד על 23,000-28,000 ₪ לשנת לימודים, וכולל הטבות רבות נוספות בשווי כספי של עשרות אלפי שקלים, כגון: קורסים והכשרות, הכנה לעולם התעסוקה, תכנית מנהיגות, תמיכה כלכלית נוספת, ליווי אקדמי, תמיכה רגשית ועוד.

לפרטים נוספים והגשת מועמדות >>>

Sagol - internship program for academics with disabilities

קול קורא למועמדות ומועמדים לתוכנית ההתמחות סגול

10 יוני, 2025

תוכנית המתמחים סגול יוצרת חיבור בין אקדמאים עם מוגבלות לבין ארגונים ומעסיקים ממגוון גופים ציבוריים במטרה לפתוח דלת לתעסוקה עתידית בשירות הציבורי. המתמחים ישובצו להתמחות למשך ארבעה חודשים בהם יוכלו ללמוד ולהכיר את המערכת הציבורית מקרוב ולהתנסות בעבודה במסגרת פרויקט ומשימות משמעותיות.

אם הנך אקדמאית או אקדמאי עם מוגבלות ורואה את עתידך בשירות הציבורי - מקומך בתוכנית ההתמחות! הגשת מועמדות עד ה-19 ביוני 2025.

להגשת מועמדות >>>

לפרטים נוספים >>>

CWUR 2025 - HUJI Leads the way

האוניברסיטה העברית בירושלים ממשיכה להוביל את הדירוג הלאומי

8 יוני, 2025


מעמדה של ישראל באקדמיה העולמית ספג פגיעה בדירוג העולמי של מרכז דירוג האוניברסיטאות העולמי (CWUR) לשנת 2025, כאשר שישה מתוך תשעה מוסדות אקדמיים ישראליים ירדו בדירוג לעומת השנה הקודמת. עם זאת, האוניברסיטה העברית בירושלים ממשיכה להוביל את הדירוג הלאומי, כשהיא מטפסת מקום אחד למקום ה-65 בעולם. 

מרכז הדירוג העולמי, שבחן מעל 20,000 מוסדות ודירג את 2,000 המובילים, משתמש בקריטריונים הכוללים איכות חינוך, תעסוקת בוגרים, מצוינות אקדמית של הסגל ומדדי מחקר שונים (שמהווים יחד 40% מהציון הכולל). לפי הארגון, האוניברסיטאות בישראל מתקשות לשמור על תחרותיות, בעיקר בשל קיפאון בתמיכה הממשלתית והיחלשות בתפוקת המחקר, בעוד שמוסדות מקבילים בעולם מגבירים השקעות.

לכתבה המלאה >>>

Rhodium Ventures Prize

פרס RHODIUM VENTURES – השקעה בסטארט-אפים בשלבים מוקדמים בסקטור הדיפ-טק

6 יוני, 2025


פרס RHODIUM VENTURES מיועד לחברות בשלבים מוקדמים, בסקטור הדיפ-טק, עם זיקה לאוניברסיטה העברית או העיר ירושלים. התחרות מעניקה לסטארט-אפים נבחרים הזדמנויות השקעה, היכרות עם שחקנים מרכזיים בסקטור הדיפ-טק וגישה לרשת תמיכה המבוססת על קהילת האוניברסיטה העברית.

הפרס הינו פרי שיתוף פעולה בין: האוניברסיטה העבריתבית הספר למנהל עסקים מיסודם של דניאל ורפאל רקנאטי של האוניברסיטה העברית, Rhodium Ventures, Earth & Beyond Ventures, Kyocera Ventures וקרן מעיין - קרן השקעות אימפקט בהובלה סטודנטיאלית באוניברסיטה העברית.

קרא עוד

תנאי סף להשתתפות:

  • פעילות בתחום הדיפ-טק (Deep Tech)
  • ללא מימון של קרן הון סיכון
  • קשר לאוניברסיטה העברית או לעיר ירושלים


השורה התחתונה:

  • השקעה בסך 100,000 דולר על ידי Rhodium Ventures או השקעה של עד 6.5 מיליון ש"ח על ידי Earth & Beyond Ventures
  • גישה לסטארט-אפים פורצי דרך בתחום הדיפ-טק
  • תהליך בדיקת נאותות ותמיכה ייחודית
  • הרחבת רשת קשרים ושיתופי פעולה
  • המתמודדים לתחרות מלווים על ידי המנטורים אוריאל צ'פלינסקי, אור רן, אשד אוחנה, נועה סייג ויזיד ארשייד הנהדרים
     

לשאלות, פרטים נוספים ויצירת קשר: Fund-Maayan@mail.huji.ac.il

קראו פחות
Summer Camp 2025 - Cosell

קייטנת קיץ של מרכז קוסל

4 יוני, 2025


מחפשים קייטנה לקיץ? החלה ההרשמה למחנה הספורט בגבעת רם!

מרכז הספור הגדול והאיכותי בישראל מזמין את ילדכם להצטרף למחנה קיץ חוויתי עם התמחויות במגוון של ענפי ספורט:

  • מחנה ספורט כללי. כדורגל, כדורסל, בייסבול, הוקי, טניס, טניס שולחן, מחול, יצירה ועוד
  • מחנה שחייה. לימוד שחיה ושיפור הסגנון בהנחיית מדריכים מקצועיים
  • מחנה מחול. היפ-הופ, ברייקדאנס, התעמלות קרקע, דראמס לאייב ועוד

קרא עוד
הטבות לבוגרות ובוגרי האוניברסיטה:

  • רישום במחיר מופחת
  • 4 כניסות חינם לבריכה עבור הילד הרשום
  • 10% ברישום אח או אחות או ברישום למחזור נוסף

מחזור א': 01-17.07.2025
מחזור ב': 20-31.07.2025
מחזור ג': 04-14.08.2025

לפרטים נוספים באתר >>>

להרשמה >>>
בעת הרישום יש לבחור את "ארגון הבוגרים של האוניברסיטה העברית" מתוך רשימת הארגונים בהסדר.
מימוש ההטבה - בהצגת כרטיס בוגר או אישור זכאות לתואר.

לשאלות ובירורים: 02-6584286 או בוואטסאפ: 054-8820887
 

קראו פחות
Ben Michaeli story

פרופ’ יעל מיכאלי ז”ל - סיפורו של בן מיכאלי

26 מאי, 2025


אני בן מיכאלי, סטודנט שנה שלישית לרפואת שיניים בפקולטה במסגרת המסלול הצבאי-אקדמי "בינה". עבורי, הלימודים כאן הם שילוב נדיר בין עומק מדעי, הכשרה קלינית מוקדמת ותחושת שליחות אמיתית – כחלק מהשתלבותי כרופא שיניים צבאי בעתיד. הלימודים בבינה משלבים אצלנו את ההכשרה האקדמית בפקולטה לצד הכשרה צבאית שאנחנו עוברים בין השנים - טירונות וקורס הקצינים של צה"ל. במסגרת הלימודים בשנה ג׳ אנחנו מבלים את רוב זמננו בקליניקת הפנטום ומתאמנים על מיומנויות הכנת החללים והשחזורים לצד הקורסים העיוניים המרתקים.

קרא עוד

בנוסף ללימודים, אני פעיל גם בעולם הספורט: הייתי ספורטאי ומתחרה פעיל בג'ודו עד לסיום לימודיי בתיכון ועד היו ם אני ממשיך להתאמן. מאז שהפסקתי להתחרות אני מוסמך כשופט ג'ודו ארצי ואף זכיתי בתואר שופט מצטיין לשנת 2024. אני גם שופט בין-לאומי בענף הסמבו. ענפים אלו הקנו לי ערכים של משמעת, התמדה, אחריות, רצינות וכבוד, אותם אני לוקח עמי בכל תחום בחיים.

הקשר שלי לפקולטה הוא גם אישי מאוד: סבתי, פרופ' יעל מיכאלי ז" ל, הייתה בוגרת המחזורים הראשונים של הפקולטה, וברבות הימים נהייתה למרצה להיסטולוגיה אוראלית, כיהנה כראש המחלקה לאנטומיה ואמבריולוגיה, לצד היותה חוקרת מוערכת שחקרה בעיקר עם פרופ' שולה שטייגמן מהמחלקה לאורתודונטיה.

למרות שלא זכיתי להכיר אותה, הסיפורים בבית על אופייה תמיד ליוו אותי, רק כשהגעתי בעצמי לפקולטה - הבנתי עד כמה היא הייתה דמות מפתח שהשפיעה רבות והותירה חותם בסטודנטים שלה - המרצים שלי היום, שעד עתה מתרגשים לשמוע עליה ולהיזכר בה אחרי כל השנים שחלפו מאז לכתה בטרם עת.

בתמונה - פרופ' מיכאלי במעבדת המחקר שלה.
 

קראו פחות
Dr. Shafrir Story

ד"ר אורי שפריר – בוגר מחזור 1996 של הפקולטה לרפואת שיניים

26 מאי, 2025


שלום לכולן וכולם. שמי ד"ר אורי שפריר. עוד מעט 30 שנה, מאז שסיימתי את לימודי בבית הספר שלנו בעין כרם ויצאתי להילחם בעששת. בשנה הראשונה ללימודים גרתי במעונות בגבעת רם ובשנה השניה במעונות של קרית יובל. בסוף השנה השניה ללימודים התחתנתי , עברתי לגור במרכז הארץ ובשנה חמישית הייתי כבר אבא, תוך כדי זה שאני עובד כל יום אחרי הלימודים כרכז ומדריך ב חוגי טיסנים במקומות שונים בארץ. כך בעצם ביליתי את מרבית שנות הלימוד, בנסיעות מוקדם בבוקר להדסה, משם במהירות למקום עבודה אחד או שניים וחזרה הבייתה בשעה מאוחרת. הלימודים זכורים לי לטובה, לא שהייתי טוב, הייתי כנראה סביר, אבל קיבלתי את הלימודים כחלק מהחיים וכנראה זה מה שאפשר לי גם להנות מהם. 

קרא עוד


בתקופה הראשונה לאחר הלימודים עבדתי בתשע מקומות עבודה במקביל, ב- 12 משמרות שבועיות (כולל שישי אחה"צ), במרפאות פרטיות, תאגידים פרטיים וקופת חולים. עסקתי גם בייעוץ לחברות בתחום תוכנות ניהול המרפאה, מכשור דנטאלי חדשני וכן אחרי כשנתיים, חשתי גם צורך לחזור ולהשתתף במאמץ להכשיר את הדורות הבאים וכך יצא שחזרתי להדריך במחלקת שיקום בשנים 1998-2000. עם השנים עברתי והצטמצמתי לפחות משמרות והרבה פחות מעסיקים. עזבתי לאחרונה את קופות החולים בהן הייתי 28 שנה כשמרבית התקופה שימשתי כרופא משקם ומנהל רפואי.

בשנים האחרונות המרפאה הפרטית הולכת ומשגשגת, עברתי למרפאה בבית בגדרה חולק מתחם משותף עם הסטודיו למחול של אשתי, הוספנו חדר שני, הצטרפו רופאים, שינניות ואנשי צוות (רובם המכריע, דוברי הדסאית שוטפת) ושוב התגבר לו הצורך וחזרתי שוב להדרכה מאז סוף 2023 ועד היום. מרגיש שזכיתי במקצוע שאני ממש אוהב ונהנה בו.

את זמני הפנוי אני מבלה לרוב על האוכף של האופניים, משתדל לרכב לפחות פעם בשבוע, לצלם את הנוף
והזריחות שאני חווה.
 

קראו פחות
Prizes for Faculty of Dentistry

פרסים ומינויים לבוגרי ובוגרות הפקולטה לרפואת שיניים

26 מאי, 2025


הפקולטה לרפואת השיניים נרגשת להעניק את ברכותיה לרגל ההישגים המרשימים של חברי הסגל והבוגרים והבוגרות שלנו. שישה זכו בפרסים והוקרות: 

קרא עוד

שלל ברכות ואיחולי הצלחה לפרופ' אבישי סדן על מינויו לתפקיד כסגן נשיא לענייני חינוך וחדשנות במדעי הרפואה והבריאות ב-University of South California. פרופ' סדן הינו בוגר הפקולטה לרפואת השיניים של האוניברסיטה העברית, מדובר בהישג יוצא דופן ומינוי ראוי שהפקולטה גאה בו, ועל כך ברצוננו להביע את הערכתנו וברכתנו.

שפע ברכות לפרופ' נרדי כספי, ראש מחלקת כירורגיית פה ולסת, על קבלת הפרס הנשיאותי היוקרתי של האיגוד העולמי (IAOMS) לכירורגיית פנים ולסתות. מדובר באחד מן העיטורים הבולטים והמכובדים ביותר המוענק על עשייה ותרומה יוצאות דופן במקצוע ובתחום.

ברכות ואיחולי הצלחה לפרופ' מיכאל קלוטשטיין, שנבחר לשמש כחבר בוועד המנהל של האיגוד הישראלי לחקר פוריות, איגוד שבין היתר מנהל את מדיניות טיפולי הפוריות במדינת ישראל. אנו מברכים על תרומתו ופעילותו מעוררות ההשראה בתחום ובמחקרו.

ברכות חמות לפרופ' מונה דביר גינסברג על היבחרה כחברת בורד ב- Osteoarthritis Research Society International, ועל תפקידה כיו"ר, הישיבה השנתית של הארגון בדרום קוריאה. אנו מבקשים להביע את ברכתנו על עשייתה המקצועית ותרומתה רבת ההשפעה בתחום ופיתוחו.

בשמחה רבה אנו מברכים את פרופ’ סורין טאיך על מינויו לתפקיד ומאחלים לו דיקן המכללה לרפואת השיניים ב-NEOMED’s Bitonte הצלחה רבה בתפקידו החדש. פרופ’ טאיך בוגר הפקולטה לרפואת השיניים באוניברסיטה העברית, ומינויו לתפקיד יוקרתי זה מסב גאווה רבה לפקולטה.

נרצה לציין את פרופ’ אלי אליאב אשר מכהן כדיקן ביה”ס לרפואת השיניים באוניברסיטת רוצ’סטר בניו יורק. פרופ’ אליאב, יחד עם פרופ’ סדן ופרופ’ סורין הינם בוגרי מחזור 1991 של הפקולטה לרפואת השיניים באוניברסיטה העברית. שלושה מבוגרי המחזור מונו לדיקנים של בתי ספר לרפואת שיניים באוניברסיטאות מובילות בארצות הברית – הישג חסר תקדים המעיד על איכות ההכשרה, הרוח המנהיגותית והמצוינות המקצועית שטופחו בפקולטה שלנו.

הפריצה אל קדמת הבמה האקדמית הבינלאומית ממחישה כיצד חזון, התמדה והשכלה ברמה הגבוהה ביותר יכולים להוביל להשפעה רחבת היקף על עתיד רפואת השיניים בעולם.

קראו פחות
Art At Safra

סיור אמנות חווייתי בקמפוס אדמונד י. ספרא

12 מאי, 2025


מוזמנות ומוזמנים להצטרף לסיור אמנות חווייתי במיוחד בקמפוס אדמונד י. ספרא (גבעת רם) בהדרכת בוגרת העברית מרים שיק, מוסמכת בתולדות האמנות. בסיורנו ב-19 במאי 2025 בשעה 10:00, נפגוש כמה מיצירות המופת האמנותיים והאדריכליים ברחבי הקמפוס, חלקם גלויים וחלקם במקומות חבויים ומפתיעים ואף נזכה לראות את ה"מונה ליזה המודרנית" של הקמפוס. 

ההרשמה לסיור במנהל קהילתי גינות העיר, בית יהודית בטלפון: 025664144 שלוחה 0
בוגרות ובוגרי העברית זכאים ל-20% הנחה

Cecile Blilious - Holistic Impact

הרצאתה של ססיל בליליוס: מה זה הוליסטיק אימפקט ואיך זה קשור להצלחה עסקית?

7 מאי, 2025

במסגרת קורס התמחות בין-לאומית ב-MBA, בבית הספר למנהל עסקים של העברית, הסטודנטיות והסטודנטים שלנו נפגשים מדי חודש עם הבכירות והבכירים בתעשייה שמספרים על מסלול הקריירה שלהם ועל מומחיותם. לראשונה נפתחה הרצאה בקורס לקהל הרחב ואף צולמה בכדי לתת לכם ולכן הזדמנות לשמוע מבוגרת העברית, מובילה ובכירה בתחום קיימות והשקעות אימפקט - ססיל בליליוס.

יזמת, משקיעת אימפקט, מרצה, דירקטורית, חברת חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית וכאמור כמובן - בוגרת האוניברסיטה העברית. ההרצאה הייתה מרתקת ומלהיבה – בלי ספוילרים, אך כשתצפו בהקלטה אולי תגלו עולם שלם שטרם הכרתם.

לצפייה >>>